Sivu 2 / 4 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 16-30/57

Viestiketju: Mäntästä suoraan Tampereelle

 1. #16

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Sen sijaan linja jonka ultrix olisi junaistamassa palvelee hyvin sekä pitäjien välistä, että sisäistä liikennettä nimenomaan bussivetoisena.
  Ongelma onkin siinä, ettei tuo linja palvele yhteyksiä junille onnettoman aikataulunsa takia. Ongelman ratkaisuun ei ole tällä hetkellä mitään keinoja - lain mukaan ostoliikenteellä ei saa häiritä linjaliikennettä ja tuon välin tarpeet tulevat kyllä nykyisellä vuoromäärällä täytetyiksi.

  Tampereen hajautetusta matkakeskuksesta johtuen Turun lisäksi jopa pohjoiseen reitti Toijalan kautta olisi toimiva. Junalla saavuttaisi etelässäkin niitä paikkakuntia, joille ei Valkeakoskelta mene bussia (lähinnä R-junan pysähdyspaikat, kohtuullisen isoja kaupunkeja). Hämeenlinnassa vaihtomatka on turhan pitkä ja Riihimäessä pikavuorot poikkeavat vain silloin tällöin.

  Jos liikennettä voitaisiin suunnitella keskitetysti, jo nyt Valkeakoskea halkova Toijalan linja pitäisi jatkaa paikallisbussireittiä vielä ohi linja-autoaseman. Aikataulun kannalta kahdella autolla ajettaessa varaa tuohon olisi junien aikataulujen asettamissa puitteissa. Näin saataisiin koko tuon reitin varrelta yhteys junilla kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin.

  Kyllähän se juna tietysti enemmän matkustajia keräisi. Kun Valkeakoski-Mänttä -matkan löytäisi VR:n matkahausta ja lipunkin saisi samaa kautta, houkuttelisi se bussiyhteyttä paremmin. Silti uskon bussilla saatavan parempi palvelu tuonne.

 2. #17
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3345

  oletus Tl-Vlk

  En siis perustele Valkeakosken taajamajunaa missään nimessä vaihtoyhteyksillä Tampereelle, vaan pikemminkin Helsingin ja Turun suuntiin. Varsinkaan Turkuun ei Valkeakoskelta pääse helposti mitenkään, Helsinkiin on toki ruhtinaalliset bussiyhteydet.

  Tampereen suunnasta kyseeseen tulee lähinnä Tampereelta eteenpäin jatkavat junat, jolloin on helppoa vain vaihtaa junaa Toijalassa sen sijaan, että joutuisi kipsuttelemaan Tampereen las:lta ras:lle. Ja vaikka linjat 51-53 ajaisivatkin Tampereen rautatieaseman kautta, joutuisi asiakas ostamaan erikseen lipun eli saapumaan tarpeeksi ajoissa asemalle mahdollisten ruuhkien takia.

  Lisäksi työmatkayhteytenä 8000 asukkaan Toijalan ja 20 000 asukkaan Valkeakosken välillä luulisi olevan kysyntää tunnin välein kulkevalle kiskobussille. Valkeakoskella on aseman lähellä mm. Tervasaaren paperitehdas, jonka lakkautuksen jälkeen alueelle oletettavasti tulee jotain toimintaa (keskellä kauppalaa ei noin isoa aluetta jätetä tyhjilleen), UPM:n (ent. Yhtyneet paperitehtaat) pääkonttori, Peterson Packaging Oy ja Kuitu Oy:n tehdas (ent. Säteri) pistoraiteen päässä, joka voisi olla myös paikallisjunan pääteasema, ellei junia haluta Valkeakosken asemalla "kääntää" ja ajaa ydinkeskustan tuntumaan Tehtaan kentän ja Tehtaankadun väliin Tervasaareen.

  Akaaseen on tulossa Yritys-Konho-niminen teollisuusalue, joka tulisi suurelta osin VLK-radan varteen.

  Ja siis VLK-juna tulkoon vasta sitten, kun Dm12-junia lojuu jatkosähköistyksen ja nykyisiä Dm12-rataosia paremmin palvelevien dieselmoottorijunien hankintojen jälkeen tyhjän panttina.

  Muita vastaavia rataosuuksia voisi olla Pietarsaari-Kokkola, Kemi-Haaparanta ja (Kajaani-)Kontiomäki-Ämmänsaari.

  Haapamäen/Mäntän liikenteessä 2xDm12 on "ihan jees", jos liikenteeseen saadaan yksi junapari lisää. Tampereen saapumis- ja lähtötunnit olisivat 8, 12, 16 ja 20. Eikä pahitteeksi olisi sekään, jos kapasiteetin loppuessa vuoromäärä tuplattaisiin (uudet vuorot Tampereella klo 10, 14, 18 ja 22).
  Viimeisin muokkaaja ultrix; 22.01.2009 kello 21:21. Syy: Lisää Valkeakoskesta
  Sakari Kestinen

 3. #18
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Mitäpä luulet kuinka kannattavaa liikennöinti on ja kuinka suuria väkimääriä kyseinen puulaaki paikallisbussiliikenteessä kyseisillä vuoroväleillä liikuttelee?
  Pienessä kaupungissa on pienet matkustajamäärät. Itseäni ihmetyttää, että Valkeakoskella kulkee paikallisbussi lauantainakin. Saman kokoluokan kaupungeista esimerkiksi Iisalmessa ei kulje lauantaisin ja Torniossa sekä Pietarsaaressa ei ole varsinaista taajamassa kulkevaa paikallisbussiliikennettä lainkaan.
  Viimeisin muokkaaja Jouni Seilonen; 25.01.2009 kello 16:37.

 4. #19
  Jouni Seilonen avatar
  Liittynyt
  19.09.2007
  Sijainti
  Oulu / Ristijärvi
  Viestejä
  847

  oletus Vs: Tl-Vlk

  Lainaus Alunperin kirjoittanut ultrix Näytä viesti
  Haapamäen/Mäntän liikenteessä 2xDm12 on "ihan jees", jos liikenteeseen saadaan yksi junapari lisää. Tampereen saapumis- ja lähtötunnit olisivat 8, 12, 16 ja 20. Eikä pahitteeksi olisi sekään, jos kapasiteetin loppuessa vuoromäärä tuplattaisiin (uudet vuorot Tampereella klo 10, 14, 18 ja 22).
  Eikö Haapamäen matkustajista suurin osa ole junaa vaihtavia matkustajia eikä paikkakuntalaisia? Tällöin pitäisi ottaa huomioon jatkoyhteyksien säilyminen siellä. Taajamajunien lisääminen Seinäjoki-Jyväskylä-välillä parantaisi poikittaisyhteyksien lisäksi radan varren tosin pienehköjen paikkakuntien joukkoliikenneyhteyksiä. Bussiyhteydet ovat junaan verrattuja hitaita (vaikka junatkin ovat "hitaita" tuolla välillä) eikä niitä ole runsaasti.

  Voisiko kolmen tunnin välein kulkeva juna olla jonkinlainen "peruspalvelu"? Tässä tapauksessa sekä Seinäjoelta että Jyväskylästä noin 7.30, 10.30, 13.30, 16.30 ja 19.30 eli kaksi vuoroparia lisää. Junat kohtaisivat Pihlajavedellä noin klo 9, 12, 15, 18 ja 21 (nykyään 12 ja 18). Jos Haapamäelle halutaan nykyisen kaltaiset vaihtoajat, niin lähtöajat Tampereelta olisivat klo (7,) 10, 13, 16 ja 19 jälkeen ja saapumisajat Tampereelle ennen klo 11, 14, 17, 20, (23) ja erikseen pitäisi ajaa aamulla Tampereelle kahdeksaksi.

 5. #20

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Kolmen tunnin vuorovälillä Jyväskylä-Seinäjoki -reitillä Seinäjoella saataisiin neljän suunnan vaihtoyhteydet toimivaan nykyistä useammin. Nuo yhteydet taitavat olla paljon tärkeämpiä, kuin vaihtoyhteydet Haapamäeltä etelään. Niinpä kohtauspaikan on säilyttävä Pihlajavedellä ja Tampereelta Haapamäelle tulevan junan on seistävä pitkään Haapamäellä ennen paluumatkaa, jotta yhteydet toimisivat. Jyväskylä-Seinäjoki toimii jo tuolla kolmen tunnin rytmillä, josta vain puuttuu osa lähdöistä.

  Äkkiä katsoen yksi taajamajuna ei pysty hoitamaan Tampere-Haapamäki -väliä kolmen tunnin välein. En keksi äkkiä mitään liikennöintimallia, jolla voitaisiin ajaa nykyistä aikataulua tehokkaammin junayksiköiden määrää lisäämättä. Toisaalta taas vuorojen lisääminen johtaa tehottomuuteen. Jos kierrosaika voisi reitillä olla alle kolme tuntia, mutta seisottamalla junaa Haapamäellä tarvitaankin kuuden tunnin kierto, ei liikennettä voi kehua kovin tehokkaaksi. Toisaalta Haapamäellä ei juuri puolta tuntia pidempää vaihtoaikaa voi pitää siedettävänä.

  Noin pitkillä junareiteillä suurin osa matkustajista on joka tapauksessa kaukoliikenteen matkustajia. Paikallisliikenteen tehokkaalla järjestelyllä ei pidä saada aikaan tilanteita, joissa juna Haapamäeltä etelään lähtee 30 minuuttia ennen Seinäjoelta tulevan saapumista.

 6. #21
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1345

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut LateZ Näytä viesti
  Äkkiä katsoen yksi taajamajuna ei pysty hoitamaan Tampere-Haapamäki -väliä kolmen tunnin välein.
  Entäpä jos Dm12:lla ajettaisiinkin vain Orivesi - Vilppula - Mänttä/Haapamäki, jolloin kolmen tunnin kierrosaika riittäisi reilusti, vaikka Haapamäelle jäisikin reilumpi tauko. Tampere - Orivesi -väli kuljettaisiin Jyväskylän pika- ja IC-junilla.

 7. #22

  Liittynyt
  24.05.2007
  Viestejä
  52

  oletus Vs: Tl-Vlk

  Lainaus Alunperin kirjoittanut ultrix Näytä viesti
  Valkeakoskella on aseman lähellä mm. Tervasaaren paperitehdas, jonka lakkautuksen jälkeen alueelle oletettavasti tulee jotain toimintaa (keskellä kauppalaa ei noin isoa aluetta jätetä tyhjilleen), UPM:n (ent. Yhtyneet paperitehtaat) pääkonttori, Peterson Packaging Oy ja Kuitu Oy:n tehdas (ent. Säteri) pistoraiteen päässä,
  Muutama oikaisu:

  - Tervasaaressa jatkaa edelleen paperitehdas, sellutehdas lakkautettiin joulukuussa 2008
  - UPM:n pääkonttori on Helsingissä, ollut vuodesta 1996
  - Säteri on konkurssissa ( joulukuu 2008 )

 8. #23

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Miska Näytä viesti
  Entäpä jos Dm12:lla ajettaisiinkin vain Orivesi - Vilppula - Mänttä/Haapamäki,
  Tuota vaihtoehtoa mietin itsekin; olisihan se taloudellisesti varmasti järkevin tapa. Mutta harmina sitten on ylimääräinen vaihto, vaikkapa Ähtäri-Tampere -matka vaatisi jo kaksi vaihtoa. Samalla lippujen hinnat nousisivat paikkalippujen myötä. Olisiko tuollainen ratkaisu enää bussin kanssa kilpailukykyinen vaikkapa Mäntästä Tampereelle?

 9. #24
  GT8N avatar
  Liittynyt
  22.11.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  809

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Eihän mikään estä (paitsi VR), että loppumatka ajettaisiin Sm1 rungolla Orivedeltä Tampereelle. Ylimääräinen vaihto ei kyllä ole iso este, jos sillä lisätään merkittävästi palvelutasoa (liikenne Mänttään). Täten saisi myös Haapamäen tähden liikenteen järkevään kolmen tunnin sykliin.

 10. #25
  Tunnistettu jäsen Compact avatar
  Liittynyt
  20.07.2005
  Viestejä
  2136

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Paikallinen keskustelu Kuorevesi-Mänttä-Vilppula -akselilla käy vilkaana KMV-lehden sivuilla!

 11. #26
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  823

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Tai miksei ajeta koko matkaa Sm1/2:llä, Orivedellä riisseli kiinni nokalle! Vastaavastihan tehdään mm Leningradin oblastissa.

 12. #27

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Nyt se selvitys löytyi: http://www.lvm.fi/c/document_library...a%20(LVM1/2009)

  Eli suosituksena on ajaa Tampere-Vilppula-Mänttä/Haapamäki 5 paria päivässä, joista yksi on Orivedellä vaihdollinen. Suurin osa junista ajaisi Mänttään, kaksi junaa nykytapaan Haapamäelle. Kaiketi tuo vaatisi kolme tai neljä junayksikköä. Jos Oriveden ja Tampereen välillä käynnistyy sähköinen lähiliikenne, aikataulut muutetaan sitä tukevaksi.

  Ensi vaiheessa olisi tarkoitus ajaa nykyiset kolme junaparia siten, että niillä pääsee myös Mänttään. Vaasan radan siirryttyä sähkökalustolla hoidettavaksi, täytyy Jyväskylä-Seinäjoki -välillä muuttaa aikatauluja. Suositeltu vaihtoehto on lakkauttaa yksi välin kolmesta junaparista ja korvata se Haapamäki-Myllymäki -osuutta lukuunottamatta linja-autolla. Näin koko rataosan liikenne voidaan hoitaa yhdellä junarungolla. Samassa yhteydessä alettaisiin ajaa enemmän junia Vilppulasta Tampereelle. Kustannukset eivät kasvaisi.

 13. #28

  Liittynyt
  08.02.2006
  Sijainti
  Kokkola
  Viestejä
  21

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Lainaus Alunperin kirjoittanut LateZ Näytä viesti
  Eli suosituksena on ajaa Tampere-Vilppula-Mänttä/Haapamäki 5 paria päivässä, joista yksi on Orivedellä vaihdollinen. Suurin osa junista ajaisi Mänttään, kaksi junaa nykytapaan Haapamäelle. Kaiketi tuo vaatisi kolme tai neljä junayksikköä.
  Kolme tai neljä? Jos olemme saman selvityksen lukeneet, niin väittäisin siinä esitettyyn kiertoon tarvittavan tasan kaksi yksikköä, näin:

  H 420 Män-Tpe 1-yksikkö
  H 422 Män-Tpe 2-yksikkö
  H 421/431 Tpe-Män 1-yksikkö, Tpe-Hpk 2-yksikkö
  H 424/434 Män-Tpe 1-yksikkö, Hpk-Tpe 2-yksikkö
  H 423 Tpe-Män, H 426 Män-Ov ja H 427 Ov-Män 2-yksikkö
  H 425 Tpe-Hpk 1-yksikkö
  H 428/438 Hpk-Tpe 1-yksikkö, Män-Tpe 2-yksikkö
  H 429 Tpe-Män 1- ja 2-yksiköt
  Quid erat demonstrandum?

 14. #29

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  Ajattelin, ettei noita junia voi ajaa yhdellä yksiköllä matkustajamäärien takia. Voihan olla, että liikenteen lisääntyessä tuo riittääkin. Ainakin, jos aamuksi Tampereelle menevä juna ei mänttäläisten keskuudessa saavuta suurta suosiota.

 15. #30
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3345

  oletus Vs: Mäntästä suoraan Tampereelle

  En usko, että aamujunassa yksi juna voisi riittää millään.
  Sakari Kestinen

Vastaavia viestiketjuja

 1. Jouko-tyyppisiä linjoja Tampereelle
  kirjoittanut ultrix foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 12
  Viimeisin viesti: 19.06.2011, 20:08
 2. Hybridibusseja Tampereelle
  kirjoittanut K V foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 07.02.2010, 17:09
 3. Rollikat takaisin Tampereelle?
  kirjoittanut ultrix foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 11
  Viimeisin viesti: 08.12.2008, 06:42
 4. Tammikuussa lentäen Oulusta Tampereelle
  kirjoittanut Jouni Seilonen foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 28.04.2008, 17:03
 5. Mistä Tampereelle oma Jokeri ?
  kirjoittanut Multsun poika foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 13.11.2005, 09:49

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •