Akkukäyttöiset junat

Liittynyt
7 Elokuu 2009
Viestit
2,290
Osui silmiin tämmöinen juttu, jonka mukaan Britannian ratayhtiö NetworkRail testaa yhteistyössä Bombardierin ja Abellio Greater Anglia -operaattorin kanssa akkukäyttöistä sähkömoottorijunaa Lontoon lähiliikenteessä. Akkuvoimalla voidaan luemma ajaa tunti ja sen jälkeen latausaikaa tarvitaan kaksi tuntia. Akut on asennettu olemassa olevaan Class 379 Electrostar -yksikköön (sarjan ensimmäinen juna valmistui 2010). Mainospuheen mukaan akkuvoimalla ajaminen mullistaa koko alan ja silleen.

Citylab: The Train of the Future Might Be Battery-Powered (14. 1. 2015)

NetworkRailin lehdistötiedote: Batteries included: Network Rail begins on-track trials of prototype battery-powered train (14. 8. 2014)
 
Jos tuolla taustalla on jotain viherpiiperrystä, niin ruvetaampa laskemaan tuollaisen yksikön tarvitsemien akkujen tuotannonnosta muodostunut hiilijalanjälki. Varsinkin jos kyseessä on täysin uusia litium-akkuja.
 
Mikäli tekniikka ei tuosta vielä parane paljoakaan, niin jo tuo korkeintaan kolmasosan käyttöaikasuhde tarkoittaa sitä, että jokaista perinteistä junaa korvaisi vähintään kaksi akkujunaa.
 
Takaisin
Ylös