Sivu 8 / 8 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 45678
Näytetään tulokset 106-107/107

Viestiketju: VR:n henkilöliikenteen strategia

 1. #106

  Liittynyt
  27.10.2007
  Viestejä
  353

  oletus Vs: VR:n henkilöliikenteen strategia

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Mikko Laaksonen Näytä viesti
  Meillä on vakavana yleisongelmana ollut Suomessa se, että VR:n - on kyse sitten virastosta, liikelaitoksesta tai osakeyhtiöstä - strategia on ollut yhtä kuin Suomen rautateiden henkilöliikenteen strategia. Vaihtoehtoista strategiaa ei ole ollut eikä valmisteltu. Ainoa asia on ollut, että VR:ää (eri muodoissaan) on rajoitettu tekemästä niitä toimenpiteitä, jotka poliittisesti on katsottu ei-toivottaviksi, ja vastineeksi tästä on luotu henkilöliikenteen tukijärjestelmä. Sen sijaan kunnollisia vaihtoehtoisia strategioita ei ole valmisteltu.
  Nykyään puhutaan paljon ilmastonmuutoksesta ja yksityisautoilusta. Monet poliitikot ovat sitä mieltä että VR:n strategia on ainoa oikea. Tyypillinen mielipide on että liikenteen päästöjä vähennetään sillä että hankitaan uusia junia jotka ovat nopeampi ja matkustusmukavuudeltaan parempia sekä kunnostetaan pääradat suuremmille nopeuksille. Eli korvataan siniset vaunut Pendolinoilla ja kunnostetaan pääradat yli 200 km/h nopeuksille ja ajatellaan että kaupunkien välillä henkilöautoilla tai lentokoneella kulkevat ihmiset siirtyisivät juniin. Muita vaihtoehtoja junamatkustuksen lisäämiseksi ei julkisuudessa usein esitetä kuten seutulipun kelpoisuutta junassa tai paikallisliikenteen aloittamista siellä missä sitä ei ole.

 2. #107
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: VR:n henkilöliikenteen strategia

  VR:n suunnitelma vuodelle 2010 vuodelta 1997. Joensuuhun ilman oikorataa 3 h 40 min.

  http://web.archive.org/web/199706301...heo/pendo4.htm

  Ajattelen kyllä, että lentokoneella matkustaminen Suomen sisällä ei ole niin huono juttu kuin yksityisautoileminen. Lentokoneella matkustajahan on jo valinnut julkisen liikenteen, joten suurin henkinen kynnys on ylitetty. Lentokone on helppo vaihtaa junaan tai bussiin, mikäli ne tarjoavat vastaavanlaisen palvelun. Harvalle se lentokone on itseisarvo sinänsä.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat  
  Yöbussissa on tunnelmaa

Sivu 8 / 8 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 45678

Vastaavia viestiketjuja

 1. Näkökohtia rautateiden henkilöliikenteen kilpailuttamismahdollisuuksista
  kirjoittanut jarkkovoutilainen foorumissa Junat
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 23.06.2010, 23:19

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •