Sivu 80 / 107 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 2040607076777879808182838490100 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 1186-1200/1593

Viestiketju: Raide-Jokeri

 1. #1186
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut antti Näytä viesti
  Jos tingitään vuoroväli sataan sekuntiin, sellaiseen kiertoon liikennevalot varmaan voi säätää, niin 75 bussiin tippuu autotarve. Ja ruuhkaisimpia vuoroja kun ajettaisiin kahdella autolla, bussit siis keräisivät pokaa vuorotellen, siitä ehkä viiden bussin lisätarve. Ja onhan jokerillakin keritty jo kokeilemaan tuplanivelbussia, kustannukset eivät takuulla nousseet lähellekään raidejokerin kuluja.
  Liikennevalojen tavanomainen kiertoaika on 90 sekuntia. Mutta ei se vaikuta joukkoliikennelinjan kalustotarpeeseen, vaan linjanopeus (olettaen, että linjan pituus ja vuoroväli pysyvät vakiona). Linjanopeudella ja liikennevaloilla on kyllä sellainen yhteys, että ilman joukkoliikenne-etuuksia linjanopeus alenee, koska bussit tai ratikat seisovat valoissa.

  Bussien ja ratikoiden valoetuudet vaan eivät ole sama asia käytännössä, koska bussit ajavat pääsääntöisesti autojen seassa ja ratikat pyritään ja myös pystytään erottamaan autoista omille kaistoilleen tai kokonaan erilliselle radalle. Tämä siis tarkoittaa, että bussien liikkumisen haitaksi jää autoja myös silloin, kun busseille järjestetään etuuksia. Koska autot esimerkiksi ryhmittyvät bussin kaistalle kääntyäkseen. Jotta autojen haitta busseille voitaisiin poistaa, busseille pitäisi tehdä erilliset kaistat ja kadut kuten ratikoille. Tällöin vaan menetetään se bussin etu, että se jakaa katutilan autojen kanssa, millä voidaan perustella kuvitelmaa siitä, että bussin raide on ilmainen. Eihän se tosiasiassa ilmainen ole missään, koska kadun mitoitus on eri silloin kun se tehdään busseille kuin jos se tehdään vain henkilöautoille ja kiinteistöjen huoltoliikenteelle.

  Jokerilla ajetaan jo nyt tuplabussivuoroja, joten ne eivät ole ratkaisu nykyisiin ongelmiin. Jos bussiliikenteellä halutaan hoitaa suurempia matkustajamääriä kuin mihin peräkkäin yhtä kaistaa ajavat bussit oikeasti kykenevät, sitten pitää rakentaa sellaista, kuin mm. Etelä-Amerikan BRT-järjestelmät. Eli 4–6 -kaistaisia bussimotareita, joissa mahtuu useita busseja sekä jonottamaan pysäkeille että seisomaan pysäkeillä samanaikaisesti. Nämä kykenevät samaan kuin 2-kaistainen raideliikenne, jossa yksi yksikkö voi olla ja on pidempi kuin 24 metriä.

  Ja vielä Jokerin bussirealismia. Tuplanivelbusseja on kokeiltu, mutta jäivät kokeiluksi, koska olivat kalliita kapasiteettiinsa nähden. Kun Jokerin bussiliikenne viimeksi kilpailutettiin, tuplanivelbusseja olisi saanut tarjota, mutta ei tarjottu. Käytännössä bussiliikenteen kustannusoptimi on Suomessa 3-akselisessa kiinteäkorisessa ”telibussissa”. Tästä myös muodostuu bussiliikenteen kapasiteetin maksimi. Eli käytännössä mahdollinen vuoromäärä kertaa telibussin kapasiteetti. Kun se ei riitä, tarvitaan ratikka. Jonka kanssa yhden matkustajan kuljettaminen tulee myös halvemmaksi kuin bussilla.

  Antero

 2. #1187
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Eli 4–6 -kaistaisia bussimotareita, joissa mahtuu useita busseja sekä jonottamaan pysäkeille että seisomaan pysäkeillä samanaikaisesti. Nämä kykenevät samaan kuin 2-kaistainen raideliikenne, jossa yksi yksikkö voi olla ja on pidempi kuin 24 metriä.
  Eivät kykene samaan, sillä "4-6 -kaistaisilla bussimotareilla" voidaan tarjota express-vuoroja. Sen sijaan Raide-jokeri matelee ja pysähtelee vaikka kuinka paljon, eikä se voi yhtä aikaa tarjota tiiviille kaupunkirakenteelle kortteliratikkaa kävelyetäisyydellä ja keskinopeudeltaan 1,5-kertaista nimensä mukaista pikaraitiotietä. Suunniteltu nykyisen tasoinen tunnin matka-aika ynnä nykyistä selkeästi harvempi pysäkinväli on huono yhdistelmä. Kaiken lisäksi päälle raitiovaunulipun korotus, sillä jostain sekin hanke pitää maksaa. Nyt välimaastoon jäävä ratikka tarvitsee rinnalleen sekä tavallista bussiliikennettä nykyisellä pysäkinvälillä (kuten jo nyt on Bussi-Jokeri ja sitten on rinnalla tavallinen bussitarjonta tuplasti tiheämmällä pysäkkivälillä) sekä Express-palvelua, jolle olisi jo nyt kysyntää, sillä nykyinen bussi ja saman nopeuksinen tuleva ratikka on niin hidas.

  Viikin ja Itäkeskuksen välillä olisi muutenkin jo "puoliksi valmis" metrolinja, mutta kuinka kallista olisi tehdä siitä kokonainen (varikon ohitus itäpuolelta, sieltä kaarto nykyiselle sillalle)?. Viikissä vaihtuu porukka aika lailla joka tapauksessa ja sitä voi kehittää edelleen vaihtohubina (nythän vaihtopysäkit ovat kuin haulikolla ammuttu ympäri ämpäri). Asema olisi Prisman alla ja siellä poikkeaisi myös Lahdenväylän bussit tai sitten Lahdenväylän pysäkeille menisi maanalainen käytävä + liukuportaat ylös. Koko metroradan pituus olisi Itäkeskuksesta Viikkiin 4,8 km ja valmista kaksiraiteista rataa tästä on tällä hetkellä 1,7 km. Uutta rataa tarvittaisiin maan päälle 2,5 km ja maan alle 0,6 km (Viikin pää). Kalustoksi riittäisi kolme metrojunaa. Väliasemia ei olisi. Bussitarjonnaksi Roihupellon ja Myllärintien pysäkeille riittäisi uusi bussipysäkki Viikintien-Viilarintien risteykseen (bussi 79) ja joka toisen 79:n ajaminen Siilitieltä Roihupeltoon Herttoniemen sijaan (sama määrä busseja riittäisi - nykyinen 79 kulkee ylitarjonnalla puolityhjänä Herttoniemen ja Siilitien väliä). Roihupellon ja Itäkeskuksen välillä kulkee jo 58+B 5 minuutin vuorovälillä, eli sille välille ei tarvittaisi korvaavaa tarjontaa.

 3. #1188

  Liittynyt
  22.08.2009
  Viestejä
  892

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Viikin metro olisi erittäin järkevä hanke, jos Raide-Jokeria ei rakennettaisi. Nyt kun Raide-Jokeri kuitenkin rakennetaan, tuo Viikin metro ei puolestaan oikein täytä mitään funktiota. Joko molemmat liikennemuodot menevät päällekkäin tuon matkan tai sitten Raide-Jokeri katkaistaan Viikkiin, mikä kuitenkin kokonaisuutena huonontaa palvelutasoa samalla kun maanalaisen aseman takia metro tulee kalliimmaksi tuolla välillä.

  Raide-Jokerilla ei tarvita pikavuoroja, koska metro ja junat toimivat sellaisina. Esimerkiksi Malmilta Tapiolaan tai Itäkeskuksesta Pitäjänmäkeen pääsee joka tapauksessa nopeimmin keskustan yhteyksiä palvelevalla raskasraideliikenteellä. Silloin sen sijaan pikavuoroja pitäisi olla ilman muuta jos kyseessä on ainoa yhteys keskustaan jostain kauempaa.

 4. #1189

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Viikin ja Itäkeskuksen välillä olisi muutenkin jo "puoliksi valmis" metrolinja
  Juu ei. Yksiraiteisen radan rippeitä, osin kadulla. Sanoisin, että ei auta metron rakentamisessa mitenkään, hyvä jos Raide-Jokerin.

 5. #1190

  Liittynyt
  09.03.2009
  Viestejä
  41

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Juu ei. Yksiraiteisen radan rippeitä, osin kadulla. Sanoisin, että ei auta metron rakentamisessa mitenkään, hyvä jos Raide-Jokerin.
  Tämä yksiraiteinen rata on revitty maasta kokonaisuudessaan pois viime vuoden puolella.

 6. #1191

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Eivät kykene samaan, sillä "4-6 -kaistaisilla bussimotareilla" voidaan tarjota express-vuoroja.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Suunniteltu nykyisen tasoinen tunnin matka-aika ynnä nykyistä selkeästi harvempi pysäkinväli on huono yhdistelmä. Kaiken lisäksi päälle raitiovaunulipun korotus, sillä jostain sekin hanke pitää maksaa.
  Niin, ja se bussimotari joka mahdollistaisi express-vuorot ei maksa mitään. Tosiasiassa se maksaisi hulppeasti enemmän kuin edes se Raide-Jokeri, sehän vie ainakin tuplasti enemmän tilaa.

  Ylipäätään pikavuorot eivät sovi hirveän hyvin kaupunkijoukkoliikenteeseen. Ensinnäkin pikavuorot tarvitsevat sujuvia väyliä ollakseen olennaisesti matelevia linjoja nopeampia. Näiden väylien pitäisi kulkea tärkeiden vaihtopysäkkien kautta, jotka ovat tiheästi rakennettujen ja hitaasti saavutettavien taajamien keskellä. Joten puhutaan hirveän kalliista bussiväylästä. Kalleus on ihan okei, jos linja on erittäin kannattava. Mutta kannattavuus syntyy suuresta matkustajamäärästä, joka on vastakkainen tavoite nopealle pysäkkejä ohittavalle linjalle: matkustajat tulevat pysäkeiltä, joten pysäkkejä ei pidä ohittaa.

  Vain ne pysäkit, joilla ei ole matkustajia kannattaa ohittaa. Siihenhän runkolinjat perustuvat. Ne ovat jo nyt niin express kuin kaupunkiliikenteessä vain on mahdollista.

 7. #1192
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Juu ei. Yksiraiteisen radan rippeitä, osin kadulla. Sanoisin, että ei auta metron rakentamisessa mitenkään, hyvä jos Raide-Jokerin.
  Laskin mukaan valmiiseen rataan vain osuudet Itäkeskuksesta Roihupellon varikon etelälaidalle sekä Roihupellon varikon tunnelin. Tunnelin olemassaolo on merkittävä osa kustannussäästöä, sillä tiedetään kuinka kalliiksi metro tulee maan alla. Varikolla ohitus tapahtuisi varikon itälaitaa, jolla kulkee tällä hetkellä vain yksi ohitusraide joka tuplattaisiin. Ohitusradalle tarvittaisiin myös yhteys Itäkeskuksen sillalta, joka tehtäisiin nykyisen metrovarikon parkkipaikan päälle pintaratana. Parkkipaikalle löytyy lukuisia uusia sijoitusvaihtoehtoja, tai voidaan laajentaa jäähallin parkkipaikkaa. Puolivalmiina olisi myös ratapohja: Viikintien viereen tehtäisiin uusi rata maan pinnalla vanhaa ratalinjausta pitkin. Uutta tunnelia tarvittaisiin vain Gardenialta Prismalle.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut hylje Näytä viesti
  Vain ne pysäkit, joilla ei ole matkustajia kannattaa ohittaa. Siihenhän runkolinjat perustuvat. Ne ovat jo nyt niin express kuin kaupunkiliikenteessä vain on mahdollista.

  Keskinopeus ei ole tällä hetkellä todellakaan mitään expressiä. Nykyinen linjaus myöskin mutkittelee turhan paljon. Ainoa ominaisuus mitä Raide-Jokeri tuo, on liian pitkät kävelyt pysäkeille. Siitä pitäisi siis joko saada nopea aito pikaratikka, tai sitten hyvin palveleva kortteliratikka. Nyt se ei ole kumpaakaan.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Minä vain Näytä viesti
  Viikin metro olisi erittäin järkevä hanke, jos Raide-Jokeria ei rakennettaisi. Nyt kun Raide-Jokeri kuitenkin rakennetaan, tuo Viikin metro ei puolestaan oikein täytä mitään funktiota. Joko molemmat liikennemuodot menevät päällekkäin tuon matkan tai sitten Raide-Jokeri katkaistaan Viikkiin, mikä kuitenkin kokonaisuutena huonontaa palvelutasoa samalla kun maanalaisen aseman takia metro tulee kalliimmaksi tuolla välillä.
  Tarkoitin toki sitä, että Raide-Jokeria joko ei tehtäisi ollenkaan tai sitten se katkaistaisiin Viikkiin. Myös toisesta päästä Raide-Jokeri tuntuu turhalta Pajamäestä eteenpäin, sillä sen jälkeen kohti Espoota on vain omakotitaloa. Pitäjänmäen/Mäkkylän teollisuusaluekin on matalaa ja harvaa. Ylipäänsä osuuksilta Tapiola-Otaniemi ja Leppävaara-Mäkkylä-Pitäjänmäki löytyy jo raskasraide, joten toista runkolinjaa ei tarvita. Sen sijaan karsitummalle Raide-Jokerille (Pitäjänmäen as. - Pajamäki - Viikki) olisi tarvetta heti. Palvelutaso ei paljoa huonone, kun vaihtoon kuluva aika säästyy metromatkan nopeudessa. Muutenkaan matkustus Itäkeskukseen kaukaa Jokerilla on harvinaista, sillä sinne pääsee Espoon suunnalta nopeiten keskustan kautta varsinkin Länsimetron avauduttua. Myös Pitäjänmäestä ja Haagasta juna+metro on nopein. Pakilasta/Kehä I:n seudulta nopein on jo nyt linja 54. Ja lähempää esim. Pihlajamäestä, Viikinrannasta ja Koskelasta joutuu jo nyt vaihtamaan Viikissä.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Minä vain Näytä viesti
  Raide-Jokerilla ei tarvita pikavuoroja, koska metro ja junat toimivat sellaisina.
  Siinä tapauksessa pysäkit pitäisi saada lähemmäs asutusta ja pysäkkitiheys korttelikaupungin kävelyetäisyydelle sopivaksi. Jos taas halutaan tarjota nopea runkoyhteys, sitten sen pitäisi näkyä keskinopeudessa ja reitin kiertelevyysindeksissä.

 8. #1193

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Tarkoitin toki sitä, että Raide-Jokeria joko ei tehtäisi ollenkaan tai sitten se katkaistaisiin Viikkiin. Myös toisesta päästä Raide-Jokeri tuntuu turhalta Pajamäestä eteenpäin, sillä sen jälkeen kohti Espoota on vain omakotitaloa. Pitäjänmäen/Mäkkylän teollisuusaluekin on matalaa ja harvaa.
  Ks. osa hankkeen vaikutuksista hankesuunnitelmassa. Raide-Jokerin varrelle on tällä hetkellä kaavoitusputkessa tai sinne lähivuosina tulossa n. 20 000 uutta asukasta vastaava määrä kerrosneliöitä, ja pidemmällä aikavälillä suunnitelman mukaan vielä merkittävästi enemmän. Espoo on kaavoittamassa Kehä I:n päälle kantta ja rakentamista aika pitkältä matkalta Keilaniemestä pohjoiseen - tosin suunnitelma ja rakentamistapa (kehän tunnelointi) näyttävät aivan tolkuttoman kalliilta suhteessa kerrosneliömääriin. Sanovat "bulevardiksi", mutta kuvat eivät juuri siltä näyttäneet. Kävi miten kävi, niin radan tarpeellisuuden kohdalla pitäisi osata katsoa tulevaisuuteen.

 9. #1194

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5917

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Tarkoitin toki sitä, että Raide-Jokeria joko ei tehtäisi ollenkaan tai sitten se katkaistaisiin Viikkiin. Myös toisesta päästä Raide-Jokeri tuntuu turhalta Pajamäestä eteenpäin, sillä sen jälkeen kohti Espoota on vain omakotitaloa. Pitäjänmäen/Mäkkylän teollisuusaluekin on matalaa ja harvaa. Ylipäänsä osuuksilta Tapiola-Otaniemi ja Leppävaara-Mäkkylä-Pitäjänmäki löytyy jo raskasraide, joten toista runkolinjaa ei tarvita.
  Jos nyt olen ymmärtänyt kaupungin suunnitelmia niin Perkkaaseen ja Vermoon olisi tulossa paljon uutta asutusta raide-jokerin varteen.

  t. Rainer

 10. #1195

  Liittynyt
  22.08.2009
  Viestejä
  892

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Siinä tapauksessa pysäkit pitäisi saada lähemmäs asutusta ja pysäkkitiheys korttelikaupungin kävelyetäisyydelle sopivaksi. Jos taas halutaan tarjota nopea runkoyhteys, sitten sen pitäisi näkyä keskinopeudessa ja reitin kiertelevyysindeksissä.
  Niin, no esimerkiksi Pitäjänmäeltä keskustaan menee tällä hetkellä nopea runkoyhteys A-juna ja yhteys, jonka pysäkit ovat lähempänä asutusta ja pysäkkitiheys korttelikaupungin kävelyetäisyydelle sopiva, eli bussit 247, 248 ja 270.

  Ehdottamasi express-vuoroja löytyy jo nyt runsaasti Helsingin seudulta. Esimerkiksi linja 54 on osin nykyisen linjan 550 kanssa päällekkäinen express-vuoro.

 11. #1196

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Keskinopeus ei ole tällä hetkellä todellakaan mitään expressiä. Nykyinen linjaus myöskin mutkittelee turhan paljon. Ainoa ominaisuus mitä Raide-Jokeri tuo, on liian pitkät kävelyt pysäkeille. Siitä pitäisi siis joko saada nopea aito pikaratikka, tai sitten hyvin palveleva kortteliratikka. Nyt se ei ole kumpaakaan.
  Keskinopeus on suurin piirtein niin hyvä, kuin noilla pysäkeillä ja liikenneympäristöllä on odotettavissa. Ei sitä voi nopeuttaa rakentamatta hulppeita metroratkaisuja. Pysäkkien ohittelu on aika pieni hyöty, kun kumminkin madellaan siellä 30-50km/h rajoitetuilla taajamakaduilla. Mutkittelukin tulee siitä, että käydään siellä asiakkaiden luona. Suuresta linjan keskinopeudesta ei ole mitään hyötyä, jos sille ei enää ole matkustajia.

  Aito pikaratikka vaatisi liikenneympäristöksi autiota, nopeaa motarikäytävää. Hyvin palveleva kortteliratikka vaatisi liikenneympäristöksi tiheästi rakennettua keskustakorttelia. Nyt Jokerin liikenneympäristö ei ole kumpaakaan, se on tasaisen matalan asukastiheyden lähiötä. Miksi ihmeessä ratikan pitäisi välttämättä osua jompaankumpaan noista lokeroista, jotka eivät kumpikaan täsmää todellisen liikenneympäristön kanssa? Kun ympäristö on välimuoto, sopiva liikennemallikin on välimuoto.

 12. #1197
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7872

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hylje Näytä viesti
  Miksi ihmeessä ratikan pitäisi välttämättä osua jompaankumpaan noista lokeroista, jotka eivät kumpikaan täsmää todellisen liikenneympäristön kanssa? Kun ympäristö on välimuoto, sopiva liikennemallikin on välimuoto.
  Erinomainen kiteytys!

  Kyllä minua huvittaa tämäkin keskustelu. Että ratikkaa ei kannata tehdä, kun se on niin kallis, mutta samalla rahalla kannattaisi tehdä metro Itiksestä Viikkiin ja jättää koko loppulinja sitten käytännössä palvelematta.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 13. #1198

  Liittynyt
  11.03.2006
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  290

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hylje Näytä viesti
  Keskinopeus on suurin piirtein niin hyvä, kuin noilla pysäkeillä ja liikenneympäristöllä on odotettavissa. Ei sitä voi nopeuttaa rakentamatta hulppeita metroratkaisuja. Pysäkkien ohittelu on aika pieni hyöty, kun kumminkin madellaan siellä 30-50km/h rajoitetuilla taajamakaduilla.
  Tästä tuli mieleen; olisiko mahdollista että esim. Pitäjänmäentiellä raitiovaunuille sallittaisiin ajoneuvoliikennettä korkeampi nopeus?

 14. #1199

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2249

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut aulis Näytä viesti
  Tästä tuli mieleen; olisiko mahdollista että esim. Pitäjänmäentiellä raitiovaunuille sallittaisiin ajoneuvoliikennettä korkeampi nopeus?
  On mahdollista, kunhan on omat kaistat. Käytännössä on sitten joitain haasteita, esimerkiksi liikennevalojen säätäminen sujuvaksi 70km/h ratikalle voi olla haastavaa kun muu liikenne köröttelee vierellä 40km/h. Muutenkin puhutaan sekuntien nopeutuksista, nykivämmästä etenemisestä ja huonommasta taloudellisuudesta.

 15. #1200

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3814

  oletus Vs: Raide-Jokeri

  Lainaus Alunperin kirjoittanut aulis Näytä viesti
  Tästä tuli mieleen; olisiko mahdollista että esim. Pitäjänmäentiellä raitiovaunuille sallittaisiin ajoneuvoliikennettä korkeampi nopeus?
  Tuollaisille nopeuksilla vaaditaan kyllä panostusta jalankulkijoiden turvallisuuteen eli käytännössä radan aitaamista raskaamman jälkeen. Frankfurtin Eschersheimer Landstraßella tuli 33 ruumista ja iso määrä pahasti vammautuneita reilussa neljässä vuosikymmenessä, nyt kadulle on rakennettu tälläiset aitarakennelmat ja nyt on sitten pari vuotta selvitty ilman kuolleita. Toki riskejä on noilla nopeuksilla yhä.

  Nimi: Frankfurt-Eschersheim_-_Eschersheimer_Landstraße.jpg
Katselukertoja: 721
Koko: 144,4 KB

  http://www.kreisblatt.de/lokales/mai...art676,1367901
  Viimeisin muokkaaja petteri; 30.03.2016 kello 13:16.
  "Vain se, joka käsittelee ajatuksiaan kevyesti, on niiden herra. Ja vain ajatustensa herra ei ole niiden orja." — Lin Yutang

Vastaavia viestiketjuja

 1. Raide-Jokerin nopeuttaminen
  kirjoittanut Knightrider foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 109
  Viimeisin viesti: 12.03.2011, 10:18
 2. HKL: Raide-Jokeria suunnitellaan
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 15.10.2008, 12:00
 3. Raide-Jokerin varikko
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 11
  Viimeisin viesti: 27.03.2008, 05:45
 4. Raide-Jokeri kannattava nykyisillä matkustajamäärillä?
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 14
  Viimeisin viesti: 28.09.2006, 11:08
 5. Outo raide Hiekkaharjussa
  kirjoittanut Resiina foorumissa Junat
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 02.07.2006, 10:59

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •