Muukon asema

Skurubisin

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
30 Kesäkuu 2005
Viestit
236
Morjens!

Milloin Muukon aseman rakennukset ja leveäraiteinen ratapiha on purettu? Kun katsoo Lappenrannan kaupungin karttasivuja (vuodelta 2008), niin siellä on ratapiha vielä piirretty. Minun havaintojeni perusteella en muista, että sitä olisi ollut enää 2000-luvulla ja puusto on jo aika iso siellä.
Joku kohtausraide siellä taitaa olla nykyään, mutta se lienee ollut rakennettu nyt viimeisinä vuosina?

Milloin henkilö- ja tavaraliikenne loppui asemalla?
Kapearaide Konnunsuolle purettiin 1961.

Ihmettelee: Skurubisin

Jatketaan viestiä vielä vähän.
Täällä on jotain vanhoja taloja, joita olen käynyt joskus katsomassa. Se seutu näytti kuitenkin kyllä aika rautatiemäiseltä. Kuuluuko se samaan Muukon asema-alueeseen, vai onko se vain "tavallinen" kiinteistö aseman vieressä?

Tässä kartassa näkee kuinka leveät raiteet ja aseman tie ovat vielä "paikoillaan".

Kävikö Konnunsuon juna Ilottulantien toisella puolen kääntymässä ennen asemalle ajoa?

Ja jos on kuvia seudulta, niin olisi kiva nähdä.

/Skurubisin
 
Viimeksi muokattu:
Muukon nykyinen kohtausraide on eri paikassa kuin vanha asema ja sivuraide. Vanha oli Ilottulan tasoristeyksen toisella puolella.
 
Muukon nykyinen kohtausraide on eri paikassa kuin vanha asema ja sivuraide. Vanha oli Ilottulan tasoristeyksen toisella puolella.

Eli uusi kohtaus raide on Ilottulantien tasoristeyksen ja Saimaan kanavan välissä (Lauritsalan suuntaan) ja Muukon vanha asema on tasoristeyksestä Joutsenoon päin?

/Skurubisin
 
Juuri näin. Asemarakennus on sijainnut radan itäpuolella.

Hiljattain kuutostien perusparannuksen yhteydessä raivattiin metsästä näkyviin vanha silta, joka ylittää Muukko-Konnunsuo-ratalinjan. Linja on hyvin löydettävissä edelleen, vaikkakin se on ilmeisesti jäänyt tien alle Konnunsuon päässä. Linjaa pitkin samoilemalla ajautuu väistämättä mainioon Konnunsuon Baariin. Suosittelen! :)
 
Takaisin
Ylös