Verkollista hyötyä tarkasteltaessa ei varmaankaan ole kenenkään tiedossa riittävän tarkasti, mihin Etelä-Espoosta juuri nyt matkustetaan. Lisäksi määränpäät muuttuvat muiden alueiden maankäytön kehittyessä. Ehkä perusolettamuksena voidaan pitää, että pääasiallinen määränpää on Helsingin keskusta, jossa pitää olla joka tapauksessa toimivat vaihtoyhteyden muihin joukkoliikennevälineisiin (ratikat, metro, lähijunat, Elielinaukion ja Rautatientorin bussit).
Keskustassa määränpäänä ei ole yksistään rautatieasema vaan siellä palveltava alue on laajempi. Integrointi nykyisiin ratikoihin antaisi erittäin kattavan jakelualueen keskustaan, metroonkin integrointi toisi palvelun hyvin suurelle osalle keskustaa. Lähijunaan integroitaessa muuta palvelua kuin rautatieasema taas ei tulisi ilman uusia pysäkkejä/asemia.
Integroimalla Etelä-Espoon pikaraitiotie johonkin nykyisistä raidejärjestelmistä saadaan lisäksi yksi tai useampia keskustan läpi kulkevia heilurilinjoja, mikä luo uusia vaihdottomia yhteyksiä. Tämä on selkeä etu, vaikkakaan ei kriittistä. Etu on kuitenkin niin selkeä, että jos heilurilinja vain on mahdollista toteuttaa, kannattaa siihen uhrata rahaa kohtuullisen paljon.
Integroinnin teknistä toimivuutta on vaikea tarkastella päättämättä ensin, millaista pikaratikkaa halutaan. Pikaratikka voi olla melkein mitä tahansa Helsingin nykyisen katuratikan ja metron/lähijunan väliltä ja integrointi kaikkiin järjestelmiin on mahdollista. Ennemminkin asiaa voisi ajatella niin päin, että pohtii millaisia rajoituksia integrointi johonkin järjestelmään aiheuttaa Etelä-Espoossa.
Helsingin nykyisissä ratikoissa on aika pieni yksikkökoko eikä yksikkökokoa voida kasvattaa nykyisellä ratikkaverkolla. Jos Etelä-Espooseen siis haluttaisiin ajaa ratikoita, jotka jatkaisivat Helsingissä heilurilinjana nykykiskoja pitkin, jouduttaisiin vuoroja ajamaan lähes yhtä usein kuin nyt busseilla ja liikennöintikustannukset olisivat korkeat. Lisäksi Helsingin nykyisellä ratikkaverkolla matka-aikojen ennustettavuus on huono, joten ratikoilla pitäisi olla ajantasauspysäkki pikaratikkaosuuden alkaessa.
Sekä metroon että lähijunaan integroitaessa pysäkeistä tulee väkisin raskaita, enemmänkin asemia. Myös raidegeometria on jäykempi. Rakennuskustannukset lähestyvät siksi täysveristä metroa/lähijunaa ja se johtaa väistämättä pidempään pysäkkiväliin ja harvempaan haarojen lukumäärään.