Idea on vissiin, että Hakaniemi-RT väli menee remppaan heti kun Hakaniemi-Yliskylä väli on saatu valmiiksi eli raitioliikenne on silloin poikki kokonaan tuolta väliltä. Joko Vapaavuori tai joku byrokraatti kaupungin kansliasta esitti selitykseksi, sille miksei aluetta rempata valmiiksi Kruunusiltojen avaamiseen, että tietyöt niin laajalla alueella on liikaa liikennejärjestelmälle (autoilijoille). Hakaniemenranta-Siltasaarenkatu -risteys tehdään kai samaan aikaan vaihe 1:n kanssa, eli vaikutusta muuhun liikenteeseen ei saada padottua tuolla muutenkaan vain vaiheeseen 2.
Välivaihetta, ennen keskustan ohi jatkumista ei vissiin kestä kuin pari vuotta, siis jos kaupunki ei saa ideaa säästää lisää jättämällä Kruunusillan liikenne Hakaniemeen lopulliisesti.
Laajasalon kierroksen pois jättäminenkin on tosiaan hölmöläisten säästämistä, mutta toisaalta HSL ja kaupunki saa paljon pyyntöjä jatkaa ratikka Herttoniemeen asti, jota kierros vähän haittaa. Vissiin radan jatkaminen on muutenkin vaikeaa Tiiliruukinlahden ylityksen, Itäväylän ylityken ja päätepysäkin Herttoniemeen sijoittelun takia. HSL on muutenkin vastahakoinen kun jatkon kanssa jouduttaisiin ajamaan päällekkäistä bussiliikennettä alueille Laajasalossa, joihin raitioliikenne ei yllä. Eli joko HSL joutuisi järjestämään päällekkäistä bussiliikennettä tai katkomaan linjoja liitynnäksi ratikalle.
Ja kierros Yliskylän kerrostaloalueiden kautta haittaa linjan jatkamista siis siten, että kaupunki muuttaa Laajasalontietä katumaisemmaksi ja sijoittaa sen varteen uutta asumista, minkä kierroksen tekevä raitiorata ohittaisi. Jos itse saisin päättää niin vetäisin radan jo Reposalmentien kautta, Koulutanhuan linjassa kerrostaloalueen läpi Kuminakujan ja Yliskylänkaaren kautta vinosti Tiiliruukinlahden yli Johan Sederholmintielle ja siitä Abraham Wetterin tien kautta Herttoniemen metroasemalle, jotta se palvelisi eri aluetta kuin liityntäbussiliikenne.
Laajasalon varikko oli kai tosi kallis suhteessa vaunumäärään, asuntojen myynninkin jälkeen. Varikkosuunnitelmassahan varoteltiin myös hybridirakennuksen ylläpitökustannusten jaottelun epäonnistumisesta, mikä olisi nostanut raitiovaunujen yksikköhinnat pilviin.