Pendolinon kanssa Korsosta Huopalahteen ~20 % edullisemmin

Miksi pitäisi poiketa, kun K-junaan voi myös ihan normaalisti vaihtaa. Mutta kyllähän VR:n sivuilla lukee, että lippu on voimassa 60-120 minuuttia. Eli poikkeaminen ei ole kiellettyä.

Hain takaa sitä, että poikkeamiskieltosäännön perusteella voisi olla kiellettyä vaihtaa "turhaan" junaa, jollainen vaihto siis olisi, jos matka olisi Järvenpäästä Kirkkonummelle. Mutta hyvä, että lippu on reaalimaailmassa joustavampi.
 
Hain takaa sitä, että poikkeamiskieltosäännön perusteella voisi olla kiellettyä vaihtaa "turhaan" junaa, jollainen vaihto siis olisi, jos matka olisi Järvenpäästä Kirkkonummelle.

Mutta nythän ei ostettu lippua Kirkkonummelle vaan ABC-lippu. Eikä ole suinkaan turhaa vaihtaa K-junaan, jos on matkalla Järvenpäästä Oulunkylään.

Mutta tosiaan, lippu on voimassa tietyn ajan, ei tietylle matkalle. Onko vyöhykelipuissa sitten tosiaan joskus ollut poikkeamiskielto? Eikö niissä silloin ollut voimassaoloaikaa?

---------- Viestit yhdistetty klo 14:56 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 14:50 ----------

Niin ja miten ylipäätään poikkeamisoikeutta voisi kontrolloida, jos lipussa ei lue lähtöpaikkaa ja määränpäätä vaan vain vyöhykkeet ja ostohetki?
 
Mutta nythän ei ostettu lippua Kirkkonummelle vaan ABC-lippu. Eikä ole suinkaan turhaa vaihtaa K-junaan, jos on matkalla Järvenpäästä Oulunkylään.

Totta.


Onko vyöhykelipuissa sitten tosiaan joskus ollut poikkeamiskielto? Eikö niissä silloin ollut voimassaoloaikaa?

En itse asiassa tiedä. Kaukoliikenteen lipuilla on aiemmin poikkeaminen ollut sallittua - oliko kerran per suunta. Nykyään ei. Lippuasiantuntijat jatkanevat, itselleni tämä aihe on kovin ohkaisesti hallinnassa, joskin mielenkiintoinen.
 
Ei vyöhykelipulla poikkeaminen ole kiellettyä, ei ole kaiketi koskaan ollutkaan.

Keravalta lähtevästä N junasta ei vuodenvaihteen jälkeen ole mitenkään mahdollista myydä ABC-lippua vaikka matkustaja olisi tullut Järvenpäästä.
 
Takaisin
Ylös