Saksassa junaonnettomuus

En muista viime vuosilta Saksasta tällaista onnettomuutta, jossa olisi ajettu punaista opastetta päin. Yhteentörmäyksiä on kyllä sattunut, mutta niiden syynä on ollut liikenteenohjauksen virhe. Ilmeisesti (itäisessä) Saksassa on vielä henkilöliikenteen rataosia ilman kulunvalvontaa. Olen jotenkin kuvitellut, ettei sellaisia enää olisi, kun - ainakin Länsi-Saksassa - järjestelmä on ollut käytössä yli 40 vuotta.
 
Ilmeisesti (itäisessä) Saksassa on vielä henkilöliikenteen rataosia ilman kulunvalvontaa. Olen jotenkin kuvitellut, ettei sellaisia enää olisi, kun - ainakin Länsi-Saksassa - järjestelmä on ollut käytössä yli 40 vuotta.

Ilmeisesti tuolta radalta tosiaan kulunvalvonta puuttuu, ainakin jos on toimittajaa uskominen oheisessa uutispätkässä:
http://mediacenter.dw-world.de/english/video/#!/65242/German_authorities_probe_deadly_train_crash


Itsekin olen luullut tuosta maasta kulunvalvonnan löytyvän joka rataosalta.
Tosin alunperinhän uutisoitiin, että rataosalla oli tarkoitus tehdä huoltotöitä ja sehän saattaisi myös tarkoittaa, että kulunvalvonta olisi töiden takia ollut kytketty pois käytöstä?

Murheellinen tapaus, mutta onneksi sen tutkivat tarkkaan. Hurja massaero tuossa on ollut, tavarajunan veturi pysyi kiskoilla kun taas henkilöjuna lyheni puoleen ja kaatui penkalle valitettavin seurauksin.
 
Takaisin
Ylös