Veturit kartalla -palvelu

Tämä palvelu on näemmä ennen levinnyt Internetissä "salaa" ja tämän aiheen tekemisen johdosta olen saanut uhkailuja eräältä tunnetulta harrastajalta, joka ei enää ole tällä foorumilla. Internet on julkinen paikka ja jos tuota palvelua ei ole tarkoitettu julkiseksi, niin se voidaan sitten poistaa. Mikälie hyväveli-verkosto rautatieharrastajienkin keskuudessa on. Minun mielestäni on parempi että kaikki saavat tietää tästä, kun että se leviää yksityisenä ja toiset saisivat "etulyöntiaseman" sillä että katsoisivat kotisohvaltaan havaintoja kun toisten pitää raahautua rautatien ääreen. En näe tässä mitään väärää ja nyt kaikki ovat tasa-arvoisia.
 
Internetistä löytyy myös sellainen palvelu kuin Veturit kartalla. Sieltä näkee vetureiden sijainnit + junanumerot ja nopeuden kartalla. Suhteellisen kätevä palvelu.

http://junat.dy.fi/kartta/

Tämäkö on sun mielestä uhkailua?

Pakko kysyä että tuliko ajateltua yhtään, ennen kuin linkkasit tuon Veturit Kartalla-palvelun vaunut.orgiin ja jlf:ään? Se on ollut muutamien harrastajien tiedossa (mm. mun) jo pitkään, mutta kukaan ei sitä ole julkisesti jakanut juuri tarkoituksella, eli jottei tuota palvelua estettäisi. Saa nähdä kuinka kauan vielä toimii toi, kun menit nyt linkkaamaan sen.
Tuo on levinnyt rautatieharrastajien keskuudessa juuri tarkotuksella "salaa", sen takia ettei oikeat tahot saisi vihiä tuosta palvelusta ollenkaan. Kukakohan sulle tuon on linkannut? Ainakin teki pahan virheen, kun kerran heti menit sen linkkaamaan foorumeille.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Niin mikä piilotus se on, kun osoitteen voi löytää arvaamalla ja kansiota ei ole suojattu salasanalla? ..
 
Niin mikä piilotus se on, kun osoitteen voi löytää arvaamalla ja kansiota ei ole suojattu salasanalla? ..

Kyllä se on piilotettu, ja et varmasti ole arvannut sitä. Tämä todistaa sen, että kaikki salainen tieto mikä määritellään salaiseksi ja jos se kerrotaan sinulle niin paljastat sen kaikille, eli sinuun ei voi luottaa.
 
Onkos tuo data hankittu rikollisella tavalla tonne seurantasivulle jos sitä pidetään piilossa?
 
Onkos tuo data hankittu rikollisella tavalla tonne seurantasivulle jos sitä pidetään piilossa?

Ei, mutta ajatellaan sillä kannalla että sinä rakennat jotain ihmeellistä, annat vain muutamien kavereidesi kokeilla sitä. Sitten tulee joku ja "vie" sen sinulta ja jakaa sen kaikkien käyttöön vain koska yrittää olla tekopyhä.
 
Menee hieman absurdiksi tämä ketju. Tuo palveluhan ilmiselvästi käyttää VR:n avointa datarajapintaa noiden junien näyttämiseen. Mitä salattavaa siinä olisi tai mitä vahinkoa sen "löytymisestä" voisi aiheutua? Viittaan siis tuohon "jottei sitä estettäisi" -kommenttiin ja "oikeisiin tahoihin" viittaamiseen. Mikä ihme on se "oikea taho", joka haluaisi tuon estää?
 
Millä keinoin veturit ja niiden numerot on hankittu kyseiseen palveluun? Niitä ei VR:n sivuilta löydy.
 
Takaisin
Ylös