Näin nyt asia vain ei voi olla, koska jos minuutin tai kahden pidennys ei vaikuta mitään, sitten ei vaikuta sekään, jos lisätään vielä minuutti tai kaksi lisää. Ja vielä minuutti ja kaksi. Ja vielä minuutti ja kaksi. Ja sama vielä 30 kertaa, niin ollaan jo puolen tunnin - tunnin matka-ajan lisäyksessä. Jokainen muutos kerrallaan oli kuitenkin vain minuutti tai kaksi, eikä yksikään niistä voinut yksin saada muutosta aikaan, niin eivät ne voi peräkkäinkään.
Tähän jonkin rajan asettaminen tyyliin "no kymmenen minuutin muutos vaikuttaa" olisi absurdi, koska ei se ensimmäinenkään minuutin tai kahden pidennys ole oikeasti ensimmäinen sellainen, vaan sitäkin on jo edeltänyt satoja, ellei jopa miljoonia pieniä muutoksia, jotka ovat pidentäneet ja lyhentäneet matka-aikaa. Osa ehkä vain sekunnin, osa minuutin, osa kymmenen minuuttia. Rajaa vain ei voi vetää, missä pieni muutos muuttuu isoksi muutokseksi, koska kaikki on koko ajan muutosta.
Pienetkin muutokset vaikuttavat, koska pitkällä aikavälillä isossa ihmismassassa ne yhdistyvät tuhansiin muihin pieniin muutoksiin, ja niiden yhteenlaskettu vaikutus on iso muutos. Maailma ei ole staattinen, jossa ainoa muutos olisi tuo minuutti tai kaksi, vaan se on koko ajan täynnä pieniä muutoksia. Siksi pieni muutos vaikuttaa. Mutta mitä pienempi muutos, sitä pienemmän määrän ihmisiä se saa tekemään ison muutoksia. Mutta kun niitä ihmisiä on miljoona, sieltä löytyy nekin, jotka oikeasti tekevät muutoksen. Totta kai isot muutokset vaikuttavat nopeammin, mutta se ei poista pienten muutosten hidasta vaikutusta.
Tämä nyt on asia, jonka jo Kreikan filosofitkin hiffasivat jo 2500 vuotta sitten.
Jollet muuten usko, ota hommaksesi mennä joka päivä töihin sekunnin hitaammin kuin edellisenä. Ja kerro sitten muutaman vuoden päästä, kun lopulta toteat, että nyt se on jo liian hidasta ja pakko luopua ajatuksesta, että miksi teit sen muutoksen, kun eihän se matka ollut kuin sekunnin hitaampi kuin edellisenä päivänä.