Näytetään tulokset 1-2/2

Viestiketju: Lopetettavia asemia

 1. #1
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Lopetettavia asemia

  Etsin aikatauluista asemia, joilla pysähtyy vain yksi tai muutamia junia. Näitä taitaa uhata lakkautus, kun matkustajamäärät vähenevät, vähennetään pysähdyksiä, tämä ruokkii edelleen matkustajakatoa ja lopulta asema voidaan lakkauttaa täysin. Edelleen näyttää jatkuvan tämä karsimisen politiikka, sen sijaan, että tarjottaisiin hyviä taajamajunayhteyksiä ja kaavoitettaisiin asemanseuduille, vähennetään vuoroja ja useissa kunnissa painopiste on siirtynyt asemilta pois (Isokyrö, Ylistaro, Inkoo, Kitee, Orivesi, Parkano). Mielestäni olisi järkevää kaavoittaa asemille, sillä kävelymatkan päässä oleva junayhteys edistäisi junatarjonnan saatavuutta kuntaan jatkossakin ja olisi eduksi, kun öljyn hinta nousee.

  Asiaan siis, näitä supistetun tarjonnan asemia ovat ainakin Lapua, Härmä, Ruukki, Ii ja Kuivaniemi. Karjalan radalla oli kolme tällaista asemaa Saari, Onkamo ja Hammaslahti jotka lakkautettiin, neljäs eli Taavetti sinnittelee vielä parin junan voimin. Mutta miten Jalasjärvi on hengissä, vaikka sinne menee vain yksi juna viikossa?

 2. #2
  JE
  JE ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  29.06.2005
  Viestejä
  1220

  oletus

  Ainakin se on muistettava, että Karjalan ja Pohjanmaan oikoradat rakennettiin nimenomaan oikoradoiksi, eli niillä ei koskaan ole yritettykään palvella aluetta, jonka halki kulkevat. Tämä osaltaan selittää ainakin Saaren ja Onkamon pysähdyspaikkojen vaikeudet. Ratojen rakennusajankohta myös osoittaa ettei Parkanon tai Kiteen painopiste ole siirtynyt, rataa kun ei koskaan niiden halki ole rakennettukaan.
  terveisin
  JE

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •