Kemijärven aseman sähköistys valmis

Liittynyt
12 Joulukuu 2010
Viestit
610
Kemijärven aseman sähköistystyöt valmistuivat tällä viikolla. Ohessa otos asemalta. Saan lisää kuvia myöhemmin tänään, jotka sitten lisäilen tähän ketjuun.

--

Kjä.jpg
 
No eiköhän tolla sähköistyksellä poisteta reeverin tarve Kemijärvellä kokonaan kun uusi puunkuormauspaikka, kunhan sijainnista päästään yksimielisyyteen tulee myös kokonaan sähköistetyksi.
Lienee myös varautumista Venäjän radan uudelleenkiskottamiselle sekä kaivosliinkenteelle. Poliitikkojen päätöksellä tehty, ei liiketalouden kriteereillä.
 
Niin minäkin muistan, että sähköistyspäätös tuli ihan eduskunnan omasta aloitteesta jonkin budjetin käsittelyn yhteydessä.
 
Taas poistui järkevä syy lopettaa turha yöjunaliikenne Kemijärvelle. Kyllähän maassa riittää turhake ratoja sähköistettäviksi, mutta ei lisä raidetta Keravan ja Riihimäen välille.
 
Tuttuja näkymiä.

Tämä sähköistys alkaa olla aikalailla valmis jo koko rataosalla. Hyvästit deevereille saa sanoa sitten joulukuussa 2013.... Vielä on tosin aikaa kuvata kyseistä hienoa veturityyppiä.
 
Yle uutisoi maakuntaradiossa ja netissä tässä marraskuussa, että sähköt kytketään johtimiin testikäytön merkeissä 15.12.2013. Itse varsinainen liikenne alkaa helmikuussa. Myös se entisen sellutehtaan alue aiotaan sähköistää ja muuttaa puunlastauspaikaksi.

EDIT: Myös Venäjältä tuleva rata aiotaan luultavasti kunnostaa, saattaa kymmenen vuoden päästä tulla melko paljon venäläisiä turisteja sitten...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös