Kaupunkilehti Tamperelainen on myös avannut keskustelusivuston: http://www.tamperelainen.fi/content/view/full/425369
Ei tarvitse. Juna voisi kulkea omalla reitillään Lentävänniemeen ja kauppakeskukseen haluavat käyttäisivät bussia.
Lentsun radalla toteutus olisi helppoa, kun juna saisi kulkea omalla reitillään Lentsuun asti.
Eihän 3,2 m:n levyinen juna edes mahdu katuverkkoon.
Voi jukra kun olisit kävellyt vielä muutaman kymmenen metriä sen kamerasi kanssa, että olisi se siltakin näkynyt. Juuri tuo Lietsun aseman ja sillan väli onkin yksiraiteista. Kyllä se siinä ilmakuvassa ihan kaksiraiteiselta näyttää, vaikka kuinka katsoisi. Liekö sitten näköharha ?
Ai jaa. Minä en ole sitten sattunut samaan aikaan paikalle. Eiköhän M-Real lopettanut ihan hiljakkoin ?
Viimeisin muokkaaja Ertsu; 15.10.2008 kello 22:13. Syy: lainauksen korjaus
Kaupunkilehti Tamperelainen on myös avannut keskustelusivuston: http://www.tamperelainen.fi/content/view/full/425369
Eli lisää vaihtoja, vai kulkisko sitten Lentävästäniemestä rinnakkainen bussilinja oikein kauppakeskukseen. Vai tulisiko radalle syöttöliikennettä? Silloin vasta Lielahti, Lintulampi, Niemi ja Lentävänniemi muuttuisivatkin itä-Helsingiksi (ja tulevaisuuden etelä-Espooksi).
Mutta 2,6 metriä leveä ratikka mahtuu, joten miksi estää nämä mainiot laajenemisreitit valitsemalla aivan liian ylisuuri ja suppammin kulkevaa kulkupeli?
Sori mutta enpä tullut kuvaa ottaessani tällaita tilannetta huomioineeksi. Sillalla on vain yksi raide. Kuvassa saattaa hämätä sillalla olevat suistumisen estävät kiskot radan keskellä. Ja katsoppas tarkkaan sillan pohjoispuolta (tehtaan puolta). Siinä on selkeästi yksi raide (Seuraa sitä aina tehtaan pihan ensimmäiselle vaihteelle). Eli miksi silta olisi kaksiraiteinen, mutta molemmat päät yksiraiteisia? Tästä asiasta en jaksa enää kinata sillä silta on yksiraiteinen ja sen tiedän sataprosenttisella varmuudella.
Varmaan ensimmäinen keskusteluketju jossa ei ole yhtään ratikkaa vastustavaa kommenttia!
Jotenkin tuntuu että väki on hyväksynyt paremmin nykyisen "katuratikan" kuin edellisen rataverkkoa hyödyntävän pikaratikan. Vaikuttaisiko tunnelin pois jättäminen asiaan, vai ympäristötietoisuuuden lisääntyminen, vai kenties se että ratikan reitti on pienempi ja helpommin ymmärrettävä. Vai onko porukka niin turtunut vuosia jatkuneeseen ratikoista keskusteluihin niin että ei jaksa enää negatiivisia mielipiteitä kirjoitella.![]()
Ei. Junamatkustajat asioisivat keskustassa, kuten pikaratikan tarkoituskin on. Tässä tapauksessa siis junamatkustajat
Lentsuun ei tarvita erikseen pikaratikkaa ja lähijunaa. Syöttöliikennettä hoidettaisiin pikkubusseilla.
Sori, mutta nyt on pakko myöntää olleeni väärässä. Katsoin kuvaa pohjoisesta ja yksi raidehan siinä vain on.
Viimeisin muokkaaja Ertsu; 15.10.2008 kello 22:45. Syy: lainauksen korjaus
Toivottavasti asioivat Tullintorilla, tai Stockmannilla sillä muuten seuraa pitkä kävelymatka, tai pakollinen vaihto busseihin mentäessä muihin keskustan kohteisiin asioimaan.
Ratikkaa ja lähijunaa en ole ehdottanutkaan Lentsuun, vaan pelkkää ratikkaa.
Elikkä tapahtuisi juuri se mitä tulee tapahtumaan muutaman vuoden kuluttua etelä-Espoossa... (paitsi että siellä tulee olemaan isommat bussit)
Pikkubusseilla hoidettava syöttöliikenne (kuten koko liityntäliikenne ylipäänsä) on mielestäni huono tapa hoitaa joukkoliikennettä. Se tuo aina pakollisen vaihdon vaivan matkustajille ja aiheuttaa sekaannusta. Ainoa hyvä syöttöliikenteen muoto on poikkittaislinjat, sillä ne tarjoavat mahdollisesti nopeammat yhteydet eri puolille kaupunkia, kuin että lähtisi keskustan kautta kiertämään.
Ja liukuportaissa... Joo eiköhän tämä ole ennenkin kirjoitettu
Mutta vaikka asioitaisiin työ tai vapaa-ajan matkalla, niin se ei muuta sitä että linjaus olisi parempi keskustan lävitse useammalla pysäkillä, palvellen useampaa tavarataloa kuin pelkkä rautatieaseman pysäkki.
Jep. Voi olla hankalaa kuljettaa uutta sohvaa tai jääkaappia bussissa.![]()
On siinä ikäänkuin jotain tuttua. Tosin siinä aseman kohdalla tunneliratikka saisi kulkea heti kadunpinnan alapuolella, joten liukuportaat eivät niin pitkät olisi. Vain Tammerkosken alitukseen tarvitaan vähän syvempi sukellus.
Mutta niinhän bussit palvelevatkin.
Viimeisin muokkaaja Ertsu; 15.10.2008 kello 23:55. Syy: lainauksen korjaus
Vaikka tunneliasema olisikin suoraan maanpinnan alla niin matka rautatieaseman laitureilta on ratikan asemalle aivan liian pitkä. Samaten myös matka rautatieasemalta kestää oman aikansa bussipysäkeille. Joten siksi olisi parempi käyttää koko keskustan kautta kulkevaa suoraa yhteyttä, kuin että lähdettäisiin kiertämään suurinta osaa siitä. Lähijuna Lentäväänniemeen ei aiheuttaisi muuta kuin pitkiä kävelymatkoja ja vaihtoja, sekä rajoittaisi radan linjaamista.
Mikä vaatisi käytännössä tunnelia, sillä Hervannassa ei ole tilaa maan päällä.
Ratikalla Hervannan ja Lentävänniemen välillä olisi myös suora yhteys (keskussairaalan kautta) joka ei tarvitse yhtään liityntäliikennettä ja joka kulkee suoraan keskustaan asti, eikä jää sen laidoille.
Ratikalla olisi tarkoitus päästä mahdollisimman lähelle, toisin kuin junilla. Ratikalla ei pääse joka paikkaan, joten busseja tarvitaan edelleen luonnollisesti. Keskutorin ja Koskipuiston näen mainiona liikenteellisenä solmuna, josta olisi käytännössä vaihtoyhteydet joka puolelle kaupunkia.
No joo. Ehkä se lähijunan tuominen Hervantaan ei niin hyvä idea olekaan .
Tuosta olen samaa mieltä, että se Keskussairaala pitäisi saada raideliikenteen piiriin ilman muuta. On se sen verran vilkas liikennepaikka. Sen "Elämän liekki"-patsaan voisi hävittää siitä pääoven edestä ja tuoda pistoraiteen siihen. Lenkkiä siinä ei mahdu tekemään.
Näinhän se on. Myös metrokaupunki Helsingissä tarvitaan edelleen busseja.
Mutta niinhän ne nytkin ovat. Sen sijaan raiteiden tuomisesta kadulle olen samaa mieltä Timo P. Niemisen kanssa.
...hidastuttamaan muitten matkustajien matkaa. Nykyisten bussipysäkkien luota on vielä siedettävä kävelymatka pääoville, vaikka suunnittelemasi pistoraide toki joidenkin matkaa lyhentäisi.
Mikään liikenneväline ei voi mielestäni korvata busseja kokonaan. Eikä mikään maanalainen liikenne maanpällistä.
Itse pidin entisestä mallista paljon, jossa rataverkkoa hyödyntävä pikaraitiotie muodosti koko lähialueen runkoverkoston, jota bussiliikenne tuki. Hyvin yksinkertainen ja kätevä verkosto. Tulevasta (Huom: olen sen verran luottavainen että puhun jo tulevasta ratikasta) ratikasta saa kyllä samanlaisen verkon vielä väkerrettyä, jos niin halutaan.
Niin ovatkin ja sitä suuremmalla syyllä tulisi niin ratikka kuin lähijunatkin (=duoratikat) linjata näiden kahden pysäkin lävitse.
Siedettävä kävelymatka siis myös esim sairaan lapsen kanssa räntäsateessa tai lumituiskussa ? Vaikka se hidastaisikin muiden matkaa, he saisivat kuitenkin istua lämpimässä vaunussa räntäsateelta suojassa, kun ratikka kävisi pysähtymässä muutaman sekunnin ajan.
Pistoraide ei hidasta matkaa sen enempää kuin vastaavan pituinen lenkkikään.
No jos sinusta muutama sekunti kestää 60-100 sekuntia. Tämä on oma arvioni siitä kauanko vaunun kääntöön menisi.
Kyllä hidastaa. Muista ohjaamon vaihto. Jos sade koetaan niin pahana asiana, niin rakennetaan sitten katos kävelytielle pysäkiltä pääovelle. Tulisi halvemmaksi kuin uusien raiteiden ja ilmalankojen veto pääovelle.