Vantaankosken radan ratatyöt kesällä 2012

Ainakin silloille tehdään jotain. Osassa siltoja on jo nyt kaapelit nostettu kaapelikouruista kaiteensyrjään, ja kourut nostettu pois.
 
Aikatauluista ja käytetyistä raiteista ainakin näkee, että radan kaikki raideosat ovat vuorollaan pois käytöstä. Varmaan siis ihan rutiininomainen kunnostus kyseessä. Pohjoispäässä ehkä liittyy jotenkin myös Kehäradan rakentamiseen.
 
VR:n matkahaun ja toisaalta ladattavien reittikohtaisien pdf-aikataulujen välillä on (tätä kirjoitettaessa) ilmeiset ristiriidat. Jommissakummissa tai molemmissa on luultavasti jonkin verran korjattavaa.

Tulostin äsken itselleni kesälauantain ja -sunnuntain aikataulut rantaradan ja Vantaankoskenradan lähijunien osalta. Joidenkin lähtöjen osalta L:llä ja M:llä saattaa olla vain minuutin väli osuudella Huopalahti - Helsinki (päinvastaisessa suunnassa kaksi minuuttia). On perin kummallista, mikäli tämä olisi lopullinen kuvio.
 
Aikatauluja tutkin ja tässä lyhyesti muutokset M-juna liikenteessä kesän aikana:

Kaikki on periaatteessa Helsinki - Vantaankoski suunnassa, mutta samalla tavallahan ne melkeinpä menee Vantaankoski - Helsinki suunnassa.

2.6.-3.6. jokainen M-junan vuoro ajetaan normaalisti Helsinki - Myyrmäki välillä. Launtaina 2.6. klo 7:43 - 18:43 ja sunnuntaina 3.6. klo 11:58-17:58 välillä Helsingistä lähtevistä M-junista joka toinen ajaa Vantaankoskelle asti ja joka toinen päättyy Myyrmäkeen.

4.6.-7.6. ja 12.6.-24.6., kaikki lähdöt lähtevät aikataulun mukaan Helsingistä. Arkisin lähdöt välillä 6:04-21:04: joka toinen vuoroista päättyy Myyrmäkeen. Lauantaisin ajetaan kaikki vuorot normaalisti PAITSI 16.6. jolloin joka toinen vuoro päättyy Myyrmäkeen klo 8:44-18:44 välillä. Sunnuntaina liikenne kulkee normaalisti.

Perjantai 8.6.: Kaikki lähdöt lähtevät normaalisti Helsingistä, 06:04 lähdöstä alkaen liikenteen loppuun asti joka toisen M-junan pääteasema on Myyrmäki.

Lauantai 9.6., sunnuntai 10.6. ja maanantai 11.6. Liikenteen alusta liikenteen loppuun joka toisen M-junan pääteasema on Myyrmäki.

25.6.-26.7. Arkisin ja launtaisn liikennöidään poikkeusaikatauluilla: junat liikennöivät normaalisti Helsingistä Vantaankoskelle, mutta normaalin 10min vuorovälin sijasta M-junat kulkevat 20min vuorovälillä koko päivän. Sunnuntaisin liikennöidään normaalisti.

27.7.- eteenpäin liikennöidään täysin normaalein aikatauluin.

1.6.-26.7. on myös lähtöraidemuutoksia Huopalahti - Martinlaakso välillä.
 
Zige, huomastitko että perjantaille 8.6. ja maanantaille 11.6. on omat päiväkohtaiset aikataulut? Perjantaina 8.6. liikenne harvenee 10 minuutista 20 minuuttiin aikaisemmin kuin muina kesäkuun alkupuoliskon arki-iltoina. (Vuorovälit menevät koko kesän selvästi eri periaatteella kuin edeltävänä aikataulukautena). Maanantaina 11.6. on huomattavan erikoinen liikenne. Osuudella Hki - Myr vuoroväli on 10 - 20 min vuorotellen. Osuudella Myr - Vks on 30 min liikenne. Sunnuntaina 10.6. M:istä joka toinen jää Myyrmäkeen. Kesän 2012 pyhäaikatauluissa on myös se huomionarvoinen piirre, että vuoroväli on 20 minuuttia jo aamukuudesta alkaen. Varhaisaamu meni pitkään puolen tunnin vuorovälein. Varttitunnin vuorovälejä ei ainakaan kesän 2012 pyhäliikenteessä enää ole. Varttitunnin vuorovälejä ei tuolla rataosalla ole muinakaan päivinä (tai oikeastaan iltoina - iltaisinhan niitä on ollut M - L, lauantaisin tosin vain noin klo 19:ään).
 
Kesän 2012 pyhäaikatauluissa on myös se huomionarvoinen piirre, että vuoroväli on 20 minuuttia jo aamukuudesta alkaen. Varhaisaamu meni pitkään puolen tunnin vuorovälein.

Joo taisi Vantaankoskelta vielä 10:30 jälkeenkin lähteä puolen tunnin vuorovälillä. Kerran hyppäsin Myyrmäestä 10:40 Helsinkiin päin menevään junaan joka lähti vielä puoli tuntia edellisen jälkeen, ja ihmettelin suuresti miksi näin. Yhdellä flirt-rungollahan tuokin vuoro ajettiin ja hyvä kun sekaan mahtui :D
 
Takaisin
Ylös