VR uudistaa hinnoittelunsa

Ei mikään yllätys, tarjouskampanjoita on aika harvoin ja silloinkin vain tietyille yhteysväleille. Lisäksi kampanjaliput pitää ostaa tiettynä aikana ja matkustaa voi yleensä vasta seuraavassa kuussa, aika jähmeä systeemi.

Itse asiassa erinäköisiä tarjouksia näyttäis nyt olevan koko ajan. Itse olen kolmena viime kertana junalla matkustaessa onnistunut saamaan todella tuntuvan alennuksen, kun olin pari viikkoa etukäteen ostamassa, ja kerran pari päivää etukäteen ostettuna osui äkkilähtö kohdalle. Alennuslähtöjä ei kylläkään ollut tarjolla kuin yksi tai kaksi päivässä, joten sopiminen omaan aikatauluun oli lähinnä tuuria.

Omakin yleisvaikutelmani verkkokauppaa selaamalla on, että hinnat ovat nousseet parissa viime uudistuksessa roimasti, ja hintahaitari tekee vertailusta entisiin aikoihin todella hankalaa. Pitäisi seurata peruslipun hintaa jollekin setille lähtöjä. Halvimmat ennakkoliput ovat kyllä halventuneet, merkittävästikin, mutta niitä on tarjolla todella niukasti. Se, jonka pitää päästä junalla jonnekin oikeasti oman henkkohtaisen aikataulunsa mukaan, saa maksaa melko suolaisesti.
 
Omakin yleisvaikutelmani verkkokauppaa selaamalla on, että hinnat ovat nousseet parissa viime uudistuksessa roimasti
Totta, esim. Peruslippu Helsinki-Hämeenlinna maksoi v. 2014 helmikuussa n. 18 euroa, nyt 24 euroa. Meno-paluu hinnan lisäys siis yli kympin.
 
Hämeenlinna - Tampere 21,40€ ihan tavallisessa seuraavaksi lähtevässä IC-junassa. Taajamajunassa (matka-aika vain 5 min pidempi) hinta on 11,80€. Mikäs tuossa IC:ssä on 41 minuutin lyhyellä matkalla peräti 9,60€ arvoista?
 
^ Kahden edellisen viestin välillä kolme vuotta aikaa, missä välissä hinnoittelu uusittiin muutamaankin kertaan.
 
Takaisin
Ylös