SA-3 yhteensopivat kytkimet Euroopassa

Pilkunn.. .. viilausta, jossain Sr1:issä ainakin kuvien perusteella on Willisonnit. Aika ironista, että SNTL-pataraudassa on kytkimet ihan sitä ehtää SA-1:stä :p
 
Matkustajaliikenteessä sen haittana kuitenkin on, että sen kytkentä ei ole välyksetön jolloin vaunujen välit jäävät löysiksi. Sillä on merkitystä matkustajamukavuuden kannalta.

Se on todennäköisesti se syy miksi VR ei käydä sitä. Vaikka puskarin kans tämä ongelma ei olisi http://wikimapia.org/12700192/Bogie-exchange-hall#/photo/801802

Mutta mitä en ymmärä miksi VR:n tavarajunalla ei ole se SA-3 käydessä. Kakki veturit käy SA-3 mutta tavaravanulla ei, vain neissä mitä tulee Venäjältä.
 
Kyllähän valtaosassa Raahen SSAB:ltä tulevissa junissa on keskuspuskimet sekä joissakin Talvivaaran liikenteen vaunuissa. Aika näyttää miten pian venäläisten vaunujen kabotaashikielto Suomen sisäisessa liikenteessä kumotaan, joka se on pelkkä poliittinen päätös kun viranomaisissa löytyy venäläisvihamiehisiä tahoja jarruttamassa venäläiskaluston käyttöä.
 
Aika näyttää miten pian venäläisten vaunujen kabotaashikielto Suomen sisäisessa liikenteessä kumotaan, joka se on pelkkä poliittinen päätös kun viranomaisissa löytyy venäläisvihamiehisiä tahoja jarruttamassa venäläiskaluston käyttöä.

Taitanee Virolainen Openrail ehtiä ensin "venläisvaunuineen" Suomen rataverkolle..
 
Wikipediassa oli tällainen selitys tästä IORE kytkinasiasta:

"Since 1969, the ore trains have been using the Soviet SA3 coupler. However, LKAB decided that these were not sufficiently strong for the new trains and decided that the Iore locomotives and the new hopper cars were to be delivered with Janney couplers (also known as AAR coupler). While the first pair of locomotives had Janney couplers, the rest of the first batch were equipped with SA3 couplers to handle the existing hopper cars, and later retrofitted with Janney couplers."

Todennäköisesti tuo ruotsalainen AAR on tyyppiä F, jos kerran valintaperusteena oli kytkimen vetovoiman kesto.

Tällä vuodella kuvatuissa youtube videoissa IORE vetureista on kadonnut jopa ne harvat AAR kytkimet vetureiden välistä, eli näyttää siltä että Ruotsin LKAB malmijunissa on enään vain SA-3 kytkimet käytössä.
NSB El 15 ja El 12 sarjan vetureihin myös vaihdettu SA-3 kytkimiä ja MTAS (LKAB) El 15, T46 GPC, T46, T44, T46-4, Dm3, Motala 11, Motala 15 vetureihin myös.

Ja on tullut itse todettua moneen kertaan että eivät ne SA-3 kytkimet yleensä matkustajajunissa mitenkään rysky (missä on päätypuskimet vaunuissa), eri asia vanhat venäläiset lähiliikenteen moottorijunat joissa ei ole päätypuskimia (ne kyllä ryskyy liikkeelle lähdettäessä ja hidastettaessa)..
 
Takaisin
Ylös