VR:n joulukalenteri Veturi -asiakkaille, 1.50euron matkoja

Liittynyt
28 Toukokuu 2010
Viestit
3,695
VR:lle on Veturi -kanta-asiakkaille joulukalenteri joista jokaisena päivänä aukea matka hintaan 1,50euroa. Matka vaihtuu päivittäin, ja on myynnissä vain kyseisenä päivänä tietyille junavuoroille. Rajattu määrä lippuja/vuoro. Matkustusaika 7.1.-31.1.

Tästä joulukalenteriin

Tarjousehdot sanoi:
*Myyntiaika 1. -24.12.2012. Matkustusaika: 7. – 31.1.2013. Tarjouksen voit ostaa vain VR:n verkkokaupasta, kirjautuneena sisään Veturi-asiakasnumerollasi ja salasanallasi. Tarjous sisältää yhdensuuntaisen 1,50 euron hintaisen junamatkan Eko-luokassa istumapaikalla, hinta on voimassa molempiin suuntiin. Tarjoushintainen reittiväli vaihtuu myyntiaikana päivittäin ja on myynnissä vain kyseisen yhden (1) päivän ajan. Tarjous näkyy uudelle Veturi-asiakkaalle 1–2 päivän kuluttua liittymisestä. Tarjous koskee vain uusia varauksia. Ei muutos- eikä peruutusoikeutta. Tarjoushinnat ovat voimassa vain valituilla lähdöillä ja paikkoja on rajoitetusti.

Tänään ensimmäisenä päivänä väli on Kouvola - Helsinki.
 
Aha.

Kiitos tästä onnettomasta product placementistä.

Sikäli olet oikeassa, että ei tämä taida edes täyttää tuotesijoittelun määritelmää. Itse kutsuisin ennemmin tiedotteeksi (saa korjata), varsinkin huomioiden VR:n toistaiseksi jatkuva yksinoikeus. Puoli-ilmaisista junalipuista kertominen ei kai pitäisi olla mikään ongelma, vaikka junafirman johto olisi kuinka mätä?

Saas nähdä, tuleeko mitään itselle hyödyllistä tarjousta. Ehdot ovat tavalliseen tapaan sen verran tiukat, että rohkenen epäillä.
 
Ehdot ovat tavalliseen tapaan sen verran tiukat, että rohkenen epäillä.

Itseäni kiinnostaa että millä tavalla ovat tiukat? Itse ainakin jo sain varattua 13.1. sunnuntaille itselleni ja kaverille menopaluu liput Kouvolaan, hinta 1,50e/suunta/hlö eli molemmat yht. 6e ja olisin saanut lisääkin vastaavia lippuja varattua jos olisin halunnut. Mitä tarkoitat tiukat? Minkälaiset pitäisi olla että olisi sinulle mieluinen? Eikös ole samanlaiset kuin mm. EB:llä oli ne 2 ja 5euron liput, paitsi että niitä oli paljon vähemmän.

Tulossa mm. Helsinki - Oulu 1,50e, Helsinki - Kitee 1,50e. Nämä ne jotka tiedän jo.

Aha.

Kiitos tästä onnettomasta product placementistä.

Tämähän ei ollut sinua varten, vaan niitä varten joita tämä kiinnostaa, mutta on mahdollisesti missannut tiedon tästä. Senhän kaikki tietää että sinua ei asia kiinnosta.
 
Viimeksi muokattu:
No siis, kovin rajalliset vuorot. Mutta kieltämättä tuohon hintaan voisi jo harkita puhdasta huvimatkustusta joku viikonloppu, vaikken yleensä sellaista harrastakaan.

Niin no, samalla tavalla hinnoitellaan muissakin liikenneyhtiöissä joten VR ei tästä mitenkään poikkea. Ja vuorothan on valittuna niin, että saataisiin ne hiljaisetkin junat täyteen (ja omien havaintojeni mukaan tämä on toiminutkin). Itsellänihän ei ole mitään oikeata matkustustarvetta, mutta jos noin halvalla lippuja saa, niin kyllä sitä junaharrastaja jaksaa matkustaa. Silloin kun oli Veturi -asiakkaille 10euron tarjoukset, niin niiden avulla tuli matkustettua yli 8 000km, rahaa käyttäen matkalippuihin 120e.
 
Ei tietenkään poikkea, ja valikoima on ihan ymmärrettävä (alakoululainenkin on kuullut kysynnän ja tarjonnan laista). Siksi sanoinkin "tavalliseen tapaan". Omat sukulaisenikaan eivät valitettavasti asu kovin hyvien rautatieyhteyksien päässä, että pääsisi hyödyntämään, joten jäljelle jää lähinnä se huvittelu. Saa nähdä nyt. :smile:
 
Tulossa mm. Helsinki - Oulu 1,50e, Helsinki - Kitee 1,50e. Nämä ne jotka tiedän jo.

Silleen VR:n kannalta hieman pöljä tarjous, että jonkun Helsinki-Oulu -lipun myyminen 1,50 eurolla tuottanee turhaan varattuja paikkoja, kun ihmiset käyttävät lippua vain osalla matkaa. Alepaikkoja on tietysti rajoitetusti, joten ei tuo yhden myyntipäivän tarjous VR:n toiminnassa sen kummempaa tyhjäkäyntiä aiheuttane, mutta samalla vaivalla voisi toimia kuten monet liikennöijät (Onnibus ja muut), eli yksinkertaisesti laittaa hintahaitari paikoille ja myydä osa puoli-ilmaiseksi. Oulu-Helsinki -välillä yhdelle paikalle saattaisi hyvinkin saada myytyä useamman 1,50 euron lipun.
 
Ei tietenkään poikkea, ja valikoima on ihan ymmärrettävä (alakoululainenkin on kuullut kysynnän ja tarjonnan laista). Siksi sanoinkin "tavalliseen tapaan". Omat sukulaisenikaan eivät valitettavasti asu kovin hyvien rautatieyhteyksien päässä, että pääsisi hyödyntämään, joten jäljelle jää lähinnä se huvittelu. Saa nähdä nyt. :smile:

Tervetuloa jollekkin reissulle mukaan ;) Itse aion matkata melkein kaikki Helsingistä lähtevät tarjousmatkat, kunhan lähtö ja paluu onnistuu sillä tarjouksella.

---------- Viestit yhdistetty klo 0:14 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 0:10 ----------

Silleen VR:n kannalta hieman pöljä tarjous, että jonkun Helsinki-Oulu -lipun myyminen 1,50 eurolla tuottanee turhaan varattuja paikkoja, kun ihmiset käyttävät lippua vain osalla matkaa.

Tässä olen samaa mieltä. Eli vaikka samoihin juniin mihin myydään Oulu - Helsinki (- Oulu) 1,50e lippuja, voitaisiin niitä myydä lyhyemmälle välillekkin. Eli IC 50 on vaikka tarjousjuna. Siihen voisi samalle paikalle matkustaja ostaa lipun vaikka Oulu - Kokkola, toinen matkustaja Seinäjoki - Parkano ja kolmas sitten Parkano - Helsinki.
 
Kitokset VR'n markkinoinnille näistä tarjouksista!

Nyt on hyvä syy lähteä jonnekin päin Suomea, ihan van katsomaa jokin kiinnostava museo, näyttely tai ihna vaan katselemaan kaupunkia muuten vaan, ilman mitää sen suurempaa syytä. Viettämään vapaapäivää...

Odotan kiinnostavia kohteita...
 
VR voisi tehdä kovan kampanjan, jossa jokaiseen junaan myytäisi Onnibusin tapaan eka tai ekat paikat 1,50 eurolla yhteysvälistä riippumatta. Matkustusajankohta olisi milloin vaan ja kamppis koskisi siis mitä tahansa junatyyppiä. Jos tällaisen markkinoinnin haluaisi ulottaa vielä astetta kovemmalle tasolle, kyseessä ei edes olisi kampanja, vaan VR:n peruslipputuote.

Mitäs raati tähän tuumaa?
 
Tänään 2.12. tarjouksessa Hämeenlinna - Tampere. Kaikki junat ovat vain todella myöhään lähteviä.
 
Tässä pari menovinkkiä kamppiksen perässä juoksijoille:
- Voit matkustaa Tampere-Seinäjoki-välillä lipulla, jonka olet ostanut välille Helsinki-Oulu
- Liput eivät ole henkilökohtaisia, joten osta kymmenen 150 sentin lippua ja myy ne huuto.netissä eniten tarjoavalle
- Matkusta Helsingistä Tikkurilaan 1,50 eurolla 4,80 euron sijaan
- Osta R-kioskilta eväspaketti femmalla lipunnoudon yhteydessä

Mainittakoon, että VR:n 150-vuotisjuhlavuosi olisi voinut mennä paremminkin median ja julkisuuskuvan osalta, eikä sitä korjata millään muulla kuin asioiden fiksaamisilla.
 
Mitäs raati tähän tuumaa?

Näin halpabussit ja -lennot toimivat kautta maailman. Tuommoinen hinnoittelu, jossa säädetään eri hinnoilla ja myös tappiolla myytävien paikkojen määriä maksimivoittoa tavoiteltaessa ei varmaan ole VR:lläkään nykyään tuntematon. Perinteinen argumentti vastaan on ollut systeemin ymmärrettävyys kansalaisen kannalta, valtion monopolista kun on kyse. Ts. on ajateltu, että lipun hinnoitteluperusteen pitäisi olla kaikkien ymmärrettävissä ja hinnan suhteessa matkan pituuteen. Tämä ei tietysti oikein vastaa mitään taloustieteen teorioita, mutta sillä on vältetty sellainen erilaisten hintojen soppa kuin joissain maissa on.

Toisaalta ennakkolippujen hinnathan jo vaihtelevat ostoajankohdasta riippuen, joten yhtä hyvin voisi olla vaihtelua junan täyttymisen mukaan. Kuten on moneen kertaan foorumilla todettu, VR ajaa tällä hetkellä hiljaisilla vuoroilla melkoisen määrän tyhjiä istuimia ympäri Suomea, joten potentiaalia piisaisi.
 
Kymmenen tai kahdenkymmenen pinnan rabattiprossa on lähinnä vitsi ennakkolipuissa. Ekat -ja ennen kaikkea vikat- paikat pitäisi myydä listahinta -90%. Tällöin homma toimisi hyvin, mutta kun ei, niin ei.

Jatkan Pohjois-Korea-kirjan lukemista.
 
Takaisin
Ylös