Sivu 173 / 334 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 7393113133153163169170171172173174175176177183193213233253273 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 2581-2595/4999

Viestiketju: Länsimetro

 1. #2581
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Albert Näytä viesti
  Idässä seistään huipputunteina aivan pakosta nykyään jo. Tulevaisuudessa pienikin viivästys nelivaunuisilla junilla, niin saavat unohtaa aikataulut pitkäksi aikaa.
  Juuri tämä on yksi keskeinen argumentti sille, miksi ei pidä mitoittaa järjestelmää hetimiten äärimmilleen. HKL on alentanut vaunukohtaisia mitoituskapasiteetteja, jotta totuudelle olisi pelivaraa laskelmissa, mutta liikennehäiriöille tätä samaa ei haluta metron kanssa ymmärtää.

  Tällä hetkellähän metron minimivuoroväliä eli 2,5 min on ajettu aina, kun selvitetään liikennettä jonkin häiriön jälkeen. Kuten alkuviikosta kun pummit pakenivat tunneliin ja liikenne katkesi. Aikataulun mukaiseen 4 minuuttiin nähden on siis pelivaraa 37 %. Suunnitellussa lyhennetyssä järjestelmässä tällaista pelivaraa ei ole. Jos minimi on 2 min. ja normaaliliikenne 2,5 min, varaa on 20 %.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hylje Näytä viesti
  Pikaratikka on kuitenkin vähän enemmän kuin 20% halvempi toteuttaa verrattuna metroon. Jos käy niin hyvin, että ratikkaratkaisu tukehtuu liikennevirtoihinsa, on järkevän hintaista toteuttaa huippualueiltaan rinnakkainen linja.
  Aivan. Miksi rakentaa kalliilla, jos se mitä tarvitaan, saadaan huomattavasti halvemmalla. No, voihan ratikan tehdän Espooseen myös silloin, kun alimitoitetun metron ongelmat tulevat vastaan. Olennaista hölmöilyähän tässä laitureiden lyhentämisessä on se, että pitkillä asemilla ilman kuljettajattomuuden lisäkuluja olisi saatu halvempi metro, jolla on suurempi kapasiteetti ja pelivara kuin sillä, mitä nyt ollaan tekemässä.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut late- Näytä viesti
  Ei myöskään pitäisi edes sanoa, että "Länsimetro on kannattamaton", jos argumenttina on YHTALI-laskelma, johon ei itse usko. Pitäisi silloin sanoa, että virallisten laskelmien mukaan on näin.
  Riippuu siitä, mihin suuntaan YHTALIn virheen arvioi olevan. Länsimetro Oy esitti toukokuussa 2008 H/K-luvuksi 0,7 hintaan 714 M€ siten, että käytettiin RaideYVA:n aikaan laskettuja ylioptimistisia hyötylukuja ilman Koivusaaren aseman vaikutuksia. En usko tähän esitettyyn lukuun, koska edes YHTALI-menetelmän mukaan oikein laskettu H/K-luku on vielä huonompi.

  Kiinteistötaloutta ei ole viranomaisten toimesta julkisesti laskettu, mutta siitä huolimatta Espoon toimialajohtaja esittää julkisuudessa, että metron kustannukset katetaan kiinteistötuloilla. Ainakaan yleiskaavan mukaisilla kerrosaloilla tämä ei ole mahdollista (ks. TramWestin sivu, jossa asiaa on arvioitu). Toimialajohtajalla voi tietenkin olla pöydällään suunnitelmia lisärakentamisesta yleiskaavaan nähden, mutta niiden käyttäminen perusteluina taitanee ylittää jo toimivallan.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut late- Näytä viesti
  Henkilökohtaisesti argumentoin nykyään mieluiten myönteiseen suuntaan...
  Niin minäkin yritin. Kykenen kyllä myöntämään hävinneeni siinä, että Espooseen olisi rakennettu tarkoituksenmukainen raideliikenneratkaisu kuten TramWest, mutta nyt pitäisi sitten myöntää häviö siinäkin, että Espooseen olisi rakennettu kunnollinen metro. Väliäkös minulle helsinkiläisenä olisi sillä, miten espoolaiset rahansa käyttävät. Mutta seudullisessa tappiontasauksessa tiedän jo pääseväni maksamaan espoolaisten jätevedenpuhdistamoakin, joten ei näitä hölmöilyjä karkuun pääse.

  Antero

 2. #2582

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Albert Näytä viesti
  Idässä seistään huipputunteina aivan pakosta nykyään jo. Tulevaisuudessa pienikin viivästys nelivaunuisilla junilla, niin saavat unohtaa aikataulut pitkäksi aikaa.
  Miten pitkiä matkoja metrossa yleensä seistään ruuhka-aikaan? Ainakin lähijunissa on niin että Helsingistä (tai pikemmin Pasilasta lähdettyä) juna on hyvin täysi seuraavat 2-4 asemaväliä, mutta sen jälkeen alkaa istumapaikkoja löytyä kun juna purkautuu aika ripeästi. Vastaavasti aamuruuhkassa seisomaan joutuvat pääasiassa ne jotka nouevat kyytiin parilla kolmella viimeisellä asemalla ennen Helsingin keskustaa. Mielestäni se että joutuu seisomaan 5 minuuttia ei ole katastrofi. Mutta jos Stadissa metro alkaa täyttyä niin paljon että se alkaa muistuttaa Tokion tai Moskovan metroa niin sitten tulee ahtaat paikat.

  t. Rainer

  ---------- Viesti lisätty kello 8:51 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 8:46 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut risukasa Näytä viesti
  Jos joukkoliikenteessä voitaisiin periä ruuhkalisä, voitaisiin sen vastineeksi sitten ostaa lisää kalustoa seisomaan hiljaiset ajat eli tarjota vaikka kaikille istumapaikka myös ruuhkassa. Mutta tällä hetkellä ei ole varaa pyytää ruuhkamaksua joukkoliikenteessä, koska on pelko että menetetään kulkumuoto-osuutta autoilulle. Ehkä autoilijoiden ruuhkamaksun saavuttua voitaisiin tätäkin miettiä uusiksi. Mutta koska joukkoliikenne tällä hetkellä pitää tuottaa mahdollisimman tasaisin kustannuksin läpi päivän, niin ruuhkakapasiteetin pitää olla edullista seisomakapasiteettia.

  Metrossa voidaan kuitenkin modulaarisuuden ansiosta pitää aika runsasta istumapaikkaosuutta, koska junan pituutta lisätessä kuljettajakulu pysyy vakiona.
  Matkakortin arvolla maksettaessa oli ainakin pari vuotta sitten eri hinnat ruuhka-aikaan ja hiljaiseen aikaan. Eli se idea ruuhkamaksusta joukkoliikenteessä ei ole mikään uusi, ja luulen että monessa kaupungissa maailmalla sitä harrastetaan ihan laajalti.

  t. Rainer

  ---------- Viesti lisätty kello 9:06 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 8:51 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Onhan se tietysti kaunis ajatus että kaikille tarjotaan istumapaikka, mutta joukkoliikenteen talouden kannalta tuskin kovin realistinen (metron tapauksessa raha tosin ei tunnu näyttelevän mitään roolia). Toisaalta se mikä näissä teoreettisissa istumapaikoissa voitetaan hävitään moninkertaisesti liityntäliikenteen haitoissa kilpailussa yksityisautoilua vastaan.
  Metro (tai muu suuren kapasiteetin raideliikenne) liityntäliikenteen kanssa tarjoaa paremmin pelivaraa ruuhkatilanteiden hanskaamiseen kuin suoriin yhteyksiin perustuva järjestelmä. Ks esimerkkini millainen kapasiteetti eri vaihtoehdoilla jos on esim 15000 matkuatajaa/tunti. Jos on käytettävissä vain suorat bussit, niin vaikka niitä busseja ajettaisiin lähes yhtenä nauhana, on todennäköisyys silti suuri että juuri se bussi joka menee sinne minne itse on menossa, on täysi eikä mahdu kyytiin, ja myös seuraava, ja myös seuraava, eli odotusajat voivat venyä pitkiksi ja usko loppua sellaisiin järjestelyihin joissa joukkoliikenteen päälinjat hoidetaan vain busseilla. On omaa kokemusta asiasta.

  Metro tai vastaava suuren kapasiteetin raideliikenne pystyy lähes aina imemän kaikki samalle lähdölle pyrkivät matkustajat, ja liityntäbussilinjat ajavat aina riittävällä kapasiteetilla koska kulkevat väljemimmin rakennetuila asuinalueilla joissa kuormitus on paljon tasaisempaa kuin kaupunkien keskustoissa ja suurilla työpaikkakeskittymillä joita palvelee paremmin metro. Kulkuneuvosta toiseen vaihtaminen on arkipäivää työmatkaliikenteessä myös pelkästään busseilla ja raitiovaunuila toimivissa järjestelmissä. Jos aikataulut natsaavat vaihdoissa ei se ole tervejalkaiselle työikäiselle ongelma. Jos vaihtaminen koetaan ongelmaksi metroliikenteessä niin ptää syyt etsiä aikataulujen synkronoinnissa ja vaihtoasemien jalankulkujärjestelyissä, ei metrossa.

  Harva joukkoliikennejärjestelmä pystyy nopeudessa kilpailemaan henkilöautojen kanssa, ellei kyseessä ole ihan ruuhhaisimmasta keskustasta tai paikoista joissa pysäköintipaikat ovat kortilla. Se että kulkee säännöllisesti matkansa joukkolikenteellä henkilöauton sijaan on monen tekijän summa. Jos metrot tai vastaavat olisivat täysin susia niin ei niillä matkustettaisi juuri ollenkaan.

  t. Rainer
  Viimeisin muokkaaja R.Silfverberg; 03.12.2009 kello 08:42. Syy: vähän korjattu

 3. #2583

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2289

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  No, voihan ratikan tehdän Espooseen myös silloin, kun alimitoitetun metron ongelmat tulevat vastaan.
  Skenaario vuodelle 2016: Länsimetron rakentamisessa ylitettiin budjetti vakuuttavin luvuin, mutta linja on osoittautunut odottamattoman suureksi menestykseksi ja junat ovat täynnä. Raidejokeri on saatu toteutetuksi suuressa kunnallispoliittisessa ehtiväisyyden puuskassa, samoin Topeliuksenkadun rata ja Munkkivuoren raitiotie. Metron ajoittaisesta ruuhkautumisesta johtuvia aikatauluongelmia esitetään korjattavaksi pidentämällä junia ja Länsimetron asemia, mutta operaation hintalappu järkyttää poliitikkoja syvästi eikä vasta-avattua Länsimetroa haluta saman tien sulkea töiden takia vuosikausiksi. Tilannetta helpottamaan päätetään rakentaa TramWestin linja 506 Suurpelto-Tapiola-Aalto-opisto-Kuusisaari-Meilahti-Pasila-Viikki.
  Viimeisin muokkaaja hmikko; 03.12.2009 kello 10:11.

 4. #2584
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7954

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Skenaario vuodelle 2016:
  Pitäisin tätä hyvinkin mahdollisena, jopa todennäköisenä, jos nyt metro noin nopeasti valmistuu.

  Mutta metro ei silti tule täyteen vaikka matkustajamääräennusteet ylittyvätkin, on siellä sen verran tyhjää. Ensialkuun voidaan esim. ajaa kaikki junat Matinkylään asti.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 5. #2585
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Miten pitkiä matkoja metrossa yleensä seistään ruuhka-aikaan?
  Usein istumapaikat on käytetty jo Itäkeskuksessa ja Herttoniemessä ei kukaan pääse istumaan, ellei onnistu kiilaamaan satunnaisen poistujan penkille. Mutta käytävällä seissyt ehtii ensin. Eli vilkkaimpien liityntäasemien käyttäjistä suurin osa matkustaa metrossa seisten. Sörkässä alkaa tulla tilaa, mutta moni seissyt jatkaa seisten edelleen. Korostan sitä, että seisten matkustaminen metrossa tai ratikassa ei ole ollenkaan sama asia kuin bussissa. Moni jopa lukee seisten metrossa. Pystyssä pysyy jos vain voi nojata, bussissa on pidettävä kiinni mieluiten kaksin käsin.

  Niin muuten, seisotaanhan autoissakin. Nimittäin ruuhkissa.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Harva joukkoliikennejärjestelmä pystyy nopeudessa kilpailemaan henkilöautojen kanssa...
  Itse asiassa juuri päin vastoin, siksi täällä on kehätiet tukossa. Oikeastaan todistat itse itseasi vastaan korostaessasi liityntälinjaston kapasiteetin joustovaraa. Se sama ominaisuus kuin liityntäliikenteessä on hajautetussa joukkoliikenneverkossa mutta kaikkialla. Kuin myös hajautettuna toimivassa katu- ja tieverkossa, mikä tekee autoilusta houkuttelevan.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Jos metrot tai vastaavat olisivat täysin susia niin ei niillä matkustettaisi juuri ollenkaan.
  Tämä ei kyllä todista mitään suuntaan eikä toiseen. Milläs muulla Itä-Helsingistä tullaan keskustaan kuin metrolla, on se susi tai ei? Tai millä muulla matkustat vaikka Pariisin keskustassa kuin metrolla? Eivätkä metron kelvottomaksi todistamisessa auta, että voi luetella tuhansia kaupunkeja, joissa ei ole metroa. Järjestelmävalintaa ei tee matkustava kuluttaja vaan kaavoittaja ja liikennesuunnittelija. Kuluttaja sopeutuu siihen mitä tarjotaan, kun valinnan varaa ei ole.

  Antero

  PS: Rainerin lainauksessa ”harva” tarkoittaa tiheän vastakohtaa, ei usean vastakohtaa.

  ---------- Viesti lisätty kello 11:51 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 11:46 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Mutta metro ei silti tule täyteen vaikka matkustajamääräennusteet ylittyvätkin, on siellä sen verran tyhjää. Ensialkuun voidaan esim. ajaa kaikki junat Matinkylään asti.
  Ongelmahan ei olekaan metron kuormitus Espoossa vaan Itä-Helsingissä. Mutta myös Espoon puolella voi tulla ahdasta, jos sinne rakennetaan niin paljon, että rakennusoikeuden myynnillä ja kaavoitusmaksuilla katetaan metron rakentaminen.

  Idässä onneksi tämä rinnakkainen joukkoliikennepalvelu toteutuu Laajasalon ratikan myötä. Oli se otettu huomioon ja kapasiteetin alennuksen todistelussakin.

  Antero

 6. #2586

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  PS: Rainerin lainauksessa ”harva” tarkoittaa tiheän vastakohtaa, ei usean vastakohtaa.
  En kyllä taroittanut niin.

  t. Rainer

 7. #2587

  Liittynyt
  04.07.2007
  Viestejä
  148

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut risukasa Näytä viesti
  Jos joukkoliikenteessä voitaisiin periä ruuhkalisä, voitaisiin sen vastineeksi sitten ostaa lisää kalustoa seisomaan hiljaiset ajat eli tarjota vaikka kaikille istumapaikka myös ruuhkassa. Mutta tällä hetkellä ei ole varaa pyytää ruuhkamaksua joukkoliikenteessä, koska on pelko että menetetään kulkumuoto-osuutta autoilulle. Ehkä autoilijoiden ruuhkamaksun saavuttua voitaisiin tätäkin miettiä uusiksi. Mutta koska joukkoliikenne tällä hetkellä pitää tuottaa mahdollisimman tasaisin kustannuksin läpi päivän, niin ruuhkakapasiteetin pitää olla edullista seisomakapasiteettia.
  Tämä on tiedossa myöskin tahoilla, jotka tuota hinnoittelua miettivät. Sinänsä ruuhka-aikaan tulisi periä korkeampia tariffeja, jotta kysyntä tasoittuisi. Infra kun aina pitää maksaa enemmän tai vähemmän huippukysynnän mukaan, mutta tulot muodostuvat lähinnä keskimääräisen kysynnän mukaan.

  Ongelma on siinä, että jos tuota ei autoliikenteellä toteuteta, niin silloin sen toteuttaminen joukkoliikenteessäkin on vaikeaa ristijoustojen vuoksi.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut risukasa Näytä viesti
  Metrossa voidaan kuitenkin modulaarisuuden ansiosta pitää aika runsasta istumapaikkaosuutta, koska junan pituutta lisätessä kuljettajakulu pysyy vakiona.
  Tämä on tavallaan totta (ei tosin ilmeisesti Länsimetron tapauksessa), mutta toisaalta metron kaltaisen järeän järjestelmän kiinteät kustannukset ovat huomattavan kalliit, mikä kärjistää tätä kysynnän vaihtelusta johtuvaa ongelmaa. Kuljettajakustannukset kuitenkin ovat muuttuvia kustannuksia siinä mielessä, että ne joustavat kysynnän mukaan : ruuhka-ajaksi voidaan palkata enemmän kuljettajia. Olkoonkin, että mm. työajat ja lainsäädäntö tätäkin jossain määrin rajoittaa.

  Tämähän nähdään myös esimerkiksi Helsingin metrossa siinä, että yöaikaan junia ei kannata ajaa, vaan busseilla mennään.

  Kari

 8. #2588

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Tämä ei kyllä todista mitään suuntaan eikä toiseen. Milläs muulla Itä-Helsingistä tullaan keskustaan kuin metrolla, on se susi tai ei? Tai millä muulla matkustat vaikka Pariisin keskustassa kuin metrolla? Eivätkä metron kelvottomaksi todistamisessa auta, että voi luetella tuhansia kaupunkeja, joissa ei ole metroa. Järjestelmävalintaa ei tee matkustava kuluttaja vaan kaavoittaja ja liikennesuunnittelija. Kuluttaja sopeutuu siihen mitä tarjotaan, kun valinnan varaa ei ole.
  Eikö muuten bussilinjalla 16 pääse Herttoniemestä keskustaan enää?

  Joka tapauksessa rautatelähiliikenteen linjojen varrella on valinnanvaraa junan ja bussin välillä. Vaikka bussi kulkee ilman vaihtoja tai suoremmin niin junat ovat suositumpia.

  Kannatan sellaista järjestelyä että vaikka on metro tai vastaava, niin jätetään jokunen bussilinja rinnalle, jonka pääteasema keskustassa on jokin "perinteinen" paikka kuten keskeinen tori tms, eikä keskustan päämetroasema.

  t. Rainer

 9. #2589
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  28.02.2007
  Viestejä
  1250

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Kulkuneuvosta toiseen vaihtaminen on arkipäivää työmatkaliikenteessä myös pelkästään busseilla ja raitiovaunuila toimivissa järjestelmissä. Jos aikataulut natsaavat vaihdoissa ei se ole tervejalkaiselle työikäiselle ongelma. Jos vaihtaminen koetaan ongelmaksi metroliikenteessä niin ptää syyt etsiä aikataulujen synkronoinnissa ja vaihtoasemien jalankulkujärjestelyissä, ei metrossa.
  Kulkuneuvosta toiseen vaihtaminen saman matkan aikana on kuitenkin suhteellisen vaivalloista ja suurin osa ihmisistä todennäköisesti valitsisi mieluummin hieman pidemmän matka-ajan kuin enemmän vaihtoja. Sujuvan vaihtoyhteyden järjestäminen pintaliikenteen ja tunnelimetron välillä on jo lähtökohtaisesti hankalaa, koska se automaattisesti sisältää tasonvaihdon.

 10. #2590

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kari Näytä viesti

  Tämähän nähdään myös esimerkiksi Helsingin metrossa siinä, että yöaikaan junia ei kannata ajaa, vaan busseilla mennään.
  Minä olen kyllä kuullut sellaisia selityksiä metroliikenteen aikaiselle lopettamiselle, että se on vartiointi joka maksaa, ja että metron huolto -/siivoustöitä tehdään koko yön.

  Kuvittelisin että kun metro alkaa kulkea länteenkin, niin linjan luonne muuttuu sellaiseksi että sitä kannattaisi liikennöidä edes puoleenyöhön asti. Tai vaihtoehtoisesti pitää laittaa yöbussit ajamaan heilurina keskustan läpi. Kun nämä vaihtoehdot laitetaan vastakkain niin voi punnita mikä tulee edullisemmaksi.

  t. Rainer

 11. #2591
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  28.02.2007
  Viestejä
  1250

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Joka tapauksessa rautatelähiliikenteen linjojen varrella on valinnanvaraa junan ja bussin välillä. Vaikka bussi kulkee ilman vaihtoja tai suoremmin niin junat ovat suositumpia.
  Nämä nyt eivät ole suoranaisesti vaihtoehtoja toisilleen, vaan bussilinjat palvelevat asemien välisiä alueita, joita ei (vielä) ole liitetty osaksi (toimivaa) liityntäjärjestelmää.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Kannatan sellaista järjestelyä että vaikka on metro tai vastaava, niin jätetään jokunen bussilinja rinnalle, jonka pääteasema keskustassa on jokin "perinteinen" paikka kuten keskeinen tori tms, eikä keskustan päämetroasema.
  Taitaa länsimetron jälkeen olla rahat aika finaalissa tällaista palvelua varten.

 12. #2592

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Kulkuneuvosta toiseen vaihtaminen saman matkan aikana on kuitenkin suhteellisen vaivalloista ja suurin osa ihmisistä todennäköisesti valitsisi mieluummin hieman pidemmän matka-ajan kuin enemmän vaihtoja. Sujuvan vaihtoyhteyden järjestäminen pintaliikenteen ja tunnelimetron välillä on jo lähtökohtaisesti hankalaa, koska se automaattisesti sisältää tasonvaihdon.
  Pintaliiikenteen vaihtopaikoissa saattaa joutua kanssa vaihtamaan tasoa ja kävelemään tosi pitkiä matkoja jos on ylitettävä moottoritie tai vastaavantyyppinen leveä väylä.

  t. Rainer

 13. #2593
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  28.02.2007
  Viestejä
  1250

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Pintaliiikenteen vaihtopaikoissa saattaa joutua kanssa vaihtamaan tasoa ja kävelemään tosi pitkiä matkoja jos on ylitettävä moottoritie tai vastaavantyyppinen leveä väylä.
  Toki näin, harvemmin kuitenkin päävaihtosuuntien kesken. Länsimetroon vaihdettaessa tasoa vaihdetaan aina.

 14. #2594
  MMH
  MMH ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  25.05.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  188

  oletus Vs: Länsimetro

  Joskus aamulla on joutunut seisomaan jo Puotilassa. Iltapäivällä harvemmin joutuu seisomaan ja jos joutuu niin yleensä keskustasta Herttoniemeen. Syksyllä lyhyessä nokkajunassa oli aina tiivis tunnelma, muutei yhtä tiivis kuin esim. Brysselissä.

 15. #2595

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5927

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Toki näin, harvemmin kuitenkin päävaihtosuuntien kesken. Länsimetroon vaihdettaessa tasoa vaihdetaan aina.
  Jos matkan suunta kääntyy vaihtopaikassa 90 astetta niin on 50/50 mahdollisuus että pysäkki jolta jatkoyteys lähtee on toisella puolen tietä. ja mitä suuremmaksi "asteluku" kasvaa niin sen todennäköisemmin.

  t. Rainer

Vastaavia viestiketjuja

 1. Äänestys: Milloin länsimetro valmis?
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 23
  Viimeisin viesti: 30.11.2017, 18:26
 2. HKL: Länsimetro rakenteille Ruoholahdessa marraskuussa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 39
  Viimeisin viesti: 02.11.2009, 15:24
 3. Länsimetro Oy
  kirjoittanut Compact foorumissa Metrot
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 03.04.2007, 18:25
 4. Länsimetro-bussi :)
  kirjoittanut Hujis foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.05.2006, 17:55
 5. Vaihtoehtoinen länsimetro
  kirjoittanut Harri Turunen foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 21.08.2005, 23:31

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •