Assamiehen junabongaukset

En ole nyt yrittänytkään saikata tuon e-mailin vaihdon kanssa.

Tänään Lätällä Nokelaan (kiskobussi Dm7). Pienoisrautatie-näyttely Pohjankartanossa. Tänään & hu. Koetan ehtiä vielä klo 15.50 vuoroon Mh. Niitä ei olla nyt numeroitu. :rolleyes:
Ajelin rata-autolla (kyytiläisenä tietenkin) & resiinalla (ei kyytiläisiä, itse ajelin pikkumutkan pariinkin otteeseen). :cool:
 
Viimeksi muokattu:
Rau-Rto 20 (vm.-62, Sisu - ei Valmet... :twisted: ) oli siis tuo rata-auto. Dm7-reissu Ol-Mh käytiin. Mennessä *juko*. Sr2-parin vetämä malmijuna vastaan hieman ennen Mh. Olisiko sitten ollut Soso. Mitään muuta en kyllä pysty keksimään. :roll:

---------- Viesti lisätty kello 19:09 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 19:07 ----------

Huom. :!: Ottakaatte huomiset (su 4.9.) Dm7-kyytiin Mh menijät, käteistä mukaan matkaan :!: Lättärissä on karkki- & mehumyyntiä, jonka tuotto menee PoRha:n eläkeläisten kahvirahastoon... :cool:
 
Tpe varmaan hu. Ei tietoa, että mennäänkö -tai tullaan autopikajunalla. Tämä olisi yksi mielekäs mahdollisuus.:cool:
Jos vain mahdollista, niin yritetään käydä H-junalla Tpe-Pr. :roll:
 
Tpe varmaan hu. Ei tietoa, että mennäänkö -tai tullaan autopikajunalla. Tämä olisi yksi mielekäs mahdollisuus.:cool:
Jos vain mahdollista, niin yritetään käydä H-junalla Tpe-Pr. :roll:

:oops: -Miksihän taas tuo Pr pääsi tulemaan..? Selkeätä, vaan virheellistä logiikkaa: Sk, Jy, Pm, Mh & jne... Tietenkin Pri piti panemani!:eek:

Noh: Tampesteriin tehtävästi työkeikasta kyse, yhden täyden työpäivän mittaisesta. Isäni mukana tsuppariksi (apuriksi) menisin. Navigoimaan, apukuskiksi, turvallisuuden vuoksi (nostolaitetta/työmaanosturia käytetään) yms. Isäni ei tiennyt vielä siitä, että Manseen pääsee nykyään myöskin autopikajunan kyydissä. :cool: Lastaus- & purkupaikkoja ovat: Kli, Roi, Ol, Tpe & Hki. *-korjatkaa ihmeessä, jos erehdyin näissä!*
 
^Hyvä, oikein paljon kiitoksia! :biggrin: Näitäkin epäilin, muttei ole nyt mukana sitä "Suurta Kirjaa" - VR:n kaikki junareitit kattavaa taskuaikataulua (h.: n. 80 snt/0,80€). Siinä on info-sivuilla nämä autojen lastaus/purkuasemat, jos nyt tämän oikein muistin.

Homma etenee luultavasti sillälailla: klo 21 iltajunaan (P266) Ol-Hki. Sieltä ajaen Tre:en (Tpe) kautta edelleen. Detaljit eivät vieläkään selvillä. Mutta autojuna melkolailla varmana pääsee toteutumaan. "Ol" olisi oikeasti "Oul". Mutta sekoitan sen sitten kuitenkin Oulaisiin. :roll: :oops:
 
Viimeksi muokattu:
"Ol" olisi oikeasti "Oul". Mutta sekoitan sen sitten kuitenkin Oulaisiin. :roll: :oops:

Ei, vaan aivan oikein, Oulun rautatieasema (säädösvirallisesti: "Oulu asema") on nimenomaan Ol, ja junien lähtö-, välipysähdys- ja määräpaikat ilmoitetaan tällä tarkkuudella. "Oulu asema" on sen sijaan osa suurempaa kokonaisuutta, liikennepaikkaa "Oulu", jonka lyhenne on tuo "Oul". Siihen kuuluu Oulu aseman lisäksi Oulu Nokela (Nok), Oulu Oritkari (Ori), Oulu tavara (Olt) ja Oulu Tuira (Tua). Oulainen sen sijaan on "Ou". :)

Jos kiinnostusta riittää perehtyä lyhenteiden värikkääseen maailmaan, löytyvät kaikkein ajantasaisimmat tiedot Liikenneviraston dokumentista "Luettelo rautatieliikennepaikoista 1.1.2011", linkki: http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf3/lv_2010-06_luettelo_rautatieliikennepaikoista_web.pdf
 
Joo, mukava tietää, tosi paljon kiitosta!:biggrin: Nyt huojuvasta P266:sta tätä viestiä vastailen.
Edessä on tosiwanha-ryskäläinen Sr1: nro 3002. Lienee jopa ihan historiallinen vehje se..? :rolleyes:
Rav.vaunu Turussa tehty vm-97, Rk2x811. Vaihtotyöt teki Iso-Waalee (ent. iso-vaikee) Dr16 2811. Kuvia oteltiin ja osa epäonnistui. Dr16:a ei saatu kunnolla kuvaan. :frown: Sitäkään en ehtinyt havainnoimaan, että ns. kummanko valmistajan tekele tuo oli: (Valmet/Transtech).
Omavaunu nro 62, Edm 288525. Pitää vielä amusella tarkistaa sekin, että annoinko oikean tiedon.

Nyt olemme menossa: Yv. Jk. -keulilla pari melkein tyhjää päivävaunua, sinistä. Tupakkavaunu on ent./uudistettu I lk. vaunu. (kuten nyt totuttua)

Rav.vaunun osalta: muutoin olisin syönyt kalapotut (kermainen lohikeitto) - vaan siitä olisi tullut jo 3. annos kuluneen päivän osalta. Söin lihapullamuusin. Ruokajuomana tuopillinen *Koti-Ikävää* (KotaKolaa, LapinKultaa). Huom.. nimessä a & u allekkain = Au, Aurum (kulta lat.). ;)

"L-a-pin
K-u-lta" :mrgreen:
 
Viimeksi muokattu:
Siis, en ole syönyt 3:a lohikeittoa junassa (saman päivän aikana). Vaan aivan muualla. Oma kokemushavainto junan (Avecra) tarjoamasta lohikeitosta: varsin suuresti suositeltava. Hinta/laatu-suhde lienee sekin suunnilleen kohdillansa. :tongue:

---------- Viesti lisätty kello 23:33 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 23:31 ----------

Ja täten, lisään osuudeksi P266:een: Ol-Hki.. :!::cool: (-kuin se joskus saattoi olla: Tor-Hki/Kem-Hki...) Torniosta joko juna-bussi yhteys taikka suoraan Tor P:sta (-ei enää voimassa, nyk. Tor It.)
 
Viimeksi muokattu:
Eikä tullut tietenkään mukaan kameraa, ei kännyä taikka muistivihkoa. Näin ollen nuo havainnot jäivät tykkänään muistinvaraisiksi. Uusien vaunujen nro:t ovat todella pitkät, eikä saata mitenkään muistaa. Vaunun (Edm) nro näkyi ohjauspaneelissa. Junan ollessa perillä asemalla, paneeli oli jo sammutettu. :x

Vr poistaa txt-aikataulukyselyn. Vastauksessa näkyi aina: J: P xxx. Ja kun siitä tuli näin: J:p( :p/:tongue: ) 274 vaihto Tpe IC162 (esim.) -niin kyllähän se aikas huvittavalta vaikutti.

---------- Viesti lisätty kello 14:42 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 14:38 ----------

#1. vaunussa oli ohjauspaneelin luukku raollaan. Olisin halutessani siis voinut esim. avata vaikka vaunun ovet (ts. poistaa lukituksen). :twisted: Tietenkään en koskenut mihinkään. Siitä olisi voinut tulla pahoja seurauksia.
 
Viimeksi muokattu:
#1. vaunussa oli ohjauspaneelin luukku raollaan. Olisin halutessani siis voinut esim. avata vaikka vaunun ovet (ts. poistaa lukituksen). :twisted: Tietenkään en koskenut mihinkään. Siitä olisi voinut tulla pahoja seurauksia.

Ei aukea lukitukset eikä ovet junan ollessa liikkeellä. Järjestelmä saa vaunukohtaisen nopeustiedon akselitakometrilta, ja riittävän suuri nopeus (muutama km/h) asettaa eston ovien aukaisulle.
 
^OK! :D

Eilen Kem-Ol; P272. Juna myöhässä yli ½ t. :eek: Edessä Iso-Waalee Dr16 nro 2809 (valm. Valmet). 2 päivävaunua, joista toinen kond.vaunu & toinen ex. I-lk. päivävaunu. Siinä myöskin matkustin, vaununro 37, istuin paikalla 109. Vaunu oli Eipt 27376, saneerattu -04. Kond. vaunusta en saanut tarkkoja speksejä. Se saattoi, huom. -saattoi olla 23565. Tuo ollut joskus pohjoisilla reiteillä ainakin. Ol veturi vaihto, jossa keulille vihreisiin maalattu Sr1 nr. 3076. Juna- & asemakuvia. Onnistumisesta ei tietoa vielä.

Hyhkyssä eli Ala-Pispalassa (Tpe) myöskin junakuvia radan varresta. Siitä kulee päärata. Kokovihreä Pendo, yksi IC sekä yksi Porin H-juna kuvattu. Tuon ohella eräs yksinäinen Dv12, joka ajeli edestakaisin. Saattoi olla kuljettajakoulutus ehkä meneillä. Muuta mielekästä syytä en edestakaiselle ajelulle löydä.

---------- Viesti lisätty kello 16:53 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:50 ----------

Kjä:stä tullut P274 nähtiin myöskin. Edessä 2x Sr2 (-34 / -32). Etummainen lähti Ol. Saattoi olla *vikapäivystyksessä*. Raiteelle 2 ajeli Dv12 -pari, josta etummainen etelään päin oli nr. 2501; uusissa punamaaleissa. Osa Dreevereistä on jo vihreässä maalissa; ei mielestäni mitenkään kaunis näky.:eek:

P274 oli sekin puolisen tuntia myöhästyneenä at:sta. Junassa päivävaunuja 3 kpl.
 
Viimeksi muokattu:
Lisätään tähän vielä se, että junan (P272, ks. ed.) lähtö Kem oli erittäin nykivää. Luulin jo, että olimme joutuneet onnettomuuteen... :( Olin varannut pc-paikan, joka jo *miehitetty*. Tämäkin lisäsi ärtymystäni. En esittänyt paikkalippua, joka olisi varmaan johtanut ko. seurueen siirtymiseen muuanne. Koska olen Asperger-henkilö, en tuota ärtymystäni ilmaise näkyvästi (ellei ilmene pakottavaa tarvetta). Ärsytyskynnykseni on yleensä hyvin suuri, mutta kun se ylitetään: niin jovain alkaapi taifuunit puhaltelemaan..! :twisted:
 
Viimeksi muokattu:
Tpe kutsuu taas: Asperger-syyspäivät Mansessa.
Paikka Kissanmaa: marraskuun puolenvälin jälkeen (n. 20 pv. aikaan {20.11.} - kesto 2 pv - 1 vkl.).
En tiedä vielä mitään siitä, että menenkö edes sinne.
Jos menen, niin kyllä junalla. Luultavasti yöjuna olemaan tulisi.
Kiinnostuneille lisäinfoa: puoltaja.fi & autismiliitto.fi :cool:

---------- Viesti lisätty kello 21:47 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 21:36 ----------

Pitäisi ensin tietää huokeat majoitusmahdollisuudet ja ohjelma, yms. muuta mukavaa. On ehkä hieman vaikeasti tähän esitettävää. Mutta: jos esim. jonkin museon lippuhinta on n. 6€ hujakoilla. Ja junailu Tpe-Pri maksaa vain n. 2 € enemmän. Niin: johtopäätös, ettei kahta puhetta tule tästä..!

Nähdäkseni Tpe-Pri (& takaisin) on ihan järkevä juttu. Mutta ehdottomasti päiväs-aikaan tulee toteuttaa! (lue tämä näin: ennen klo 15 lähtö Tpe-Pri)...

---------- Viesti lisätty kello 21:48 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 21:47 ----------

Huom. -eläkeläishinta, alennus 50%^
 
Viimeksi muokattu:
Olin varannut pc-paikan, joka jo *miehitetty*. Tämäkin lisäsi ärtymystäni.

Junassa ei kenenkään ole pakko istua lippuun merkityllä paikallaan, eikä kaikilla edes ole paikkatietoja lipussaan. Sinun paikalla istuneet henkilöt eivät siis tehneet mitään väärää. Jos olisit ilmaissut heille, että paikka on sinun, olisivat he varmasti sirtyneet. Tällaista tapahtuu kaukojunissa jatkuvasti, enkä ole nähnyt koskaan, että toisen paikalla istuva ei olisi suostunut siirtymään.

Jos kuitenkin näin kävisi, niin konduktöörillä on velvollisuus puuttua asiaan, ja hänellä on valtuudet tarvittaessa vaikka poistaa henkilö(t) junasta.
 
Takaisin
Ylös