Niin, niiden ihmisten osalta jotka asuvat tahi työskentelevät tietyissä pienissä pisteissä Espoossa, kaikilla muilla joukkoliikenne heikkenee sen lisäksi että merinäköalat poistuvat. Asiaa pahentaa vielä metron sosialistista realismia edustava tyyli etenkin itse kaluston mutta myös kantakaupungin tunneliasemien osalta, tosin Neuvostoliitossa kai metroasemat sisälsivät enemmän hienoa taidetta kuin Helsingissä.
Lisäksi niiden matkoja, jotka asuvat näissä pienissä pisteissä lähellä metroasemia hyötyen oikeasti metroasta, subventoidaan raskaasti. Jos ei olisi yhteistariffia vaan olisi suorat bussilinjat, joihin olisi tasan 50 €/kk subventoitu kk-lippu, ja metroon olisi oma vaikka 60 €/kk subventoitu kk-lippu, jolla maksatettaisiin myös rakentamiseen otettujen lainojen lyhennykset, lainoja ei kyettäisi lyhentämään ja liikennöintikustannuksia kattamaan, olipa lippujen hinnoittelu mikä tahansa. (Metron lippua subventoidaan oletuksena hieman enemmän yhteiskuntataloudellisen hyödyn vuoksi.)
Itä-Helsingissä tilanne on toisenlainen, sillä Pitkältä sillalta ei ala moottoritietä, enemmistö matkustajista kävelee metrolle ja metro kulkee maan alla vain kantakaupungissa, toisaalta osa metroasemista on pahoin ränsistyneitä.
Sellaiset matkat, jotka ovat Etelä-Espoon ja Itä-Helsingin välisiä ja joita metro nopeuttaa, taas ovat niin marginaalinen ilmiö, että halvempaa olisi ollut tarjota tälle välille ilmainen Kutsuplus-kyyti määriteltyjen pisteiden välille.