Junavideoita

Mitään keskipakoisuusvoimaa ei tietenkään ole olemassakaan.

Keskipakovoiman olemassaolo riippuu valitusta koordinaatistosta. "Juna kaarteessa"-tilanteessa maapalloon sidotussa koordinaatistossa sellaista ei ole, mutta vaunun pyörien ja kiskojen väliseen tukipisteeseen sidotussa liikkuvassa ja kiertyvässä koordinaatistossa on.

Näin juuri. Inertiaalikoordinaatistossa keskipakovoimaa ei ole, mutta vaunussa liikkuvassa koordinaatistossa sellainen on, ja tässä tapauksessa nimenomaan on hyödyllistä tarkastella asiaa junaan sidotusta koordinaatistosta, koska junan näkökulmasta kiskoilla pysyminen on 0-tilanne, josta keskipakovoima sitä pyrkii poikkeuttamaan.

Tähän lienee myös asiallista liittää pakollinen xkcd-linkki: http://xkcd.com/123/

Yksi vaunuista näyttää lähtevän tangentin suuntaan repien veturin takaosan pois kiskoilta. Etupää veturistahan pysyy kiskoilla videon loppuun asti.

Ja juuri tästä kommentoin tuossa yllä, että todennäköinen syypää siihen voi hyvinkin olla jarrutus sekä veturin ja ensimmäisen vaunun etupään tavalliset telit, jotka sallivat junan taittua siitä helpommin, mikä pitää veturin kiskoilla. Luonnollisesti riittävän pitkälle päästyään vaunusto alkaa vetää myös niitä tavallisia telejä mukanaan ja ilmeisesti saakin mukaansa niistä kaksi. Noista Talgo-pyöristä vaunujen välissä luonnollisesti ensimmäinen pyöräpari on paras kandidaatti, koska sitä työntää suurin voima takaa päin. Siltä video minusta näyttäisi, että nimenomaan ensimmäisen vaunun takapää lähtee ulos.
 
Takaisin
Ylös