Uusia varikoita kehittyvän raideliikenteen tarpeisiin Helsingin alueella

vristo

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
4,087
"...Raideliikenneen kehittämistarpeisiin tulee kuitenkin lisätä raidejokerin varikko sekä Helsingin toisen metrolinjan (Laajasalo-Kamppi-Pasila-Maunula/Viikki) edellyttämien vaunujen säilytyshalli/varikko."

Noin totesi Helsingin joukkoliikennelautakunta päätöksessään tänään.

Mihinkäs tuollaisia uusia raideliikennevarikoita sijoittaisitte Helsingin alueella? Raidejokerin varikko kai jonnekin Pirkkola-Patola-alueelle, mutta entäs toisen metrolinjan varikko? Maan alle jonnekin (esim. Tukholman Tb3:sen varikko on maanalainen) voisi olla hyvä ratkaisu.
 
Villi arvaus;
Nykyisen metrovarikon laajennus. Sekä maan alle että päälle ??
Nykyistä metrovarikkoa ei kuulemma voi enää paljon suurentaa.

Länsimetro tarvitsee myös varikkokapasiteettia, ja koska se rakenetaan jo ennen metron 2. linjaa, sille pitää löytyä paikka enne sitä, ja tasapuolisuuden vuoksi Espoosta. Tästä seikasta eivät Espoon päättäjät eivät ole juuri tienneet, mutta näin se on. Tullaan näkemään mielenkiintoisaa mielipiteenvaihtoa kun Haukilahden mammoille ja papoille kerrotaan että nyt heidän takapihoileen tulee metrovarikko.

Mutta ehkä se ratkaistaan niin että se kaivetaan tunneliin kuten Tukholmassa, koska on kyseessä pelkästä vaunujen säilytysvarikosta, ei täyden huollon sellaisesta, niin on poissa silmistä.

Jos se varikko olisi Otaniemen/Tapiolan lähettyvillää, niin periaatteessa raide-Jokerikin voisi käyttää sitä, jos korkeusero ei estä.

t. Rainer
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Länsimetro tarvitsee myös varikkokapasiteettia, ja koska se rakenetaan jo ennen metron 2. linjaa, sille pitää löytyä paikka enne sitä, ja tasapuolisuuden vuoksi Espoosta.

Länsimetrolle on suunniteltu säilytystilaa muutamalle yksikölle Matinkylän aseman yhteyteen ja lisäksi mahdollisesti pesulinja samaan pakettiin. Muilta osin Matinkylään jatkuvan metron ei vielä ole arvioitu tarvitsevan varikkoa.

Kivenlahteen jatkuva metro tarvitsisi varikon, jota muistaakseni suunniteltiin joskus Suomenojan nurkille.
 
Takaisin
Ylös