Osaisiko joku muuten sanoa, miksi Raidejokerille suunnitellaan keskelle Otanientä melkein kilometrin pysäkkiväliä? Se ylittää reippaasti keskimääräisenkin pysäkinvälin, ja on kuitenkin tiheää työ- ja opiskelupaikka-aluetta.
Voepj olla eli ei
Tässä vähän tuosta työajasta https://www.tek.fi/fi/tyoelama/lakip...itieto/tyoaika
Heli Hämäläinen
kulosaarelainen ja nykyisin marjaniemeläinen joukkoliikenteen käyttäjä
Helsinki
Osaisiko joku muuten sanoa, miksi Raidejokerille suunnitellaan keskelle Otanientä melkein kilometrin pysäkkiväliä? Se ylittää reippaasti keskimääräisenkin pysäkinvälin, ja on kuitenkin tiheää työ- ja opiskelupaikka-aluetta.
Niin, tuossa siis puhutaan siitä mikä on työaikaa ja mikä ei. Mutta se mikä minua kiinnosti oli tämä kohta:
"Itäkeskuksesta matkustettaessa Jorvin sairaalaan kuluu aikaa noin 1,5 tuntia. Se on monen työehtosopimuksen mukaan maksimi palkattomalle työmatkalle."
Missä TES:ssa tuollainen maksimi määritellään? Ja mitä tapahtuu jos se ylittyy?
Heli Hämäläinen
kulosaarelainen ja nykyisin marjaniemeläinen joukkoliikenteen käyttäjä
Helsinki
Toisessa viestiketjussa puhutaan linjasta 345. Se vie Rinnekotiin työntekijöitä. Linjan varrelta pääsee vielä mukavasti töihin, mutta jos joutuu käyttämään kahta bussia niin matka-aika menee helposi yli tunnin. Yksi syy miksi tuuraajia ja keikkalaissia on vaikea saada.
Samaa mieltä, toki työmatkan kesto julkisilla vaikuttaa työntekijöiden saatavuuteen, mutta se että siitä säädeltäisiin jossain (TES) kuulosti vaan niin oudolta että siksi siihen tartuin. Ja nythän väitteen paikkaansapitävyys jäi siis todistamatta joten kaikki hyvin :-)
Vermoon on laskettu tänään raitiovaunukiskoja. Espoo on nyt fyysisesti ratikkakaupunki.
"Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
– Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa
Mutta onko tarkoitus keksiä ruutia uudestaan? Eikö raitioradan rakentamiseen ole jo riittävästi osaamista saatavana?
https://kuljetusnet.fi/raide-jokerin...asennettu.html
Melamiehen ilmoittaman uutislinkin takana oleva teksti on hyvin pitkälti samaa tietoutta kuin Raidejokerin omien sivujen uutinen. Kuljetusnetin (taustalla ilmeisesti Auto tekniikka ja kuljetus?) uutinen on tiivistetty versio alkuperäisestä infosta.
Allianssimallissa on ihan tavallista tehdä erilaisia kokeiluja ja innovaatioita, joiden tavoitteena on saada aikaan esim. kustannus- tai aikataulusäästöjä ja siten hyötyä allianssin kaikille osapuolille. Vaikea nähdä huonona asiana tai aikataulu-uhkana sitä, että pyritään löytämään sujuvimmat, nopeimmat ja kustannustehokkaimmat tavat toimia ennen kuin menetelmät skaalataan kaikille hankkeen työmaille.
Raide-Jokerissahan muuten tehdään myös pääkaupunkiseudulla uudenlaista ratarakennetta etenkin nurmiradan osalta ja myös muut ratarakentamisen standardit ovat kehittyneet verrattuna Helsingin nykyiseen kaupunkiraitiotiehen. Tässähän tehdään nyt uudenlaista pikaraitiotietä, eikä samaa perinteistä raitiotietä, johon helsinkiläiset ovat tottuneet.
Eikös nurmirataa kokeiltu jo Paciuksenkadulla nimenomaan Jokeria varten?
Kyllä. Paciuksenkadun kokeilussa keskitytään löytämään liikennöinnin, kunnossapidon ja kuivuuden kannalta oikeanlainen kasvualusta- ja siemenseosyhdistelmä sekä testataan vedenpidätysmaton vaikutusta. Itse radan rakentamiseen ja kiskojen asennustapoihin tuo kokeilu ei liity, toisin kuin Vermontien kokeilu.
https://raidejokeri.info/raide-joker...VcLpk2nIQqy3p0
Jos rakennushanke muuttuu tuote- ja menetelmäkehityshankkeeksi, on vaikeaa olla näkemättä ongelmia aikataulussa.
---------- Viestit yhdistetty klo 19:42 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:40 ----------
Helsinki-nimisestä tynnyristä korkinreiästä katsomalla asia voi näyttää tuolta, mutta kun kyseessä ei todellakaan ole maailman ensimmäinen pikaraitiotiehanke.
Oletko tutustunut allianssimallin käytäntöihin? Innovointi sekä jatkuvan kehittämisen ja parantamisen periaate ovat aivan keskeisiä työkaluja allianssihankkeissa ja mahdollistavat ne yhteistä tavoitetta palvelevat kustannus- ja aikasäästöt. Myös Tampereella allianssihankkeessa on innovoitu kaikenlaista, mm. Vuohenojan painopenkere johti miljoonasäästöihin rakennusvaiheessa. Samoin itse rakentamistöissä ollaan tälläkin hetkellä reippaasti alkuperäistä aikataulua edellä.
Aikatauluhaasteista puhuminen muutaman kuukauden kestäneiden rakennustöiden jälkeen kuulostaa melko perusteettomalta väitteeltä, etenkin kun se koskee sellaista vaihetta rakentamisessa, jonka tarkoituksena on sujuvoittaa ja nopeuttaa rakentamistöitä kokonaisuudessaan. Allianssimallissa yksi töitä nopeuttava elementti on se, että rakentamistyöt voidaan käynnistää aikaisessa vaiheessa ja suunnittelua jatkaa töiden edetessä ja mahdollisiin ongelmakohtiin voidaan etsiä ja löytää yhdessä ratkaisut joustavasti. Niin kauan kuin työt etenevät aikataulussa, kyynisyydellesi ei oikein löydy katetta. Palataan asiaan muutaman vuoden kuluttua, mikäli aikataulut siinä vaiheessa näyttävät paukkuvan.