Kiinan uudet suurnopeusjunat

Liittynyt
7 Elokuu 2009
Viestit
2,290
Kiinassa aloitetaan uutisen mukaan maailman nopeimpien junavuorojen liikennöinti:

http://www.inhabitat.com/2009/12/28/china-unveils-the-worlds-fastest-high-speed-train/

Reittiä on 1068 km ja se yhdistää 20 kaupunkia. Huippunopeus 350 km/h ja hankkeessa ovat olleet mukana Siemens, Bombardier ja Alstom. Itselleni ei ihan valjennut, mitä mallia junat ovat. Järjestelmää suunnitellaan laajennettavan rivakkaa tahtia; uusia linjoja pitäisi avattaman seuraavan parin vuoden aikana monia.

Tuohon maailman nopein -väittämään on näemmä päädytty vertailemalla eurooppalaisten ja japanilaisten suurnopeusjunien tyypilisiä hiuppunopeuksia reittiliikenteessä. Testeissähän on tietysti ajettu kovempaa ja Shanghain maglev-juna taitaa mennä arkenakin suurempaa vauhtia, mutta on rata on tynkä.
 
Ilmeisesti Kiinan huippunopeiden verkolla käytetään useampia erityyppisiä junia. 350 km/h -nopeuteen pystyvät CRH2- ja CRH3-junat, joista ensimmäinen perustuu E2-sarjan Shinkanseniin ja toinen Siemensin Velaroon (ts. DB:n ICE 3-juniin). Lisäksi käytössä on huikan hitaampia Bombardierin valmistamia CRH1-junia ja Alstomin valmistamia CRH5-junia. Jälkimmäiset perustuvat aina ah-niin-luotettavan Wikipedian kaikille tuttuihin Sm3:siin ja luotettavuus on ollut sen mukaista...
 
Alstomin valmistamia CRH5-junia. Jälkimmäiset perustuvat aina ah-niin-luotettavan Wikipedian kaikille tuttuihin Sm3:siin ja luotettavuus on ollut sen mukaista...

Onko sinulla esittää lähdettä CRH5:n luotettavuuden määrään, verrattuna vaikkapa muihin Kiinassa käytössä oleviin nopeisiin juniin?
 
Onko sinulla esittää lähdettä CRH5:n luotettavuuden määrään, verrattuna vaikkapa muihin Kiinassa käytössä oleviin nopeisiin juniin?
Luotettavuustietokin oli wikipediasta, eikä siihen oltu esitetty lähdettä. En valitettavasti tunne asiaa sen tarkemmin.
 
Takaisin
Ylös