Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry (SRHS)

Liittynyt
8 Marraskuu 2005
Viestit
399
Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS) on rautateitä ja niiden historiaa harrastavien valtakunnallinen yleisjärjestö. Seura on perustettu vuonna 1967. Se toimi vuoteen 1975 saakka nimellä Veturien Ystävät ry. Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta rautateihin ja niiden historiaan, kerätä ja tallentaa niihin liittyvää asiatietoa sekä kuva-, ääni- ja esinemateriaalia sekä harjoittaa julkaisutoimintaa. SRHS toimii yhdyssiteenä jäsenistölleen ja pitää yhteyttä muihin harrastajajärjestöihin, sekä tukee jäsenistönsä erilaista harrastustoimintaa, kuten

* valo- ja videokuvausta
* kuvien, postikorttien aikataulujen, matkalippujen, rautatieaiheisten postimerkkien, piirustusten, lehtien ja kirjojen keräystä
* pienoisrautatieharrastusta
* junaliikenteen seurantaa ja rekisteröintiä (vetovoiman ja kaluston käyttöä, ylimääräisiä ja tavallisuudesta poikkeavia junia jne.)
* kaluston entisöintiä ja kunnostamista
* rautatiehistorian tutkimusta ja julkaisutoimintaa

Seuran tärkeimpänä toimintamuotona ovat kerhoillat ja retket. Kerhoiltojen ohjelmana ovat dia- ja filmiesitykset, esitelmät sekä tietojen ja kokemusten vaihto. Retket suuntautuvat kohteisiin, joihin jäsenen on muuten vaikea päästä kuten veturivarikolle, konepajoihin, henkilöliikenteeltä poistetuille rataosille ja yksityis- ja teollisuusradoille. Retkiä tehdään myös ulkomaille. Tulevista ohjelmista julkaistaan jäsenkirjeitä.

* * *

Vuonna 2008 SRHS järjestää jälleen kuusi (6) kerhoiltaa, joista kolme (3) keväällä ja kolme (3) syksyllä VR:n kokouskeskuksen auditoriossa Helsingin rautatieasemalla. Kerhoillat alkavat kello 18 ja päättyvät kello 21 mennessä. Perinteisesti ensimmäisen tunnin aikana on ohjelma aloitettu vierailevan rautatiealaan liittyvän esitelmöitsijän esitelmällä. Tämän jälkeen ohjelmassa on mm. rautatietietäjä-kilpailu, video- ja kuvaesityksiä yms ohjelmaa.

Kerhoillat järjestetään tänä vuonna seuraavina päivinä kello 18 alkaen:
3. maaliskuuta: Ohjelma vahvistamatta.
7. huhtikuuta: Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy & Sm5 (Matti Vesanen)
5. toukokuuta: Kevätkokous, muu ohjelma vahvistamatta.
6. lokakuuta: Ohjelma vahvistamatta.
3. marraskuuta: Ohjelma vahvistamatta.
1. joulukuuta: syyskokous, muu ohjelma vahvistamatta.

Jokaisessa kerhoillassa myös suosittu Rautatietietäjä-osakilpailu.

SRHS:n varapuheenjohtajana toivotan myös Teidät kaikki uudet alasta kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan seuran toimintaan ja mahdollisesti liittymään seuran jäseniksi.

* * *
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Paljonkos on jäsenmaksu ja mitenhän on mahdollista liittyä?
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Paljonkos on jäsenmaksu ja mitenhän on mahdollista liittyä?

Seuran jäsenmaksu on 22 eur / kalenterivuosi (vuonna 2008).

SRHS:n jäsenenä pääset osallistumaan mielenkiintoiseen ja vireään toimintaamme. Jäsenetuna saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Resiina-lehden, jota Suomen Rautatiehistoriallinen Seura ry julkaisee yhdessä Museorautatieyhdistys ry:n kanssa. Se toimii myös molempien seurojen jäsenlehtenä. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1969.

Kaikille jäsenille lähetetään 1-2 kertaa vuodessa jäsentiedote, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista, retkistä ja seuran kerhoilloista. Jäsentiedotteet löytyvät myös näiltä internet-sivuilta.

SRHS:n jäseneksi voit liittyä lähettämällä sähköpostia jäsenrekisterin hoitajalle Marko Tuomiselle. Hänen osoitteensa on matu(miau)phnet(piste)fi (Korvaa (miau) @-merkillä ja (piste) = . ennen lähettämistä). Lähetä hänelle sähköpostissa seuraavat tiedot:

Sukunimi
Etunimi
Syntymäaika
Arvo tai ammatti
Lähiosoite
Postinumero ja toimipaikka
Puhelin kotiin ja toimeen
Sähköpostiosoite
Sekä mahdollisia lisätietoja.

* * *
Lisätietoja SRHS ry:n toiminnasta http://www.dlc.fi/~srhs/index.htm .
* * *
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

SRHS:n varapuheenjohtajana toivotan myös Teidät kaikki...

Taitaa olla hieman vanhat nuo Vyryn nettisivut kun vpj:kin on joku muu, kuin mainittu.

WWW-sivut ovat aikalailla "historialliset" ja muutenkin surullisen vaatimattomat. Järvenpään seurakunnan pienoisrautatiekerhollakin on päivitykset lähes paremmin kunnossa.

Laittakaapa päivittäen!
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Taitaa olla hieman vanhat nuo Vyryn nettisivut kun vpj:kin on joku muu, kuin mainittu.

WWW-sivut ovat aikalailla "historialliset" ja muutenkin surullisen vaatimattomat. Järvenpään seurakunnan pienoisrautatiekerhollakin on päivitykset lähes paremmin kunnossa.

Laittakaapa päivittäen!

Kiitos palautteestasi Compact,

Yhdistystoiminnassa täytyy muistaa kaiken perustuvan vapaaehtoisuuteen. Tämä ei tietenkään poista sitä tosiasiaa, että mitä paremmin asioista informoidaan sitä paremmin asiat tulevat tietoon. Asia täytyy ottaa puheeksi yhdistyksen seuraavassa hallituksen kokouksessa ja pyrkiä parempaan. Päivitettäviä asioita varmasti löytyy ja seuraavaksi toivotaankin, että tietojen päivittäjältä vain löytyy aikaa. Kun kyseessä on kuitenkin Suomen rautatiehistoriallinen seura, niin eikös sivujenkin tyyli voi olla hieman historiallinen. Mitä vaatimattomuuteen tulee, niin mielestäni sivujen tuleekin olla asiapitoiset eli ei mikään pop up-ikkunoiden paratiisi. Nämä ovat kuitenkin niitä toisessakin viestiketjussa parhaimmillaan käsiteltäviä makuasioita. Toinen tykkää, toinen ei...

Järvenpään sivuilla vierailin hetki sitten ja nehän ovat varsin informatiiviset myös. Itsekin joskus 1980-luvulla kerholla vierailleena aloin jopa harkitsemaan "pyhiinvaellusmatkaa" sille suunnalle...

Antakaa toki SRHS:n toiminnalle palautetta, ideoita, retkitoiveita myös tämän kanavan kautta. Lupaan seurata toiveitanne ja välittää tietoa eteenpäin sekä pyrkiä järjestämään esimerkiksi tutustumiskäyntejä mahdollisuuksien mukaan.

Ystävällisin terveisin,
Lari Nylund
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

SRHS ry hallituksen varapuheenjohtajana haluan ensin esittää pahoittelut Joukkoliikennefoorumia lukeville jäsenillemme. Seuran tiedotuksessa on uuden hallituksen aloittamisen jälkeen koettu ensiaskeleiden kanssa vaikeuksia. Olemme vihdoinkin henkilökohtaisilta kiireiltämme ehtineet sopimaan seuraavanlaista ohjelmaa vuodelle 2008.

Vuoden 2008 jäsenkirjeet tullaan lähettämään jokaiselle jäsenelle perjantaina 22. helmikuuta, joten viikon 9 (25.2.-2.3.) aikana on jäsenille luvassa postia.

Seuran internet-sivujen päivitys ollaan tekemässä lähiaikoina. Internet-sivujen päivittämisen viivästyminen on johtunut uuden hallituksen henkilökohtaisista kiireistä, jonka vuoksi sivuston päivittäjälle ei ole ehditty toimittamaan tarvittavia tietoja.

Toivottavasti ymmärrätte, että teemme tehtäviä harrastuspohjalta ja joskus sitä ei vain pysty olemaan kaikkialla samaan aikaan. Lupaan tehdä parhaani jatkossa, että tiedotus tulee paranemaan SRHS:n toiminnassa.

* * *

SRHS ry kokoontuu kerhoiltoina kello 18 VR Kokouskeskuksen auditoriossa Helsingin rautatieasemalla. Sisäänkäynti VR Kokouskeskukseen tapahtuu Rautatientorin puolelta. Vuoden 2008 kerhoiltojen ohjelmisto on tällä hetkellä seuraavanlainen:

3. maaliskuuta 2008 kello 18:00
Pietarin Pendolino - Karelian Trains
Ylipäällikön juna (Kari Salo)
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

7. huhtikuuta 2008 kello 18:00
Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy ja Sm 5-lähijuna (projektijohtaja Matti Vesanen)
Höyrypursiseura esittäytyy (Esko Pakkanen)
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

5. toukokuuta 2008 kello 18:00
Viimeiset höyryturbiiniveturit (Iiro Hirvensalo)
Kevätkokous (kello 19)
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

6. lokakuuta 2008 kello 18:00
Muuta ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

3. marraskuuta 2008 kello 18:00
Muuta ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

1. joulukuuta 2008 kello 18:00
Muuta ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu
Syyskokous (kello 19)
Rautatietietietäjä-kilpailu (Otto Tuomainen)

Toivotamme myös kaikki uudet seurastamme kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan Suomen rautatiehistoriallisen seura ry:n toimintaan.

SRHS ry:n hallituksen puolesta,
Lari Nylund
Varapuheenjohtaja
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS) on rautateitä ja niiden historiaa harrastavien valtakunnallinen yleisjärjestö .... Seuran tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää harrastusta rautateihin ja niiden historiaan, kerätä ja tallentaa niihin liittyvää asiatietoa sekä kuva-, ääni- ja esinemateriaalia ....

Täältä Oulusta asti ei kannata lähteä Helsinkiin pelkkää kerhoiltaa varten, mutta mielestäni jäsenmaksu on kohtuullinen myös siinä tapauksessa, että kokee sen olevan Resiina-lehden tilausmaksu.

Valokuvaajana olen aika laiska, mutta viime kesänä (sopivaan aikaan kuvausvihjeen saatuani) otin kuvia kolmena päivänä aiheesta "Pölkynvaihtoa Ristijärvellä". Kiinnostavin kuva on julkaistu Resiina-lehdessä 3/2007 s. 47 (Tukemiskone Ttk4 91501 käännetään juuri tasoristeyksessä poikittain maantiekuljetusta varten 19.6.2007), mutta olisiko ehkä muille noin 99 (digi)kuvalle tai osalle niistä jotain tallennustarvetta? Kuvissa näkyy koneita ja henkilökuntaa sekä osassa myös Ristijärven vanha asemarakennus ja nykyisiä liikennepaikkamerkkejä. Paikallinen asukas kertoi, että heiltä meni 50-luvulla neljännestunti, kun kaksi miestä vaihtoi pölkyn käsipelillä. Nyt "pihtikone" veti vanhan pölkyn pois ja työnsi uuden tilalle puolessa minuutissa, mutta se näytti edellyttävän sekä valmistelu- että jälkitöitä.
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Valokuvaajana olen aika laiska, mutta viime kesänä (sopivaan aikaan kuvausvihjeen saatuani) otin kuvia kolmena päivänä aiheesta "Pölkynvaihtoa Ristijärvellä". Kiinnostavin kuva on julkaistu Resiina-lehdessä 3/2007 s. 47 (Tukemiskone Ttk4 91501 käännetään juuri tasoristeyksessä poikittain maantiekuljetusta varten 19.6.2007), mutta olisiko ehkä muille noin 99 (digi)kuvalle tai osalle niistä jotain tallennustarvetta? Kuvissa näkyy koneita ja henkilökuntaa sekä osassa myös Ristijärven vanha asemarakennus ja nykyisiä liikennepaikkamerkkejä.

Kuulostaa kiinnostavalta. Onko Vaunut.org tuttu? Ilman käyttömaksua sinne saa ainakin wanhoilla käyttösäännöillä lisätä 15 kuvaa. Kuvien yhteyteenhän voi kirjoittaa sopivan kuvatekstin, esimerkiksi tuo pölkynvaihtotarinasi sopisi jonkun kuvan kuvatekstiin erittäin hyvin.

Tuo sivustohan on juuri nyt siirtymässä Resiina-lehden "alaisuuteen", joten tänään sivusto on valitettavasti alhaalla.
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

SRHS:n jäsenille tiedoksi, että vuoden 2008 jäsenkirjeet ovat tänään toimitettu postiin. Kirjeiden pitäisi olla perillä muutaman lähipäivän aikana.
 
Vs: Suomen rautatiehistoriallinen seura ry (SRHS)

Valitettavasti Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n projektijohtaja Matti Vesasen esitelmä huhtikuun kerhoillasta peruuntui tänään. Korvaavan ohjelman suunnitteleminen on alkanut tänään tiedustelulla, joten toivottavasti jo maanantaina 3. maaliskuuta pidettävässä kerhoillassa voimme tiedottaa siitä enemmän. Tieto tullaan päivittämään myös SRHS:n tapahtumakalenteriin ja tänne ensi tilassa.
 
Takaisin
Ylös