VR karsii ja hidastaa liikennettä

Mikko Laaksonen

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
2,789
VR:n tiedote 21.6.2011

Suurimmat hidastukset ovat Tampere - Jyväskylä - Pieksämäki sekä Helsinki - Turku -väleillä.

Nopealla lukemisella yksi pääpointti oli, että aikatauluissa ei enää huomioida Pendolinojen kallistuksen mahdollistamia suurempia huippunopeuksia, eli nopeutettuja Pendolinoja ei enää ole esimerkiksi Rantaradalla

Sopii toivoa, että tämä johtaa Pendolinojen poistamiseen rantaradalta kokonaan.
 
Löysin Vennamon Pekan kirjotuksia ajastaan liikenneministerinä. http://www.vennamo.com/tyo/luku3.htm

"VR:n talous on lähtenyt väärille urille heti alkuvuodesta. Jo lisäbudjettia annettaessa ministeriö tietää, että budjetissa on jopa parin sadan miljoonan aukko. Siitä ei kuitenkaan ole vielä kerrottu ministeriön ulkopuolelle. Tulot ovat jäämässä alle budjetoidun ja menot menossa yli.

Kannattamattomia junavuoroja ajetaan entisessä laajuudessa, vaikka raha ei siihen budjetissa riitä. Korpela on hermostunut. Jotain pitäisi tehdä, muuten tulee rikottua budjettilakeja.

Syy on itse asiassa eduskunnan ja sosialidemokraattisten edeltäjieni. Eduskunta on vuosittain budjetin perusteluissa edellyttänyt rautateiden kannattamattoman paikallisliikenteen jatkuvan entisessä laajuudessa, vaikka määrärahaa ei ole lisätty kustannusten nousun kattamiseksi. Edeltäjäni eivät ole halunneet puuttua asiaan.

Korjaan sittemmin asian seuraavassa budjetissa. Sanat "entisessä laajuudessa" poistetaan perusteluista.

Menemme vierailulle rautatiehallitukseen. Pääjohtaja Herbert Römer selostiaa tilannetta ja valittelee sitä, että hänen kätensä ovat sidotut. "Rahaa ei ole mutta kulujakaan ei saa säästää. Ei ole saanut lopettaa junavuoroja, ei vähentää henkilökuntaa, ei tehdä mitään", hän päättää valitusvirtensä.

Korostan, että budjetin mukaan tulee elää. "Teidän pitää tehdä ne kustannusten leikkaukset, joita budjetti edellyttää", sanon. "Sitähän minä olen yrittänyt vuosikausia", parahtaa Römer, "mutta jokainen kannattamattoman junavuoron lopetusesitys on tullut ministeriöstä bumerangina takaisin." "Nyt ei enää tule", vastaan. "Pane toimeksi."
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös