Junahavaintoja 2011

Tulee muuten asemilla aikamoinen vihervilistys, jos joskus päästään siihen tilanteeseen, että kaikki VR:n reittiliikenteessä oleva matkustajakalusto on vihervalkoista (varmaan keksivät seuraavan värimallin ennen sitä). Kuvitelkaa vaikka hetki itsenne seisomassa laiturilla, jonka molemmilla puolilla on pitkä kaksikerrosvaunuista koostuva vihreä juna. Uusi väritys on luontoaiheineen kohtuullisen onnistunut, mutta mielestäni aika paljon levottomamman oloinen kuin puna-valkoinen, sinisistä vaunuista ja vanhoista lähiliikenteen punaisista puhumattakaan. Tietty ainakin pääkaupunkiseudulla on sitten Junakalusto Oy:n junat tuomassa vaihtelua.
 
Illalla palatessani Helsingistä klo 19.43 lähtevällä M-junalla seisoi Linnunlaulun kohdalla yhden yksikön Sm4 jonka määränpäänäytössä oli teksti PENDOLINO.

11.2. korvattiin juna S 145 Helsingistä Turkuun Sm4-kalustolla.

Anteeksi, siis ymmärsinkö oikein että Pendolino Helsingistä Turkuun korvattiin lähijunakalostona Sm4:na? Monta yksikköä tässä oli? Jos näin oli, olisivat edes käyttäneet Sm5 -yksikköjä muutama kappale.
 
Anteeksi, siis ymmärsinkö oikein että Pendolino Helsingistä Turkuun korvattiin lähijunakalostona Sm4:na? Monta yksikköä tässä oli? Jos näin oli, olisivat edes käyttäneet Sm5 -yksikköjä muutama kappale.

Tähän korvaavaan kalustoon vaikuttanee yleisesti ainakin se, että Sm3:n ja Sm4:n omistaja on eri kuin Sm5:llä.
 
Tähän korvaavaan kalustoon vaikuttanee yleisesti ainakin se, että Sm3:n ja Sm4:n omistaja on eri kuin Sm5:llä.

Tuo on totta. Ei tullut mietittyä tarkemmin asiaa... Silti aika jännä että pendolino korvataan lähijunakalustolla. Eikö tosiaan ollut yhtään intercity tai sinistä pikajuna -kalustoa vapaana?
 
Silti aika jännä että pendolino korvataan lähijunakalustolla. Eikö tosiaan ollut yhtään intercity tai sinistä pikajuna -kalustoa vapaana?

Pääseehän Sm4:lla esim. Tampereelle ja Lahteenkin joten miksei sitten Turkuun, kahden tunnin matkalle ihan käypä menopeli vieläpä matalalla lattialla!:) Ravintolavaunun puutekaan ei noin lyhyellä matkalla haittaa.
 
Tänä viikonloppuna ensimmäisenä saneerattu Sm1 6006 on liikkunut ahkerasti M-reitillä. Syystä tai toisesta kolme tekemääni junamatkaa neljästä on näiden kahden päivän aikana sujunut tuolla yksiköllä. Ja loppuun ei hymiötä, koska kysymys on todellakin puhtaasta sattumasta.
 
1.3.

Tänään oli aamuruuhkassa I- ja K-junissa normaalia enemmän yksiköitä, jopa neljä kappaletta. Samaan aikaan Malmilla ainakin osa pohjoiseen menevistä junista käytti raidetta numero neljä, eli keskustaan suuntaan menevien raidetta.
 
Viimeksi muokattu:
Lisäksi Eil 25004 näyttää saaneen ylleen vihreä-valkoisen kuosin.

Vaunussa käynyt kollega kertoi, että penkeillekin oli tehty jotain. Ainakin verhoiltu uudelleen, tuskin runkoja on vaihdettu sellaisiksi, että niissä voi istuakin... Jaa juu, olihan tuolla siitä kuvakin.

Sm5 06 ollut Ilmalassa jo jonkin aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Lauantaina 12.3. N-reitillä bongasin Sm5:t 01, 02 ja 03. Ko. bongausreissulta on kuvastokin. Ilmeisesti on niin, että vain yksiköissä 01 ja 02 Junakalusto Oy:n päätylogo on kiinnitettynä. Ja yksikkö 03:kin kulkee nyt A-pää Helsingistä pois päin aivan kuten sisarensakin (jonkin aikaahan 03 oli "väärin päin").
 
15.3.

Noin klo 15:15 Malmin ohi meni kahden yksikön Allegro-juna Helsinkiin päin. Oliko linjalla, vai testiajossa?
 
Takaisin
Ylös