Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12
Näytetään tulokset 16-19/19

Viestiketju: VR käynnistää veturihankinnat

 1. #16

  Liittynyt
  22.08.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1805

  oletus Vs: VR käynnistää veturihankinnat

  Toisaalta, kun liikenneministeriö kaavailee kaluston varastamista erilliseen yhtiöön, voi olla ihan skarppia olla varovaisena uusien hankintojen kanssa.

 2. #17

  Liittynyt
  05.11.2007
  Sijainti
  Ulkomailla
  Viestejä
  162

  oletus Vs: VR käynnistää veturihankinnat

  100 veturia 16 vuoden ajalta toki ei kuulosta kohtuuttomalta vaatimukselta, mutta ilmeisesti tuossa harasi vastaan tuo tarkkailujakson pituus. Uudemmille toimittajille 50 veturia 8 vuoden ajalta olisi ollut miellyttävämpi ehto.

  Ilmeisesti CZ Loko on lähinnä modernisoinut vanhoja vetureita, uustuotanto on uudempi asia. Numeroita en äkkiseltään löytänyt mistään.

 3. #18

  Liittynyt
  26.07.2005
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  800

  oletus Vs: VR käynnistää veturihankinnat

  Lainaus Alunperin kirjoittanut PepeB Näytä viesti
  Outo perustelu oikeudelta. Mielestäni ihan kohtuullista vaatia, että on valmistanut viimeisen 16 vuoden aikana noin sata veturia.
  Tällaisilla säännöillä luodaan vain esteitä alalle tuloon. Koska uusi valmistaja ei ole valmistanut vetureita, ei sitä hyväksytä mukaan tarjouskilpailuun. Näin uusi valmistaja ei pääse valmistamaan vetureita eikä siksi pääse mukaan seuraavaankaan tarjouskilpailuun. Tässä tapauksessa CZ Loko on onnistuneesti valmistanut 61 kappaleen sarjan vetureita, ja nyt se ei pääse osallistumaan 60 kappaleen veturisarjan tarjouskilpailuun. VR:n kilpailutushan koski oikeasti 60 veturia, ne sata muuta olivat vain optiona.

  Oikeuden päätöksen mukaan myös tarjouskilpailu oli epäselvästi muotoiltu. Missään ei määritetty tarkasti, miten veturit pitää olla valmistettu. CZ Lokon tapauksessa ongelmaksi koitui se, että vetureita on valmistettu toisen yhtiön konepajassa. Tarjouskilpailun epämääräisten ehtojen mukaan ei ole täysin selvää, voidaanko tällaista yritystä ottaa kilpailuun mukaan.

  Dieselvetureiden markkinoilla Euroopassa tuo sadan kappaleen määrä on suuri. Viime vuosina dieselvetureiden kauppa on käynyt huonosti eikä jokaiselle valmistajalle ole riittänyt tilauksia. Tällaisessa tapauksessa suuret valmistusmäärävaatimukset ovat helposti syrjiviä. Jos oikeasti halutaan ostaa veturit sellaiselta valmistajalta, joka valmistaa vuosittain paljon vetureita, tulee ensimmäisiksi vaihtoehdoiksi General Electric, Caterpillar ja muutamia venäläisiä, kiinalaisia ja kazakstanilaisia tehtaita. EU:n markkinoista ei näillä millään ole laajaa ja tuoretta kokemusta, mutta kaikki täyttäisivät tuon määrävaatimuksen. GE:n veturibusiness on myytävänä. Jos sen ostaa jokin start-up-firma, täyttääkö se sadan kappaleen valmistusvaatimuksen, kun yritys on vasta perustettu...

  Ja mietitään nyt vielä EMD:tä vaikka en tiedä, oliko se halukas tähän kilpailuun osallistumaan. ElectroMotive Dieselin (ts. Caterpillar tai Progress Rail) vetureita lisenssillä valmistaa Euroopassa espanjalainen tehdas, jolla ei taida olla vielä kokemusta sadan veturin valmistamisesta. Omistaakohan tuon tehtaan tällä hetkellä sellainen yritys, jolla ei myöskään ole kokemusta sadan linjadieselveturin valmistuksesta? Voitaisiinko näillä perusteilla tämä tehdas jättää tarjouskilpailusta pois vaikka veturin suunnittelevalla yrityksellä on kokemusta tuhansien vetureiden valmistuksesta 2000-luvulla? (Ehkä niiden pitäisi osallistua kilpailuun sitten yhdessä.)
  Blogi yleisistä saunoista: http://www.saunakulttuuri.com

 4. #19

  Liittynyt
  22.08.2008
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1805

  oletus Vs: VR käynnistää veturihankinnat

  Todellisuudessa CZ Loko ei ole tainnut tehdä ainoatakaan uutta veturia. Esimerkiksi Fenniarailin Dr18-vetureissa karkeasti ottaen runko ja kaikki sen alapuolella ovat aihioveturista, jonka päälle on rakennettu uusista komponenteista yläosa.

  En tiedä, halusiko VR sisällyttää tällaiset modernisoidut vanhat käytetyt veturit vaihtoehdoksi, mutta ilmeisesti hankintaehdot ne sallivat. No, jos eivät halua käytettyjä vetureita, ehkä osaavat nyt tässä uudessa hankintailmoituksessa rajata ne ulos, mikä CZ Lokon valituksen jälkeen lienee todennäköistä.

Sivu 2 / 2 EnsimmäinenEnsimmäinen 12

Vastaavia viestiketjuja

 1. VR: VR käynnistää veturihankinnat
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 38
  Viimeisin viesti: 24.10.2011, 22:50
 2. Vastauksia: 6
  Viimeisin viesti: 20.12.2010, 17:11

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •