Matkaraportti: DB Autozug München - Berlin

Liittynyt
5 Marraskuu 2007
Viestit
270
Paluumatkalla Itävallasta oli tarkoitus yöpyä Münchenissä ja jatkaa matkaa aamulla. Pian rajanylityksen jälkeen palautui mieleen mahdollisuus käyttää autojunaa Berliiniin siirtymiseen. Aikatauluista ja muista yksityiskohdista ei ollut mitään muistikuvaa, mutta ajatus tuntui houkuttelevalta. Kello lähestyi yhdeksää ja matkaa Müncheniin oli vielä vajaa tunti. Pikainen numerotiedustelu puhelimitse koneen ääressä istuvalta kaverilta antoi seuraavan varausnumeron: +49 1805 241 224. Puheluun vastannut henkilö ei osannut englantia, mutta otti ystävällisesti numeron ylös ja kertoi kolleegan soittavan pian takaisin. Kollega osasi kertoa, että illan vuoro Berliiniin lähtee München-Ost asemalta 22.30, autojen lastaus tapahtuu 21.30-21.55. Ylimääräistä peliaikaa ei siis juuri ollut. Navigaattorilla reitti München-Ostiin löytyi helposti, lastauspaikalle ei näkynyt kylttejä rautatieaseman edestä, mutta oikea kohta löytyi aseman takaa, kiitos ystävällisen taksikuskin.

Puhelimella tehty varaus oli faksattu lähtöselvityslaatikkoon, jossa ei ollut minkäänlaista jonoa. Paikalla ollut erinomaisen ystävällinen mieshenkilö tiedusteli englanniksi josko kyseessä on ensimmäinen matka ja kertoi yksityiskohdat. Ensin auto junavaunuun, noin 300 metrin kävely juna-asemalle, jossa matkustajavaunut jo odottavat (aikaa siirtymiseen on reilu puoli tuntia). Juna-asemalta löytyisi Burger King, kioskit, kahviot jne. Sisäänajo kaksikerroksisen avovaunun ylemmälle tasolle onnistui välittömästi 21.30. Vaunuissa oli jo muita autoja, mistä lie tulleetkaan, ehkä ulkomailta (Italia, Itävalta jne).

Samaan aikaan tapahtui myös Hampuriin menevän junan lastaus, joten tiettyä tarkkuutta kannattaa noudattaa sisäänajettaessa. Toki henkilökunta on ohjaamassa liikennettä.

Matkustajavaunujen luona konduktööri tiedusteli vaunun numeroa ja ohjasi paikalle. Hytin ovi toimi reikäkortilla. Kahden hengen hytti oli varustettu suihkulla ja toiletilla. Pari pulloa vettä ja pussit kuorrutettuja pähkinöitä odotti ikkunapöydällä. Erityistä tilantuntua ei ollut, mutta junassa onneksi voi kävellä edestakaisin vapaasti. Vaunujen väliset siirtymät olivat ilman väliovia. Ravintolavaunussa oli varsin laaja lista (pdf) ja kohtuulliset hinnat. Ruokailua ei tullut kuitenkaan kokeiltua.

Perillä Berlin-Wannsee-asemalla oltiin 7.15, autovaunujen siirto otti muutaman hetken purkulaiturille, liikenteessä oltiin noin 10 minuuttia myöhemmin.

Kustannuspuolesta: Lähes kirjaimellisesti last minute hinta kahdelle henkilölle ja autolle 203 euroa, joka tulkinnasta riippuen säästää yhden tai kaksi yöpymistä ja 600km ajoa (maksu luottokortilla puhelimessa varauksen yhteydessä).


DB Autozug sivuilla lisätietoa kalustosta jne ja varausmahdollisuus.te
 

Liitetiedostot

  • zug01.jpg
    zug01.jpg
    83.8 KB · Lukukerrat: 378
  • zug02.jpg
    zug02.jpg
    90.1 KB · Lukukerrat: 383
  • zug03.jpg
    zug03.jpg
    74.6 KB · Lukukerrat: 366
  • zug04.jpg
    zug04.jpg
    70.9 KB · Lukukerrat: 342
  • zug05.jpg
    zug05.jpg
    70.2 KB · Lukukerrat: 348
  • zug06.jpg
    zug06.jpg
    69.7 KB · Lukukerrat: 317
  • zug07.jpg
    zug07.jpg
    75 KB · Lukukerrat: 322
  • zug08.jpg
    zug08.jpg
    75.3 KB · Lukukerrat: 330
Muutama lisäkuva.
 

Liitetiedostot

  • zug09.jpg
    zug09.jpg
    70.8 KB · Lukukerrat: 292
  • zug10.jpg
    zug10.jpg
    104 KB · Lukukerrat: 342
  • zug11.jpg
    zug11.jpg
    105.5 KB · Lukukerrat: 355
  • zug12.jpg
    zug12.jpg
    81.5 KB · Lukukerrat: 342
  • zug13.jpg
    zug13.jpg
    109.8 KB · Lukukerrat: 345
  • zug14.jpg
    zug14.jpg
    70.9 KB · Lukukerrat: 341
DB:llä vaikuttaa olevan aivan eri meininki kuin Avecralla noissa ravintolavaunujen tarjoiluissa. Tosin tuosta ruokalistastakaan ei saa aivan täyttä kuvaa siitä, ovatko ruokalajit kunnon ruokaa vai mikrossa lämmitettyä avaruusruokaa.
 
DB:llä vaikuttaa olevan aivan eri meininki kuin Avecralla noissa ravintolavaunujen tarjoiluissa. Tosin tuosta ruokalistastakaan ei saa aivan täyttä kuvaa siitä, ovatko ruokalajit kunnon ruokaa vai mikrossa lämmitettyä avaruusruokaa.

Otin viime kesänä auto-yöjunan Berlin-Wannseestä München Ostbahnhofiin ja söimme raflavaunussa.
Ja ruoka ei taatusti ollut mikroruokaa! Se oli hyvää ja ainakin SJ:n hintoihin verrattuna halpaa ja paljon parempaa. Vaunuissa löytyi myös vuosikertaviinejä ja myös erilaisia ruokia myös lapsille.
 
moi!
mä olen menossa myös city night linellä köpiksestä mynkkeniin ja olisin kysellyt, että minkälaiset vessat/suihkut tuossa sun koittamassa yöjunassa oli? samaa kokoa kuin valtionrautateillä?
tv sammy
 
moi!
mä olen menossa myös city night linellä köpiksestä mynkkeniin ja olisin kysellyt, että minkälaiset vessat/suihkut tuossa sun koittamassa yöjunassa oli?

Tämähän on mielenkiintoinen yöjunayhteys. Kiitos, kun mainitsit. En ollut moisesta tietoinen.

DB:n sivuilta löytyi yöjunien vaunuista paljon tietoa ja muun muassa kaikkien vaunujen kartat:
Saksaksi
Englanniksi
 
Takaisin
Ylös