Näytetään tulokset 1-3/3

Viestiketju: Moottoripyörät bussikaistoille?

 1. #1

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Moottoripyörät bussikaistoille?

  En ole ihan varma onko tämä oikea alafoorumi, mutta en ainakaan löytänyt aiheesta ketjua. Soininvaaran blogista bongattua:
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Osmo Soininvaara
  Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenet ovat saaneet viestin, jossa esitetään, että moottoripyörät päästettäisiin bussikaistoille. Näin kuulemma on monessa maassa. Ajatus on yllättävä. Keksiikö joku, miksi näin ei voitaisi tehdä? Se ei riitä selitykseksi, että autoilijoita pännii, kun moottoripyörät pääsevät nopeammin eteenpäin. Busseja ketterästi pujottelevat moottoripyörät eivät sanottavasti haittaisi.
  http://www.soininvaara.fi/2009/06/10...ssikaistoille/

 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  23.12.2007
  Viestejä
  624

  oletus Vs: Moottoripyörät bussikaistoille?

  Johan siellä saavat ajaa mopoilijat ja polkupyöräilijät.
  Moottoripyörille ainakin tulisi tarvetta kaistanvaihtoihin, tuskin ne jäisivät odottamaan kaistalla olevalle pysäkille pysähtyvän bussin taakse.
  Ylimääräiset kaistanvaihdot ja puikkelehtimiset taas vähentävät liikenteen ennakoitavuutta ja siten lisäävät onnettomuusriskiä.

 3. #3

  Liittynyt
  26.10.2006
  Viestejä
  942

  oletus Vs: Moottoripyörät bussikaistoille?

  Parisataakiloinen mottoripyörä parikyttonnisten bussien seassa ei tosiaan ole hyvä soppa. Taksitkin saisi saman tien siivota sieltä seasta puikkelehtimasta, ruuhka-aikaan ainakin.

  Bussi ja raitiovaunukin, vaikka muistuttavat ominaisuuksiltaan paljon enemmän toisiaan, kärsivät toistensa läsnäolosta samalla kaistalla. No, alkaijaisiksi voitaisiin tietysti alkaa edes valvoa bussikaistojen noudattamista...

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •