Sivu 8 / 8 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 45678
Näytetään tulokset 106-114/114

Viestiketju: Bussiliikenteen vapauttaminen

 1. #106

  Liittynyt
  23.10.2006
  Sijainti
  Vantaa
  Viestejä
  534

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Andelin Näytä viesti
  Osaako joku valottaa, voiko liikennöitsijä yhdistää samaan vuoroon "ostettua" reittiosuutta "vapaasti kilpailutettavan" osuuden kanssa? Eli ajaa esimerkiksi HSL:lle yöbussia 841N Kamppi-Söderkulla ja jatkaa siitä vaikkapa Porvooseen vapaan kilpailun säänöstöjen mukaan?
  Ajatuksena kai on ollut tuottaa Söderkullan yhteydet Porvooseen juurikin näin. Toki se on liikennöitsijästä kiinni, tuohon jatkoon ei voida velvoittaa. Ja jos reittiliikenne siirtyy lähes täysin moottoritielle, on nuo yhteydet tuotettava jollain tavalla.

  Samoin Porvoon paikallisliikenteessä Helsinkiin jatkavat vuorot ajavat jatkossa vain, mikäli paikallisliikenteen voittanut yritys sellaisia haluaa ajaa. Reittiluvan saanee vain Porvoon las:lta alkaen tai kaukoliikenteessä määrättyjä reittikatuja muilta suunnilta tullen. Näin ainakin olin ymmärtävinäni paikallisliikenteen järjestämistapaselvityksestä.

 2. #107
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6070

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Andelin Näytä viesti
  Osaako joku valottaa, voiko liikennöitsijä yhdistää samaan vuoroon "ostettua" reittiosuutta "vapaasti kilpailutettavan" osuuden kanssa?
  Riippuu ostetun osuuden liikennöintisopimuksesta. Jos tuollainen järjestely sallitaan, liikennöintisopimuksessa määritettäneen, kelpaavatko liikennöitsijän omat liput myös ostetulla osuudella (vai vaaditaanko reittiliikenneosuudelle jatkavalta matkustajalta tilaajan lippu osto-osuudelle ja liikennöitsijän oma lippu loppuosuudelle) ja millaisella korvauksella tilaajalle, edellytetäänkö tilaajan lipuilla kulkeville matkustajille jotakin vähimmäiskapasiteettia ostetulla osuudella (ettei liikennöitsijän omilla lipuilla kulkevat täytä bussia ja ostoliikenne menetä sitä palvelutasovaikutusta, mitä sillä on haettu) ja tilaajaväritystä käyttävien tilaajien kanssa myös, millä ehdoilla tilaajaväritteinen kalusto saa liikkua "oman alueen" ulkopuolella.

 3. #108
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6070

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Etelä-Suomen Sanomissa on tänään kohtuullisen kattava juttu kaukobussiliikenteen avautumisen vaikutuksista. Juttu on maksumuurin takana (joka on tosin varsin helppo kiertää), joten tässä joitakin poimintoja:

  • pääteiden liikennemäärät ovat lähteneet laskuun
  • VR on myynyt kaukoliikenteessä 2 kk sitten toteutetun hintojen pysyvän alennuksen jälkeen parisataatuhatta matkaa enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana (oma kommenttini: jos kahdessa kuukaudessa tulee noin paljon lisämatkoja, niin VR:n tavoite miljoonasta lisämatkasta vuodessa vaikuttaa vaatimattomalta. Tosin viime vuonna kesällä ja loppuvuodesta oli Veturi-kampanjoita, joten lisämatkoja ei ehkä tule enää myöhemmin samaa tahtia)
  • Pekka Möttö kertoo, että maaliskuussa päättynyt OnniBus.comin tilikausi oli investoinneista huolimatta voitollinen
  • Antti Norrlin kertoo Koiviston Auto -konsernin pikavuoroliikenteestä: "Suuri osa kaukoliikenteestämme on kannattavuusvaikeuksissa. Ei tällaista ole koskaan ollut. Emme tiedä, mitä pitäisi tehdä, jotta matkustajat löytäisivät meidänkin alentuneet hintamme." ja "Strateginen painopiste siirtyy kaupunkiliikenteeseen. Pikavuoroliikenteessä pidetään se, mikä pystytään."
  • Savonlinjan tuore toimitusjohtaja Kai Honkanen taas kertoo, että yhtiön matkustajamäärä on voimakkaassa kasvussa, mutta viime tilikausi oli tappiollinen. Jutun ulkopuolelta: Savonlinjan edellinen toimitusjohtaja (Kai Honkasen isä Raimo O. Honkanen) ehtikin olla toimarina n. 64 vuotta.

 4. #109
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  6828

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko Näytä viesti
  Antti Norrlin kertoo Koiviston Auto -konsernin pikavuoroliikenteestä: "Suuri osa kaukoliikenteestämme on kannattavuusvaikeuksissa. Ei tällaista ole koskaan ollut. Emme tiedä, mitä pitäisi tehdä, jotta matkustajat löytäisivät meidänkin alentuneet hintamme." ja "Strateginen painopiste siirtyy kaupunkiliikenteeseen. Pikavuoroliikenteessä pidetään se, mikä pystytään."
  Rehellinen kommentti Norrlinilta. Tässä tulee esille juuri se, mistä aiemmin keskustelimme: Onnibus on saanut mediassa valtavasti julkisuutta ja näkyvyyttä, koska oli liikkeellä ensimmäisenä aivan uudenlaisella konseptilla. Onnibus on tunnettu. Vaikka Koivisto nyt kopioisi liiketoimintamallin 1:1, se ei kuitenkaan pystyisi tuomaan olemassaoloaan suuren yleisön tietoisuuteen – siihen ei mikään markkinointikassa riitä. Aika moni muu firma lie vastaavanlaisissa vaikeuksissa.

  Jos liikennekaari vielä vapauttaa taksiliikenteen, niin sillä voi olla aikamoiset vaikutukset bussiliikenteeseen ja varsinkin vakiovuoroliikenteeseen. Taksien ja bussien välinen raja hämärtyy, sillä eiköhän ne vakiovuorobussien matkustajat mahdu monin paikoin pakutaksiinkin. Tulevaisuudessa siis Tepon Taksi voi ehkä ilman sen kummempia byrokratioita ilmoittaa ajavansa syrjäkylältä kirkolle joka päivä kello 10 viiden euron hintaan, kyytiin tulee sopivat viisi mummelia ja vakiovuorolle ei ole käyttäjiä ollenkaan. Aamulla Teppo vie lapset kouluun kunnan laskuun, iltapäivällä hakee ja illalla katselee telkkaria kotosalla, ellei joku satu kyytiä kaipaamaan. Ei se leipä leveä ole, mutta ehkä silti maukkaampi kuin työttömällä vakiovuorobussin kuljettajalla.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 17.04.2016 kello 17:36. Syy: siistitty lainausta
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 5. #110
  Moderaattori
  Liittynyt
  24.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  6070

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Vaikka Koivisto nyt kopioisi liiketoimintamallin 1:1, se ei kuitenkaan pystyisi tuomaan olemassaoloaan suuren yleisön tietoisuuteen – siihen ei mikään markkinointikassa riitä. Aika moni muu firma lie vastaavanlaisissa vaikeuksissa.
  Vaikka markkinointikassaa löytyisi niin paljon, että konseptin saisi tuotua kansan tietoisuuteen, niin toiminnan saaminen voitolliseksi olisi silti vähintäänkin vaikeaa. OnniBus.com on jo houkutellut busseihin valtaosan aiemmin piilevänä olleesta kysynnästä eikä toinen samalla liiketoimintamallilla toimiva firma enää tekisi sitä kokonaiskakun kasvatusta, minkä OB teki. Jos nykyiset matkustajat sitten jaettaisiin tuplamäärään busseja, niin lopputulos olisi vain, että kaikki tekisivät tappiota. Kukaan ei halua polttaa markkinointikassojaan, jos odotettavissa on vain tappiota. Monilta perinteisiltä suomalaisilta bussifirmoilta kartellisakot vielä polttavat ne vähätkin kassat, joten tuohon touhuun lähtijän pitäisi olla joku ulkomainen toimija.

  Perinteisillä suomalaisfirmoilla on pahana rasitteena myös vanhat monopoliajan reitit, jotka kiertävät kaikenlaisia maitolaitureita. Esim. Koiviston Auto -yhtymällä Helsinki - Jyväskylä -väli kestää nopeimmillaan 4 tuntia 15 minuuttia (paitsi yöllä menee vielä 5 min nopeampi vuoro). Juna vie nopeimmillaan 3 tunnissa 9 minuutissa ja OB:n melkein kaikilla vuoroilla kestää 3,5 tuntia. Vaikka Koivarin kyydissä pääsisikin halvalla, niin selvästi pidempi matka-aika ei houkuta.

  Kansainvälisesti kaikki muuten eivät kilpaile samanlaisella konseptilla kuin OnniBus.com. Euroopan suurin pikavuoroyritys FlixBus rantautuu vähän ennen vappua Ruotsiin ja siellä mm. jo ostetut liput voi peruuttaa tai vaihtaa ilman kuluja, jalkatilaa on kunnolla ja lipun hintaan kuuluu kolme ruumaan laitettavaa matkatavaraa.

  Jos kilpailu avautuu rautatiepuolella, niin siellä potentiaalia kokonaiskakun kasvattamiselle on vielä, koska on varmasti olemassa matkustajia, jotka olisivat valmiita matkustamaan junalla hinnan ollessa kohdallaan, mutta eivät harkitsekaan kaukobussia vaihtoehtona.

 6. #111

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5540

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Mikä on rahdin vaikutus? Eivätkö perinteiset bussifirmat saa osan tuloistaan MH-rahdista?

  t. Rainer

 7. #112

  Liittynyt
  20.09.2015
  Viestejä
  311

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Mikä on rahdin vaikutus? Eivätkö perinteiset bussifirmat saa osan tuloistaan MH-rahdista?

  t. Rainer
  Pidän täysin selvänä, että bussirahti on nykyisessä laajuudessaan katoavaa kansanperinnettä.

  Tehokkuusvaatimukset johtavat vääjäämättä kuorma-autoilla hoidettaviin runkokuljetuksiin ja loppupään pienemmät tavaravirrat hoituvat pakuilla, joissa ainakin maaseudulla kulkee useamman toimeksiantajan tavaroita.

 8. #113

  Liittynyt
  15.01.2014
  Viestejä
  166

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Joku foliohattu voisi sanoa että pääoma tuhoaa valtion ja mellestää sitten miten haluaa. Onnibus pääomasijoittajan rahoilla, Uber 12 miljardia dollaria sotakassasta käyttäneenä kohta...

  No ei sanota niin, voi syyttää myös että itsenhä me tämän rakensimme, kunnat ja bussiyhtiöt korruptiollaan. Kai joka metsään muuttaa on parempi se auto ostaa tulevaisuudessa...

 9. #114

  Liittynyt
  15.08.2008
  Viestejä
  2010

  oletus Vs: Bussiliikenteen vapauttaminen

  Päinvastoin: Pääoma murtaa ne samat esterakennelmat, jotka estävät muitakin uusia yrittäjiä pursuamasta ihan hyville apajille. Tämä on kaikin puolin hyvä asia.

  Huolestua kannattaa sitten, kun nämä uudet pääomasijoittajafirmat alkavat vaatimaan reviirinsä suojelua lainsäädännöllä.

Sivu 8 / 8 EnsimmäinenEnsimmäinen ... 45678

Vastaavia viestiketjuja

 1. Bussiliikenteen veronalennukset
  kirjoittanut Hartsa foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 16.11.2008, 07:37
 2. Bussiliikenteen kriisi YTV-alueella
  kirjoittanut vristo foorumissa HSL-alueen paikallisliikenne
  Vastauksia: 39
  Viimeisin viesti: 10.09.2008, 08:31
 3. Berliinin bussiliikenteen kalusto
  kirjoittanut Kotkalainen foorumissa Muuta busseista
  Vastauksia: 4
  Viimeisin viesti: 10.01.2006, 18:54
 4. Ruotsin raiteiden vapauttaminen: matkustajia +30%
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Junat
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 06.08.2005, 18:28
 5. Rataverkon vapauttaminen
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Junat
  Vastauksia: 8
  Viimeisin viesti: 08.07.2005, 07:23

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •