Ovatko nämä väylät kovinkin täynnä ruuhkahuippujen ulkopuolella? Toisaalta ruuhkautumisen kannalta olisi kai aika yhdentekevää, tulisiko auto suoraan Kruunuvuorenrannan sillalta vai Herttoniemen ja Itäväylän kautta kiertäen.
Voi hyvin olla, että ruuhka-aikaan sillalle päästettävää automäärää rajoittaisi enemmän muiden väylien ruuhkaisuus kuin sillan välityskyky. Vuorokaudessa on kuitenkin aika monta tuntia, jotka eivät edusta ruuhkahuippua.
---------- Viestit yhdistetty klo 1:52 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 1:16 ----------
Minusta metrovertaus on aika kaukaa haettu. Ensinnäkin metron teoreettinen kapasiteetti on merkittävältä osin käytössä. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kapasiteetin riittävyys Kulosaaren sillalla koetaan arveluttavaksi. Toiseksi raskaassa raideliikenteessä tavataan vaatia varsin suuria välejä kahden junan välillä, varsinkin Suomessa. Muualla normaali parin minuutin vuoroväli tuntuu Suomessa haastavalta. Kolmanneksi on aika erikoista verrata monoliittista linkkiä, jolla kenelläkään ei ole tarvetta pysähtyä, metrorataan, jolla pysäkkejä on tämän tästä.
Ellen ihan väärin muista, niin Pohjois-Suomessa on (tai on ainakin ollut) siltoja, joilla raskas rautatie jakaa saman kaistan tieliikenteen kanssa.
No se esittämäni 20 sekuntia vapaata tilaa ratikan edessä oli juuri tarkoitettu hitaammin pysähtyvän ratikan vaatimaksi turvamarginaaliksi. 70 km/h nopeudella se vastaa 400 metriä. Ellei se riitä, niin paljonko muuhun liikenteeseen pitäisi olla väliä?
Ratikkapysäkkiä ei taas ehkä ole mielekästä sijoittaa heti sillankorvaan vaan jättää edes ~50 m matkaa, jotta seuraaava ratikka voi ajaa edellisen perään odottamaan pysäkin vapautumista ilman, että se haittaisi muuta liikennettä.
Osuivatko arvioni ratikkaliikenteen määrästä sillalla oikeaan suuruusluokkaan? Toki, jos on välttämätöntä ajaa ratikoita minuutin välein päivät pitkät, niin huonohan sinne on muuta liikennettä väliin tunkea.