Moottoripyörät bussikaistoille?

Liittynyt
31 Tammikuu 2006
Viestit
2,686
En ole ihan varma onko tämä oikea alafoorumi, mutta en ainakaan löytänyt aiheesta ketjua. Soininvaaran blogista bongattua:
Osmo Soininvaara sanoi:
Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet ovat saaneet viestin, jossa esitetään, että moottoripyörät päästettäisiin bussikaistoille. Näin kuulemma on monessa maassa. Ajatus on yllättävä. Keksiikö joku, miksi näin ei voitaisi tehdä? Se ei riitä selitykseksi, että autoilijoita pännii, kun moottoripyörät pääsevät nopeammin eteenpäin. Busseja ketterästi pujottelevat moottoripyörät eivät sanottavasti haittaisi.
http://www.soininvaara.fi/2009/06/10/moottoripyorat-bussikaistoille/
 
Johan siellä saavat ajaa mopoilijat ja polkupyöräilijät.
Moottoripyörille ainakin tulisi tarvetta kaistanvaihtoihin, tuskin ne jäisivät odottamaan kaistalla olevalle pysäkille pysähtyvän bussin taakse.
Ylimääräiset kaistanvaihdot ja puikkelehtimiset taas vähentävät liikenteen ennakoitavuutta ja siten lisäävät onnettomuusriskiä.
 
Parisataakiloinen mottoripyörä parikyttonnisten bussien seassa ei tosiaan ole hyvä soppa. Taksitkin saisi saman tien siivota sieltä seasta puikkelehtimasta, ruuhka-aikaan ainakin.

Bussi ja raitiovaunukin, vaikka muistuttavat ominaisuuksiltaan paljon enemmän toisiaan, kärsivät toistensa läsnäolosta samalla kaistalla. No, alkaijaisiksi voitaisiin tietysti alkaa edes valvoa bussikaistojen noudattamista...
 
Takaisin
Ylös