Ruuhkamaksuja kokeillaan Helsingissä (aprillipila)

Tila
Ei avoinna uusille viesteille.

Lauri Räty

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
477
Ruuhkamaksut ovat pian arkipäivää myös Helsingissä, kun kantakaupungin alueella aloitetaan ruuhkamaksukokeilu sunnuntaisin. Kantakaupungin poliisipiirin ja Helsingin kaupungin pysäköinninvalvojien tilastojen perusteella kantakaupungin katuverkko, erityisesti Kampin alueella, ei ole riittävä sunnuntaipäivinä tyypillisille vapaa-ajanmatkoille. Laitakaupungin asukkaat tulevat viettämään vapaapäivää elokuviin, teattereihin ja ravintoloihin, samalla ruuhkauttavat kantakaupungin ja täyttävät pysäköintipaikat.

Ruuhkien helpottamiseksi kokeillaan maksujen keräämistä kaupunkiin saapuvilta autoilijoilta. Maksun suuruus on 2 € ja se kerätään klo 12-18 välisenä aikana sisääntuloväylillä. Autoilijoita pyydetään varaamaan tasaraha maksua kerääville poliisipartioille. Poliisit ottavat maksun vastaan myös kotimaisilla pankkikorteilla, yleisimmillä luottokorteilla (Visa Electron ei kelpaa) sekä kahvikupposella ja donitsilla.

Helsingin kaupungin nopeasta päätöksenteosta johtuen YTV ja HKL eivät ole ehtineet päättää mahdollisista joukkoliikenteen lippujen hinnanalennuksista. YTV:n tariffi- ja palvelupäällikkö Anna Piletti kertoi kuitenkin, että kertalippujen hintoja saatetaan alentaa 50 %, jos ohjelmistopäivitys saadaan tehtyä tulevan yön aikana.

Kokeilu alkaa sunnuntaina 1.4. ja jatkuu kevään ajan.
 
Vs: Ruuhkamaksuja kokeillaan Helsingissä

Hmm.. Mä olen nähnyt lehmänkin lentävän!:lol:
 
Vs: Ruuhkamaksuja kokeillaan Helsingissä

Liekö tällainen kuravelli muutaman tunnin liian aikaisessa?
 
Vs: Ruuhkamaksuja kokeillaan Helsingissä

Älysin juonen vasta käytyäni IRC-galleriassa, joka on äkisti päätynyt ruotsalaisomistukseen :D Sehän onkin huhtikuu jo nyt. Ja olin jopa lähellä suhtautui tähän totisesti...
 
Vs: Ruuhkamaksuja kokeillaan Helsingissä

Viimeistään tosta kahveesta ja donitsista
keksin tän aprillipilaksi!
 
Tila
Ei avoinna uusille viesteille.
Takaisin
Ylös