Väitös rataverkon avaamisesta Tampereella

Antero Alku

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
7,552
Tampereella Teknillisessä yliopistossa on perjantaina 7.12.2007 kiintoisa väitöstilaisuus. DI Miika Mäkitalo RHK:sta väittelee aiheesta "Markkinoilletulo ja rautatiemarkkinoiden muutos kotimaisen tavaraliikenteen avautuessa kilpailulle Suomessa".

Tässä asiaa koskeva tiedote linkkeineen:

Väitöskirja rautatieliikenteen kilpailun avautumisesta

Diplomi-insinööri Miika Mäkitalon väitöskirja rautatieliikenteen kilpailun avautumisesta tarkastetaan Tampereen teknillisessä yliopistossa perjantaina 7. joulukuuta. Mäkitalo toimii Ratahallintokeskuksen liikenteenhallintayksikön päällikkönä.

Väitöskirja kuuluu liikennetuotannon ja logistiikan alaan ja sen otsikko on "Market Entry and the Change in Rail Transport Market when Domestic Freight Transport Opens to Competition in Finland" ("Markkinoilletulo ja rautatiemarkkinoiden muutos kotimaisen tavaraliikenteen avautuessa kilpailulle Suomessa").

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää uusien liikennöitsijöiden markkinoille tuloa ja siihen liittyviä esteitä. Tutkimuksen aineisto muodostui asiantuntija-arvioista.

Tutkimuksen mukaan markkinoille tulon merkittävimmät esteet ovat kuljetuskaluston hankinta sekä palveluihin pääsyn vaikeus. Esteinä koetaan myös pitkä markkinoille tulo-aika, henkilöstön hankinta, ratakapasiteetin riittämättömyys ja mahdollinen markkinoita hallitsevan yrityksen kilpailua vaikeuttava toiminta.

Näiden esteiden lisäksi markkinoille tulon hallinnolliset vaatimukset muodostavat uusille tulokkaille haasteen, minkä vuoksi viranomaisilta odotetaan uudessa markkinatilanteessa aktiivisuutta, asiakasystävällisyyttä ja nopeutta.

Kilpailua rautatieliikenteeseen on kuitenkin tulossa odotettua enemmän, mutta arvioiden mukaan kilpailun avautuminen ei tule sujumaan sopuisasti.


Lisätietoja:

Miika Mäkitalo, puh. 020 751 5026, etunimi.sukunimi@rhk.fi.


Linkki väitöskirjaan

Linkit:
http://www.rhk.fi/aineisto/miika_makitalon_vaitoskirja/
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös