Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123
Näytetään tulokset 31-32/32

Viestiketju: IL:n pääkirjoitus: Kiskoliikennettä kehitettävä

 1. #31

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5540

  oletus Vs: Joukkoliikenteen arvostuksen puute, omat näkemykset

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  On tullut pyöräillyksikin. Mutta eikö se nyt ole jo varsin oireellista? Jos liityntäliikenteen pysäkin vieressä asuvalle suositellaan polkupyörää. Eikös ole vähän sama asia kuin jos autokauppias sanoisi asiakkaalle, että osta mieluummin kuukausilippu kuin tämä meidän automme. Eihän siitä voi olla edes varma, lähteekö se aina käyntiin.
  Ehkä me ratkaiseme liikkumisongelmamme vähän eri tavalla. Minä valitsen asuinpaikan sieltä mistä on enintään 1.5 km lähimmälle raskaan raideliikenteen asemalle ja olen tyytyväinen siihen. Tilanteen mukaan kuljen joko kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla, mutta en aseta mitään näistä ensisijaiseksi, koska kaikki vaihtoehdot toimivat kokonaisuuden kannalta kohtalaisen hyvin. Ehkä se on vastoin tiedostavan kansalaisvaikuttamisen periaatteita, mutta pidän sitä parempana vaihtoehtona kuin jos asuisin 5 km päässä lähimmältä asemalta ja palvelutaajamalta ja kulkisin kaikki matkani autolla.

  t. Rainer

 2. #32
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Joukkoliikenteen arvostuksen puute, omat näkemykset

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Ehkä me ratkaiseme liikkumisongelmamme vähän eri tavalla. Minä valitsen asuinpaikan sieltä mistä on enintään 1.5 km lähimmälle raskaan raideliikenteen asemalle ja olen tyytyväinen siihen.
  Näinpä itsekin teen. Äänestäminen jaloilla on paljon nopeampi ratkaisu kuin odotella tulevaisuudessa mahdollisesti toteutettavia joukkoliikenneprojekteja. Valitsemalla asunnon sopivalta alueelta saa kulkuyhteydet haluamiinsa paikkoihin haluamallansa kulkuvälineellä. Maaseudulla tämä on auto, raskasraideaseman vieressä juna tai metro. Raskasraideasemien tuntumaan tulisi kyllä rakentaa nykyistä huomattavasti tiheämmin, näin saataisiin joukkoliikenteen ja lähipalvelujen kannalta houkuttelevasti sijaitsevia asuntoja ja raskaat investoinnit parempaan käyttöön. Ne, joita ei joukkoliikenne niin paljon kiinnosta ensisijaisena kriteerinä asunnolle, mutta käyttävät sitä jonkin verran, voivat sitten muuttaa kauemmaksi raskasraideasemista.
  Yöbussissa on tunnelmaa

Sivu 3 / 3 EnsimmäinenEnsimmäinen 123

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •