VR:n uudet 2-kerroksiset ravintolavaunut

...ja erikoisasiantuntija Rajamäen keikkapalkkio maksettaisi suoraan Vilhonkadulta asiaan kuuluvasti huomaamattomassa kirjekuoressa.

Erikoisasiantuntija Rajamäki varmasti muistaa myös AVL 45 §:n, joka kuuluu näin:
"Veroa ei suoriteta:

1) esiintyvän taiteilijan tai muun julkisen esiintyjän ja urheilijan palkkiosta;
"
 
Oma kokemukseni ravintolavaunuista typistyy vain Turun Sinisiin (R.I.P.) ja Pohjoisen Yöjuniin. Perinteinen konsepti oli hyvin suosittu, tosin viime vuosina kehitys tuntuu kulkeneen enemmän kustannusvastaavuuden suuntaan. Ylempänä mainittu Amtrakin esimerkki on vain puhdasta subventiota, toki luonnollistakin kysyntää voisi olla hiukan. Silloin kustannusvastaava hinnoittelu tekisi palvelun käytön suurimmalle osalle mahdottomaksi.

Näkyyhän Suomalaisissakin junissa paljon omien eväiden (kaikissa muodoissaan) nauttijoita.
 
Täytyy nyt ravintolavaunujen puolustukseksi sanoa sen verran, että tuotteiden ja valikoiman taso kyllä nousi silloin kun VR yhtiöitettiin ja Avecra separoitiin omaksi toiminnakseen. Kallistahan ravintolavaunussa on ja voileivät muovipusseissa, mutta ne nyt kumminkin ovat suunnilleen oikean myyntiaikansa rajoissa. Silloin juuri Avecraa edeltäneinä aikoina havaintoni ravintolavaunuista oli, että ilmapiiri oli unohtunut 70-luvulle, vaunuissa myytiin lähinnä kaljaa ja muu valikoima oli minimaalista. Sitä nautittiin ruokamyrkytyksen tai vähäisemmän pahoinvoinnin riskillä.
 
Takaisin
Ylös