Sivu 250 / 334 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 150170190210230240246247248249250251252253254260270290310330 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 3736-3750/4999

Viestiketju: Länsimetro

 1. #3736

  Liittynyt
  16.12.2005
  Viestejä
  975

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Lisäksi Espoo on niin ihmisläheinen että asuntojen hinnoissakin on enemmän valinnanvaraa kuin tympäisevissä sosialismille haisevissa Helsingissä ja Vantaalla. Uskokaa tai älkää: Espoossa löytyvät pk-seudun sekä kalleimmat että halvimmat asunnot. Ja ne kalleimmat ovat mahdollisimman kaukana raideliikenneyhteyksistä ja ne halvimmat ovat mahdollisimman lähellä. Mutta tietenkin ne parhaimat työpaikatkin löytyvät mahdollisimma lyhyen automatkan päässä kalleimista asunnoista ja mahdollisimman kaukana raideliikenneyhteyksistä, koska täytyyhän niille jotka ajavat eniten kuluttavilla autoilla taata mahdollisuus osalistua ympäristön suojeluun, ja varmistaa että ne surkimukset jotka ajavat huonoimmilla autoila tai eivät aja autoilla ollenkaan, eivät vie autoveroa, bensaveroa ja aivan tähtitieteellistä tulo- ja pääomaveroa maksavilta kunnon Espoolaisilta työpaikkoja nenän edestä. Mutta se metro, se metro, se pilaa kaiken ......
  Sanoisin, että tuollainen Espoo-virnuilu on ns. kulunutta läppää, passé tai sitten so last season. Ymmärrän kylläkin, mistä se kumpuaa, koska harrastin samaa siihen aikaan kun vielä kannatin Länsimetron rakentamista vailla kritiikkiä ja uskomatta mitään faktoja.

 2. #3737

  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Helsinki Lauttasaari
  Viestejä
  543

  oletus Vs: Länsimetro

  Kävin päättyvällä viikolla tutustumassa länsimetron liityntäliikennesuunnitelmaan.

  Lauttasaaressa ei ollut mitään yllättävää, hyvät liityntälinjat ja lisäksi suora bussi Bulevardin kautta Erottajalle.

  Espooseen tulee nykisten Länsiväylän linjojen tilalle kattava liityntälinjasto. Sen piiriin taitaa kattaa kaikki nyt liikennöidyt pysäkit, osittain tiheämmällä vuorovälillä.
  Suunnitelmassa esiteltiin myös 500-sarjan poikittaislinjoja, ulottuvat Rantaradan vaikutuspiiristä, jopa sen pohjoispuolelta metrolle. Koen tämän parannuksena nykysiin Espoon sisäisiin linjoihin.

  Tilaisuudessa sai yleisö esittää kommentteja ja parannusehdotuksia. Niitä tuli, ja toivottavasti osa vaikuttaa suunnitteluun. Paikalla Lauttasaaren kirjatosa oli myös vannoutuneita metron vastustajia...

  Liikenteen alkuun lienee vajaat kaksi vuotta aikaa, toivon liityntälinjaston hioutuvan asiaksystävälliseen muotoon.
  Est modus in rebus.

 3. #3738

  Liittynyt
  22.10.2008
  Viestejä
  114

  oletus Vs: Länsimetro

  Minua askarruttaa edelleen lyhytmetron kapasiteetin riittävyys. En usko hetkeäkään, että automaattiajo on kunnossa kun metro alkaa kulkea, josko sen jälkeenkään. Saadaan kunnon Japani-efekti, voisikohan asemaemänitä ja isäntiä käyttää sullojina.

  Espoolaisia on huijattu pahemman kerran, jos edessä on jokakertainen junanvaihto Ruoholahdessa, eikä sitä voida myydä matkustajille millään keinolla. Muutenkin on opettelemista vaihdollisiin matkoihin, ja matkustamisesta tulee tosi levotonta, jos metromatkankin aikana täytyy hypellä ja taistella taas uusi sija, kamoineen kaikkineen mitä matkalla on mukana. Voi hyvää päivää sentään.

  Mitä tulee liityntälinjastoon, niin alun säikähdyksen jälkeen haitta ei ole aivan niin suuri kuin aluksi näytti. Muutama vakiomatka muuttuu mahdottomaksi julkisilla, mutta niitä ei ole vuodessa kuin joitain kertoja. Osa hankaloituu mutta onnistuu. Yleisin matka eli matka Stadiin muuttuu minulle Tapiolan keskusalueen pohjoiskolkan asukkina tiheämmäksi, joskin vaihdolliseksi. Aika ei lyhene, mutta tihentyminen korvaa sen. Suuremman haitan tulee aiheuttamaan uusi Otaniemen kautta kulkeva raidejokerilinjaus, sitten kun se joskus ehkä oikeasti kulkee.
  Viimeisin muokkaaja ViviP; 10.02.2014 kello 13:00.

 4. #3739
  aki
  aki ei ole kirjautuneena

  Liittynyt
  30.06.2005
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  4195

  oletus Vs: Länsimetro

  HS:n mukaan nyt on varmistunut että Länsimetron liikennöinti päästään aloittamaan AIKAISINTAAN Elokuussa 2016. Olavi Loukon mukaan syy on selvä, siemensin ongelmat automaatioprojektissa joka ei ole edennyt aikataulussa. HKL:n Lahdenrannan mukaan on mahdollista että Länsimetron hintakin saattaa vielä nousta kun aikataulu venyy.

  Varmaan sen Kivenlahden jatkon 200 M€ "säästö" saadaan vielä hukattua tähän ensimmäisen vaiheen pohjattomaan budjettiin
  Viimeisin muokkaaja aki; 10.02.2014 kello 14:46.

 5. #3740
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7866

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut aki Näytä viesti
  HS:n mukaan nyt on varmistunut että Länsimetron liikennöinti päästään aloittamaan AIKAISINTAAN Elokuussa 2016.
  Mahtaakohan joku vielä uskoa noita Sanomatalon satusetiä?

  Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlametro?
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 6. #3741
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut aki Näytä viesti
  HS:n mukaan nyt on varmistunut että Länsimetron liikennöinti päästään aloittamaan AIKAISINTAAN Elokuussa 2016.
  Vuonna 2016 uusin 100-sarja juna on 32- ja vanhin 36-vuotias. Junat peruskorjattiin vuosina 2004–2009. Peruskorjauksen tarkoitus oli, että junilla on sen jälkeen 15 vuotta käyttöaikaa. Toisin sanoen tavoite-elinikä on 40 vuotta. Automaattiajon kustannusta junaa kohden ei liene kerrottu julkisuuteen missään. Ja rehellisesti sanoen, ei sitä taida tietääkään vielä kukaan. Ainoa julkinen arvio taitaa olla ranskalaisen konsultin lausuma noin vuosi sitten MTV3:n uutisissa. Muistelen, että hän arveli kustannukseksi noin 0,3 M€/juna.

  HKL tilasi CAF:ilta uusia 4-vaunuisia junia 130 M€:n kaupalla 20 kappaletta. Vaunua kohden hinta on siten 1,625 M€. Jos niiden ajatellaan kestävän 35 vuotta, siitä tulee 46.000 €/vuosi. Jos 100-sarjan junien automatisointi tehdään hintaan 0,3 M€/vaunupari ja oletetaan optimistisesti, että joka junalla ajettaisiin automaattina 5 vuotta, niin siitä tulee 30.000 €/vaunu/vuosi. Eli onkohan tässä touhussa mitään järkeä nyt, kun koko ruljanssi on vuosikausia myöhässä? Eikä vielä edes ole varma, että 100-sarjasta tulee toimiva kuljettajaton juna. Ja 200-sarjan kanssa tilanne on täysin avoin.

  Entäpä jos päädytäänkin siihen, että vanhoja junia ei muuteta ollenkaan miksikään. Kun ei se oikein näytä onnistuvan, eikä kannattavan. Vanhat junat toimivat nyt uudistetuilla ratalaitteilla, eikä nykyradalla ole mitään tarvetta muuttaa liikennöintikäytäntöä. Mutta 6-vaunuisin junin ei Espooseen voi mennä. Sen sijaan uudet CAF-junat toimivat ainakin oletettavasti myös Espoossa. Mutta liian lyhyinä soveltuvat huonosti nykyradan liikenteeseen.

  Eli tässä tulevaisuuden kuva:

  Espoon metro ajaa 4-vaunuisilla kuljettajattomilla junilla Ruoholahteen tai Kamppiin. Kumpaan nyt junamäärä hyvin riittää ja mihin kannattaa ja on mahdollista helpoiten järjestää vaihto. Kamppi olisi tietenkin palvelun kannalta fiksumpi, mutta liikenteen hoidon kannalta taitaa olla hankalampi.

  Itärataa ajetaan vanhoilla junilla ja kuljettajilla, kunnes junat poistetaan. Sitten katsotaan, mitä hankitaan tilalle. Rehellinen laskelma osoittanee, ettei kuljettajattomuus kannata. Sillä toinen hankaluus, vanhojen asemien laituriovetkin voidaan jättää pois niin pitkäksi aikaa kun ajetaan kuljettajilla.

  Antero

  PS: Espoon metron automatisointia on perusteltu sillä, että on pakko kun sinne tulee laituriovet. Bogotássa on bussipysäkeillä laituriovet. Bussit eivät ole automaattibusseja, vaan niitä ajaa kuljettaja.

 7. #3742

  Liittynyt
  22.08.2009
  Viestejä
  892

  oletus Vs: Länsimetro

  Kun kuitenkin 24 vaunua lukuunottamatta kaikki metrojunat ovat 1980-luvun alusta, mistä syystä ei voida laittaa koko kalustoa uusiksi saman tien? Samalla voitaisiin tilata yhtä modernit junat kuin Artic tai Sm5.

 8. #3743
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Minä vain Näytä viesti
  Kun kuitenkin 24 vaunua lukuunottamatta kaikki metrojunat ovat 1980-luvun alusta, mistä syystä ei voida laittaa koko kalustoa uusiksi saman tien? Samalla voitaisiin tilata yhtä modernit junat kuin Artic tai Sm5.
  Tämä tuleekin välttämättä mieleen. M100- ja M300-junat ovat yhteensä 158 vaunua (laskin tästä muoseojunan 101–106 pois), 24 vaunua alkaa olla marginaalitavaraa. Kun M100-sarja on romutusvaiheessa, M200-junat ovat suunnilleen käyttöikänsä puolivälissä. Eli eittämttä tulee mieleen, että tässä pohjustetaan sellaista noin 20 M€:n vahinkoa M200-junien ennenaikaisesta poistamisesta.

  Tosin silloin voi laskea, kuinka perusteellisesti M200-junia kannattaa uudistaa, jotta ne saataisiin toimimaan kuljettajattomina. Kysymyshän on vain siitä, miten paljon junan hallintalaitteita ja jarruja suostutaan uusimaan. Ilman näitä laitteitahan junat ovat samanlainen runko kuin uudetkin junat ennen instrumenttiasennuksia. Teknisesti niiden instrumentointi on tietenkin korvattavissa kokonaan. Nythän automatisointivaikeuksissa on kysymys vain rahasta, jonka vuoksi uusittavaa pitäisi olla mahdollisimman vähän.

  Tällaiset uudistavat peruskorjaukset, jossa vanhentunutta tekniikkaa korvataan uudella, eivät ole mitenkään harvinaisia muualla kuin Suomessa. Olisiko niin, että Nr-sarjan raitiovaunujen välipalat ovat ainoa tällainen perusteellinen uudistamisprojekti. Menneisyydessähän on raitiovaunuja uudistettu peruskorjauksissa kohtalaisen laajasti. Myös rautatiellä on uudistuksia suunniteltu muutamaan koeyksilöön asti (Dr12/Dr15, siniset matkustajavaunut, Dm10), mutten muista, että muuta olisi toteutettu kuin puukoristen pikajunavaunujen muutos lähiliikenteen vaunuiksi ennen Eil-vaunuja.

  Antero

 9. #3744

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Eli eittämttä tulee mieleen, että tässä pohjustetaan sellaista noin 20 M€:n vahinkoa M200-junien ennenaikaisesta poistamisesta.
  Eiks ne mahtaisi mennä kaupaksi jonnekin idän suuntaan? Tappiota voi tietysti silti tulla tuo 20 M verrattuna junien käyttämiseen loppuun Helsingissä.

 10. #3745
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  4062

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Eiks ne mahtaisi mennä kaupaksi jonnekin idän suuntaan?
  Voisi olla hankalaa kun yhtä leveitä metrojunia (3,2 metriä) kuin Helsingin metrossa on, ei ole oikein missään muualla.
  Joukkoliikenneharrastaja

 11. #3746
  santeri82 avatar
  Liittynyt
  18.07.2013
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  97

  oletus Vs: Länsimetro

  Yleisradio uutisoi, että lähes puolet HKL:n johtokunnan jäsenistä pelkää metroliikenteen pääsevän käyntiin vasta vuoden 2017 puolella. Linkki uutiseen tässä.

 12. #3747
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7866

  oletus Vs: Länsimetro

  Voiskohan muotoilla niin, että lähes puolet uskaltaa tässä vaiheessa kertoa rehellisesti, mihin uskoo

  Pitäisi varmaan luoda nyt uusi jlf-äänestys siitä, minä vuonna liikenne Matinkylään alkaa. Huvittavaa on, että edellisen äänestyksen nopein vaihtoehto oli 2011, mikä oli Loukon ennuste vuonna 2006.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 13. #3748
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7866

  oletus Vs: Länsimetro

  Uudenmaan uutisissa http://areena.yle.fi/tv/2196880?start=19s toimitus veikkaa aloitusvuodeksi 2018 ja HKL:n johtokunnan jäsen Kari Kälviä 2020.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 14. #3749

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3814

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Uudenmaan uutisissa http://areena.yle.fi/tv/2196880?start=19s toimitus veikkaa aloitusvuodeksi 2018 ja HKL:n johtokunnan jäsen Kari Kälviä 2020.
  Tämä on todella säälittävää, 1900-luvun alun Pariisissa metrolinjat valmistuivat parissa vuodessa ensimmäisestä lapionpistosta, toinen toisensa perään eikä paljon pidempään mene nykyajan Kiinassakaan. Miten ihmeessä Suomessa lyhyen metropätkän rakentamiseen voi mennä yli vuosikymmen?

 15. #3750

  Liittynyt
  10.01.2008
  Viestejä
  332

  oletus Vs: Länsimetro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut petteri Näytä viesti
  Miten ihmeessä Suomessa lyhyen metropätkän rakentamiseen voi mennä yli vuosikymmen?
  Ne ovat tietenkin nämä tunnetut Helsinskin ns. "erikoisolosuhteet".

Vastaavia viestiketjuja

 1. Äänestys: Milloin länsimetro valmis?
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 23
  Viimeisin viesti: 30.11.2017, 18:26
 2. HKL: Länsimetro rakenteille Ruoholahdessa marraskuussa
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 39
  Viimeisin viesti: 02.11.2009, 15:24
 3. Länsimetro Oy
  kirjoittanut Compact foorumissa Metrot
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 03.04.2007, 18:25
 4. Länsimetro-bussi :)
  kirjoittanut Hujis foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 29.05.2006, 17:55
 5. Vaihtoehtoinen länsimetro
  kirjoittanut Harri Turunen foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 21.08.2005, 23:31

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •