Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran joukkoliikenneselvitys

Resiinalle kiitos reagoinnista. Siitä, mistä varsinaisesti ehdotetaan päätettäväksi, selviää tarkemmin esityslistasta:

Esityslistateksti

Esityslista 19.8.2008 sanoi:
Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran joukkoliikenneselvitys

Tiivistelmä:

Osayleiskaavoituksen ja joukkoliikenteen kehittämisen pohjaksi on tehty Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran joukkoliikenneselvitys. Selvityksessä on arvioitu saarten osayleiskaavatyön mukainen maankäyttö joukkoliikenteen kannalta, joukkoliikenteen linjasto eri maankäyttövaihtoehdoissa ja -vaiheissa sekä joukkoliikenteen infrastruktuuritarpeet. Selvityksessä on esitetty, että Hirvensaloon tehdään lähivuosina linjastouudistus, joka palvelee saaren asemakaavoitettuja asuntoalueita nykyistä paremmin. Työn johtopäätökset ja suositukset esitetään joukkoliikennelautakunnan lausunnoksi Satava-Kakskerran osayleiskaavasta sekä Hirvensalon osayleiskaavan rakennemalleista.

(...)

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 13.8.2008:

Ehdotus

Joukkoliikennelautakunta antaa yllä olevan lausunnon Satavan ja Kakskerran osayleiskaavaluonnoksesta sekä Hirvensalon osayleiskaavan rakennemalleista ja liittää Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran joukkoliikenneselvityksen lausunnon liitteeksi.

Lautakunta antaa joukkoliikennetoimistolle tehtäväksi laatia selvityksen mukaisesta Hirvensalon linjastouudistuksesta linjasto- ja aikatauluehdotuksen todellisin linjaparein ja suorittein, uudistus esitellään asukkaille ja siitä pyydetään lausunnot.

Lautakunta esittää ympäristö- ja kaavoituslautakunnalle ja kiinteistölaitokselle, että Hirvensalon Majamäkeen toteutetaan vuonna 2009 kääntöpaikka sekä saarten joukkoliikenteen pääyhteydelle Kakskerrantie – Hirvensalonsilta – Stålarminkatu – Kauppatori suunnitellaan ja toteutetaan joukkoliikenne-etuudet siten, että joukkoliikenteen matka-aika 20 minuuttia välillä Moikoinen – Kauppatori voidaan turvata myös ruuhka-aikoina liikenteen kasvaessa ja muilla saarten joukkoliikenteen reiteillä toteutetaan etuuksia risteyksissä.

Lautakunta päättää, että Hirvensalon raitiotievaihtoehtoja ja niiden edellyttämiä liikennejärjestelyjä keskustaan vievällä reitillä tarkastellaan Turun seudun joukkoliikenne 2020 – selvityksessä 2008-2009.

Ajatus on siis, että tämän selvityksen pohjalta Hirvensalon linjastouudistuksesta käydään samanlainen julkinen keskustelu ennen lopullisia päätöksiä kuin Tampereella käytiin linjaston uudistuksesta pari vuotta sitten.
 
Takaisin
Ylös