Junavideoita

Norjan yleisradioyhtiö NRK... nyt vuorossa on Nordlandsbanan eli rataosuus Trondheim-Bodø. NSB:n päiväjuna taittaa matkan 9 tunnissa ja 50 minuutissa.

Osoitteessa www.nrk.no/nordlandsbanen/ on katsottavissa joko 29.12. Norjan tv:ssä lähetetty versio, joka sisältää musiikkia, haastatteluja ja kuvaa useista eri kuvakulmista (pääpaino kuitenkin itse radalla) tai koko matka veturista eteenpäin kuvattuna. Matka on kuvattu kaikkina neljänä vuodenaikana

Yle Teemalla alkaa pitkänäperjantaina 29.3. klo 10 kymmentuntinen TV-versio. NRK:n nettisivulla voi valita joko tuon TV-version, ilman häiritseviä tekstityksiä ;) tai näkymää ohjaamosta neljänä eri vuodenaikana. Ja kuudentena vaihtoehtona ohjaamonäkymät kaikista vuodenajoista nelikenttäsimultaanivideoina. Videokuvakentän alla on junan reittikartta. Viemällä osoittimen mustan pampulan kohdalle, ilmestyy kartan oikeaan alakulmaan tietoa ratakohdan korkeudesta merenpinnan yläpuolella. Pampuloita klikkaamalla voi videolla siirtyä eteenpäin (tai taaksepäin).
 
Tukholmasta Saltsjöbadeniin liikennöivän Saltsjöbanan'n sata vuotta vanha ohjausvaunu on saatu entisöityä.
Tässä video koeajosta:

Kyllä huomaa, että olemme Suomessa pahasti jäljessä raideliikenteessä.. :icon_frown:
 
Takaisin
Ylös