On paljon tilaa eri toiminnoille! Mahtuuko tuohon vaunuun keittiötä lainkaan? VR:n ja Avecran suunnitelmiin ei varmaan jatkossakaan kuulu ravintolavaunun työntekijä tittelillä kokki. Kai sentään siellä "take away" -kioskissa voidaan lämmittää niitä mikropitsoja, ettei ravintolavaunun ainoa funktio ole kaljan tarjoilu?
Mitähän nuo yläkerran kabinetit ovat? Erikseen varattavia niin kalliita koppeja, että jäävät käyttämättä? Noin kalliista ravintolavaunusta kannattaa kyllä ottaa täysi hyöty ja maksimoida liikevaihto. Mutta ehkä se sitten hoituu niillä kabineteilla.
Joskus yhdysvaltalaiset ovat onnekkaampia: heidän ravintolavaunuissaan on oikea kokki, joka osaa tehdä munakkaat ja hampurilaiset tilauksesta. Nuo kokit saivat aikaan mm. sen, että Amtrak korvasi "esikypsennetyt" (oik. pakastetut?) munakkaat tuoreista kananmunista ravintolavaunussa paistettavalla versiolla.