Näytetään tulokset 1-9/9

Viestiketju: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

 1. #1
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3357

  oletus Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Lukion viestinnän diplomityöni Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä - ennen, nyt ja tulevaisuudessa" on nyt valmis. Työ sisältää neljä pääosiota:
  • Lähimenneisyys - Lättähattu- ja dieselveturijunien aikakaudesta, lähinnä 80-luvulle painottuen, mutta hieman myös liikenteen loppumisen jälkeiseen aikakauteen sijoittuen kuvia, paikallisliikenteen reittikartta Tampereelta Orivedelle, Vammalaan ja Toijalaan, josta näkyy jokainen vuonna 1981 käytössä ollut asema ja seisake, keväiden 1981 ja 1988 paikallisjuna-aikataulut.
  • Nykyaika - Taajamajunaliikennettä keväällä 2006. Pysähdyspaikkojen vähyyden vuoksi "metrokartan" tekeminen Tampereen seudun junaliikenteestä on jokseenkin turhaa, mutta sivulla on linkki vuoden 1981 "metrokarttaan", jossa nykyiset henkilöliikenteen liikennepaikat ovat lihavoituina.
  • Tulevaisuusvisio - Vuoteen 2020 sijoittuva, varsin optimistinen tulevaisuudenvisio, jonka mukaan toivoisin paikallisjunaliikenteen Tampereella hoidettavan. Sisältää myös "metrokartan" alueen raideliikenteestä.
  • Rataosat värikuvina - Jalkauduin kuvaamaan digipokkarillani Tampereen kaikki rataosat olennaisin osin, sekä suunnitellut pikaraitiotieosuudet keskustassa sekä Lielahden ja Hervannan suunnilla. Huonosta kelistä johtuen (pääosin marraskuu 2005 ja huhtikuun alku 2006) kuvat eivät ole esteettisiä, mutta kertovat ratojen nykytilasta karua, valehtelematonta reportaašinomaista valokuvajournalismia. Mukana myös muutaman muun valokuvaajan otoksia.

  Toivon mahdollisimman paljon palautetta sivuistani, etenkin rakentava palaute on erittäin tervetullutta, jotta voin päivittää tietoja ja korjata virheitä.
  Viimeisin muokkaaja vko; 04.05.2006 kello 22:52. Syy: viestin ulkoasu
  Sakari Kestinen

 2. #2

  Liittynyt
  02.09.2007
  Viestejä
  86

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Onkohan tuo linkki aivan ajan tasalla..? Tutustuisin mielelläni ko. diplomityöhön.

 3. #3
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3357

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Palveluntarjoaja lakkautti ukko.fi-sivuston, enkä saanut ukko.fi-adminilta mitään ennakkovaroitusta toimenpiteestä.

  Sivusto on periaatteessa olemassa offlinessä, mutta sattuneesta syystä PC:ni Windows-asennus on ollut reilu vuoden ajan käyttökelvottomassa tilassa, enkä ole uskaltanut asentaa XP:tä uudelleen pelätessäni My Documents-kansion häviämistä.

  Aion viimeistään joulun jälkeen korjata mokoman rakkineen, jonka jälkeen etsin uuden, luotettavamman palvelutarjoajan sivustolleni, jonka myös päivitän nykysuunnitelmia vastaavaksi.

 4. #4
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3357

  oletus Vs: Tampereen pikaratikkahanke

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Mikko Laaksonen Näytä viesti
  On myös syytä huomata, että "Nokia-Lempäälä" - taajamajunahanke tosiasiassa poistaa pullonkaulaa myös siten, että samalla mahdollistuu myös laajempi taajamajunaliikenne esim. Tampereelta Orivedelle, Kokemäen kautta Raumalle ja Poriin sekä Toijalan kautta Loimaalle ja Turkuun.
  Itse asiassa mikään ei estäne jo nykyisellään tunnin välein kulkevan taajamajunan liikennöintiä Tampere-Orivesi. Tarvitaan vain laitureita alikulkuineen sopiville paikoille, joita omasta mielestäni ovat Järvensivu (yliopisto), Vuohenoja (vaihto TAYSin ja Hervannan suuntiin), Messukylä (Jankan lähiö!), Vehmainen (vanha asema), Holvasti (Kaukajärventien silta), Nattari (Holvastintien silta), Kangasala, Jussila, Ruutana ja Suinula. Myöhemmässä vaiheessa myös Hankkio ja Lamminrahka ansaitsevat omat pysähdyksensä.

  Jotta Oriveden taajamajunalle saadaan Orivedeltäkin riittävästi matkustajia, kannattaa Orivesi-Orivesi keskusta-osuus sähköistää ja rakentaa seisontaraide keskustan seisakkeelle, jotta taajamajuna ei olisi Haapamäen radan tukkona. Lähijunaliikenteen pysähdyskäytännöillä uskon matka-ajan Oriveden keskustasta Tampereelle olevan n. 40-45 minuuttia pysähdysten määrästä riippuen.

  Turku-Tampere-Pori/Rauma-liikennekin lienee varsin pienin toimenpitein mahdollista kahden tunnin vuorovälillä. Lähinnä tarvitaan seisakelaitureita, sähkömoottorijunakalustoa ja ennen kaikkea tahtoa.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 22.03.2008 kello 13:21. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun

 5. #5
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3357

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Mediadiplomityö is bäk: http://www.elisanet.fi/kestinen/paik...una/index.html

  Huomatkaa, että työ on todellakin täysin sama, kuin vuonna 2006. Ainoastaan etusivulla on lyhyt vastuuvapauslauseke lisätty.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 29.03.2009 kello 17:28. Syy: korjattu linkki
  Sakari Kestinen

 6. #6
  Tunnistettu jäsen killerpop avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Ylöjärvi mlk
  Viestejä
  3336

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Aamulehden juttu http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/141191.shtml

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Aamulehti
  Kangasalan Aseman väki kaipaa Vankan kyytiin

  26.04. - 19:12 (Luotu: 18:11)

  Kiskobussi: Kangasalla toivotaan, että raiteita pitkin pääsisi Tampereelle ja takaisin

  Vankka, Lipokas ja Peräkylän Pendolino ovat nykyaikaisen kiskobussin, entisajan lättähatun nasevia lempinimiä.

  Vankka puskee päivittäin kolme kertaa suuntaansa Tampereen ja Haapamäen väliä ja pysähtyy myös Orivedellä.

  Junaliikenteen aikanaan synnyttämältä Kangasalan Asemalta on kuitenkin turha pyrkiä kiskobussin matkaan. Tilanne on sama radan varren Jussilassa, Laureeninkalliolla, Ruutanassa, Suinulassa ja Havisevalla.

  Kylän muun väen ohella Mikko Jyrinki kannattaa lämpimästi ajatusta, että kiskobussi pysähtyisi Oriveden tapaan myös Kangasalan Asemalla.

  - Miksi olemassa olevaa rataverkkoa ei hyödynnettäisi, kun kisko- ja joukkoliikenteen lisäämistä suunnitellaan muutenkin Tampereen seudulla?

  Mikko Jyrinki kertoo, että Asemalta pääsee nykyisin esimerkiksi Tampereen keskustaan arkipäivisin kello 6-17 välisenä aikana linja-autolla.

  - Viikonloppuisin, iltaisin ja aikaisin aamulla ei pääse kuin omalla autolla tai taksilla.

  Kangasalan Aseman seudun omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Sari Ritokoski arvelee, että kiskobussille löytyisi käyttäjiä kaikista ikäryhmistä noin 400 talouden seudulla. Ritokoski ja Jyrinki vakuuttavat, että käyttäisivät kiskobussia, jos se kylällä pysähtyisi.

  - On paljon helpompi mennä lasten kanssa vaikka Tampereen keskustaan kiskobussilla kuin pakata autoa ja etsiä keskustasta parkkipaikkaa. Koko aseman alue on aikanaan perustunut juuri asemapysäkin ympärille, Sari Ritokoski toteaa.

  Tuskin pysähtyy
  VR-yhtymän Länsi-Suomen aluejohtajan Pekka Söderlingin sanat eivät herätä toiveita siitä, että Kangasalan Asemalle tai muihin kyliin perustettaisiin seisakkeita.

  - Meillä ei ole mitään suunnitelmia tai ajatuksia lisätä rataosuudelle vuoroja eikä myöskään asemia tai seisakkeita.

  Söderling toteaa, että Aseman seisakkeessa ei ole kyse vain kiskobussin hetken pysähdyksestä ja kiihdytyksestä. Pysähdys vaatisi Söderlingin mukaan uuden seisakkeen sekä autojen alikulkutunnelien ja paikoitusalueen rakentamista.

  - Lisäksi pääradasta pitäisi vetää yksi raide sivuun pysähdyksiä varten. Kiskobussin kuljettaminen on aika lailla minuuttipeliä. Nykyisiin aikatauluihin on erittäin vaikea saada lisää pysähtymisiä.

  Pekka Söderlingin mukaan VR ei ole tehnyt selvitystä myöskään siitä, kuinka paljon asemalla voisi olla kiskobussin käyttäjiä.

  Kangasalan kautta kulkeva kiskobussiliikenne on liikenne- ja viestintäministeriön ostamaa.

  - Kangasalan asema tulee jossain vaiheessa esille, kun ministeriö ja VR:n neuvottelevat vuorojen ostamisesta. Minulla on sellainen käsitys, että ministeriö ei ole lisäämässä joukkoliikennerahoja.

  Juha Kairesalo

  Aamulehti, Kangasala
  Viimeisin muokkaaja vko; 29.04.2009 kello 11:46. Syy: lainaus korjattu
  Meillä on ratikka!

  Nämä ovat vakioita.

 7. #7
  ultrix avatar
  Liittynyt
  22.10.2005
  Sijainti
  Tampere Järvensivu (Jvs)
  Viestejä
  3357

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  No niin justiinsa. Totta kai henkilöliikenne vaatii oman seisakkeensa, mutta sitähän ei VR rakenna, vaan RHK yhdessä Kangasalan kunnan kanssa. Aseman nurkille olisi jo nyt hyvä saada kevyen liikenteen alikulku, sillä kierto olemassaolevan alikulun kautta houkuttaa käytöstä poistetun laituripolun käyttöön.

  Autoille alikulkutunneli tosiaan on. Paikoitusaluetta ei tarvita, koska ne muutamat mahdollisesti liityntäliikenteeseen asemaa käyttävät saavat autonsa aseman ympäristöön. Ja mahdollisen parkkipaikan rakentamisenkin maksaisi kunta.

  Mitään sivuraiteita ei myöskään tarvita, sillä Haapamäen suunnan kiskobussiliikenteen kanssa ei ole päällekkäistä Jyväskylän suunnan kaukoliikennettä.
  Sakari Kestinen

 8. #8
  JSL
  JSL ei ole kirjautuneena
  JSL avatar
  Liittynyt
  31.07.2005
  Viestejä
  829

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  VR OY on mestari keksimään selityksiä kun kukaan ei HALUA tehdä yhtään mitään. Häkämiehelle noita pitää esittää, mieluiten antaa vielä vaalirahaa. Sitten voi taas joku pomo saada kenkää.

 9. #9
  Jykke avatar
  Liittynyt
  21.03.2007
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  625

  oletus Vs: Rataverkon hyödyntäminen Tampereen seudun paikallisliikenteessä

  Eivät ole Kangasalalaiset ainoita, jotka halkuaisivat nykyisen kiskobussin saada pysähtymään... Lylyläiset tekivät varsin hienon tempauksen. Ja kyltti on yhä pystyssä.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Tampereen seudun joukkoliikennesuunnitelma
  kirjoittanut ultrix foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 34
  Viimeisin viesti: 12.10.2011, 17:53
 2. Matkustajien kokemuksia Tampereen paikallisliikenteessä
  kirjoittanut jtm foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 57
  Viimeisin viesti: 16.08.2008, 14:29
 3. Tutkimus: Tampereen seudun joukkoliikenteen suunnittelu yhtenä kokonaisuutena
  kirjoittanut Allison foorumissa Tampereen paikallisliikenne
  Vastauksia: 17
  Viimeisin viesti: 29.12.2007, 20:14
 4. Autoliiton Tampereen seudun osasto ry:n liikennepoliittinen ohjelma
  kirjoittanut janihyvarinen foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 1
  Viimeisin viesti: 13.08.2007, 01:20
 5. Tampereen seudun lähijunaliikenne 1980-luvulla
  kirjoittanut vompatti foorumissa Junat
  Vastauksia: 2
  Viimeisin viesti: 31.10.2005, 22:42

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •