Sivu 1 / 2 12 ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 1-15/25

Viestiketju: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

 1. #1
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Ajattelin tuossa että miten lähijunaverkostoa voisi kehittää Porvoon suuntaan, ja tuli tällainen idea K-junan uudeksi reitiksi:
  Helsinki C/Pisara-Pasila-Oulunkylä-(Metrovarikon raidetta)Viikki..., Lahdenväylän sillan kohdalla maan alle.
  Viikkiin maanalainen asema Prisman kohdalla, viereen rakennettaisiin bussiterminaali.
  Viikistä rata nousisi maan pinnalle Viikintie 47:n kohdalla ja kulkisi nykyistä metrovarikolle johtavaa raidetta ja jatkaisi sieltä Viilarintien vartta metroradan sillalle saakka, jossa asema. Vaatii myös metroaseman yhteyksien parantamiseksi, jota joskus kyseiselle paikalle jo suunniteltiinkin. Sen jälkeen mene maan alle, ja asemat Roihuvuoressa Mustapuron laskukohdassa niin, että länsipäästä pääsisi Itä-Helsingin musiikkiopiston kohdalle sekä Marjaniemen etelärannan tuntumassa. Jatkaa siitä rantaa pitkin ja nousee maan pinnalle Puotilan rannan kohdalla.

  Sitten rata kulkisi Vartiokylän rantaa, johon tulisi Linnavuoren seisake. Seisakkeelta olisi joukobussiyhteys alueen lähitaloille.
  Linjaus jatkaisi metsän ja pellon läpi Fallbackaan, siitä Mustavuoreen ja lopuksi Kasabergetiin, josta vaihtoyhteys linjaan h91 sekä Kehä III:n bussiin/junaan Vuosaaren sataman ja Tikkurilan suuntaan.

  Loppureitti Östersundomin läpi riippuisi tulevista asuinalueista.
  Porvoon asemalta reitti jatkuisi olemassaolevaa rataa Keravalle, pysähtyen siellä ainakin Hinthaarassa sekä Nikkilässä. Loppumatka Helsinkiin ajettaisiin K-junan normaalireittiä.

  Kaikki uusi rakennettava rata olisi yksiraiteista, mutta asemilla olisi kaksi raidetta jotta eri suuntiin kulkevat junat voisivat ohittaa toisensa.

  Helsingistä joka toinen vuoro lähtisi kiertämään lenkkiä toiseen suuntaan ja joka toinen toiseen suuntaan. Kilvissä lukee joko Porvoo Kerava Helsinki tai Kerava Porvoo Helsinki riippuen ajosuunnasta.

  Kaikki vuorot ajetaan Flirt-junilla ja asemat mitoitetaan niiden mukaisesti. Radalla olisi ruuhka-aikaan 16 min vuoroväli/suunta, Oulunkylä-Helsinki-osuudella siis 8 minuuttia.

  Matka-ajat Helsingissä:
  Helsinki-Oulunkylä 9 min (nykyinen)
  Oulunkylä-Viikki 4 min (keskinopeudella 45 km/h)
  Viikki-Roihupelto 3 min (keskinopeudella 80 km/h)
  Roihupelto-Roihuvuori 2 min (keskinopeudella 50 km/h)
  Roihuvuori-Marjaniemi 1,5 min (keskinopeudella 55 km/h)
  Marjaniemi-Linnavuori 2 min (keskinopeudella 80 km/h)
  Linnavuori-Fallbacka 1,5 min (keskinopeudella 55 km/h)
  Fallbacka-Mustavuori 1 min (keskinopeudella 50 km/h)
  Mustavuori-Kasaberget 1,5 min (keskinopeudella 55 km/h)

  Liitteinä havainnekuvat Viikin tunnelin suuaukkojen sijainnista (kuvista voi huomata että mm. noin jyrkkä laskeutuminen maan alle on mahdotonta sekä että ne on tehty Paintilla, mutta pointti on suuaukkojen sijainti) sekä Viikin asemasta, jonka bussiterminaalin voi sijoittaa ainoastaan maan alle tai pellolle, sillä luonnonsuojelualue, uudet asuinrakennukset sekä puisto vievät kaiken tilan. Lisäksi muutama kartta uudesta linjauksen reitistä.
  Liitetyt kuvat Liitetyt kuvat        

 2. #2
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Erinomaisen hienoa työtä, Knightrider! Ensimmäinen linjausehdotus, jonka ymmärtää. Nimilistat reittien kulkutiestä eivät kovin helposti avaudu ja piirtäessä tulevat idean keksijällekin vastaan monet seikat, jotka voivat säästää turhalta ideoinnilta. Eli kuten olit itsekin jo todennut, että nousukaltevuuksien kanssa voi tulla tiukkaa.

  Kun piirsit radan lähiympäristööni, minun on heppo kommentoida muutamia käytännön kysymyksiä.

  Marjaniemi on kiva paikka, muttei ehkä ihan tarpeeksi porukkaa omalle asemalle, kun on tehtävä maanalainen asema ja hintaluokka on siten kymmeniä miljoonia. Sama koskee Roihuvuoren rantaa kuin myös Vartiokylän rantaa. Jälkimmäisessä mennään myös sellaisissa ympäristöissä, ettei sinne ja Mustavuoreen taida rataa koskaan saada rakennetuksi maanpinnalla. Oma ongelmansa on myös metron läheisyys, minkä vuoksi toista raskasraidetta on vähän vaikea perustella.

  Tästä tuleekin mieleen, että kun rata ”ajautuu” rantaan junien suurten kaarresäteiden vuoksi, ideasi toimisi paremmin raitiotieteknologialla. Kun vaunu sallii jopa 25 metrin kaarteet ja 7 %:n nousut, rata saadaan rakennetuksi olennaisesti halvemmalla ja sijoitetuksi sellaiseen paikkaan, jossa ei jouduta ristiriitoihin luonnon- ja virkistysarvojen kanssa.

  Raitiotieteknologian kanssa palataan toki ongelmaan siitä, kasvaako matka-aika Porvoosta liian suureksi. No, ei bussi sen kovempaa aja kuin tällainen ”maaseuturatikka”. Ja niille, jotka eivät ole kiinnostuneet tämän radan välipysäkeistä, on tarjolla motaria ajava Porvoon pikavuorobussi.

  Antero

 3. #3

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Tota ihan hyvä, mutta mitä vikaa siinä HELI-radan varauksessa on?

 4. #4
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Eli kuten olit itsekin jo todennut, että nousukaltevuuksien kanssa voi tulla tiukkaa.
  Luultavasti kuitenkin saataisiin kyseisiin paikkoihin loivemmatkin laskut, Viikintien suuaukolle on pituussuunnassa ainakin tilaa.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Marjaniemi on kiva paikka, muttei ehkä ihan tarpeeksi porukkaa omalle asemalle, kun on tehtävä maanalainen asema ja hintaluokka on siten kymmeniä miljoonia.
  Aseman vaikutusalueella, 1 km kävelyetäisyydellä on reilu 2000 asukasta. Esimerkiksi Kulosaaren metroaseman 1 km vaikutusalueella on asukkaita reilu 3000, eli ei paljoa enempää, varsinkaan kun Kulosaaressa suurin osa kaikkialle pääsee paremmin bussilla toisin olisi tämän Mariksen aseman laita. Lisäksi Marjaniemeen tulisi paljon enemmän käyttäjiä Vuosaaren suunnasta h98:lla lähimmälle juna-asemalleen. Ongelmana toki on tuo maanalaisuus joka maksaa, mutta entä jos aseman tekee halvimmalla mahdollisella tavalla? Yksi laituri (2 raidetta molemmin puolin), yksi aikataulunäyttö, yksi hissi, parit portaat ylös, ei liukuportaita, ei designia, yksi kuulutustorvi, himmeä valaistus, ei lämmitystä.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Sama koskee Roihuvuoren rantaa
  entä jos Roihuvuorenrannan aseman karsisi pois, kun Roihuvuoressa ei ole kovinkaan pitkät kävelymatkat bussille? Päätetään linja h82 Marjaniemeen, josta voi mennä Itäkeskukseen/Vuosaareen h98:lla ja poikittaissuunnassa junalla.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  kuin myös Vartiokylän rantaa.
  Sinne rakennettaisiinkin maanpäällinen seisake, joka ei paljoa varmaankaan maksaisi. Aseman kävelyetäisyydellä on noin 2000 asukasta ja asemalta voisi olla jatkoyhteys kauemmille taloille joukobussilla.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Jälkimmäisessä mennään myös sellaisissa ympäristöissä, ettei sinne ja Mustavuoreen taida rataa koskaan saada rakennetuksi maanpinnalla.
  Mustavuoren voi toki kiertää, mutta suorin linja olisi tunneli luonnonsuojelualueen (ja samalla vuorenkin) ali. Aseman tarve nyt on niin ja näin, onhan tuo kuitenkin suosittu retkeily/lenkkeilylualue sekä luultavasti Pohjois-Vuosaaren sekä Mellunmäentien asukkaat jaksaisivat kävellä kävelyteitä 1-1,5 kilometrin verran.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Oma ongelmansa on myös metron läheisyys, minkä vuoksi toista raskasraidetta on vähän vaikea perustella.
  Tietääkseni mikään asemista ei ole metron kohdalla, ainoastaan Roihupelto, ja juuri siksi että metroon voisi vaihtaa. Marjaniemestä keskustaan joutuu vaihtumaan enkä usko että Linnavuoren/Varjakanrannankaan alueen asukkaat kävelevät 2 kilometriä päästäkseen metroon.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Tästä tuleekin mieleen, että kun rata ”ajautuu” rantaan junien suurten kaarresäteiden vuoksi, ideasi toimisi paremmin raitiotieteknologialla.
  Tässä tapauksessa rannassa on juuri se asutus, jolta puuttuu vaihdoton yhteys keskustaan.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Kun vaunu sallii jopa 25 metrin kaarteet ja 7 %:n nousut, rata saadaan rakennetuksi olennaisesti halvemmalla ja sijoitetuksi sellaiseen paikkaan, jossa ei jouduta ristiriitoihin luonnon- ja virkistysarvojen kanssa.
  Kyseinen kulkupeli ei kuitenkaan yllä samoihin keskinopeuksiin, varsinkaan jos reitille tulee tiukkoja kurveja.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Raitiotieteknologian kanssa palataan toki ongelmaan siitä, kasvaako matka-aika Porvoosta liian suureksi.
  Juuri matka-ajasta juna-ajattelussani on kyse. Sanopa, paljonko menisi raitiovaunulla päärautatieasemalta tuo reitti Helsinki-Porvoo-Kerava-(Helsinki)? Paljonko olisi valmista raidetta jo olemassa sekä paljonko hanke sitten maksaisikaan?
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  No, ei bussi sen kovempaa aja kuin tällainen ”maaseuturatikka”.
  Nyt ei oltu vertailemassa raitiovaunua ja bussia vaan raitiovaunua ja junaa.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Ja niille, jotka eivät ole kiinnostuneet tämän radan välipysäkeistä, on tarjolla motaria ajava Porvoon pikavuorobussi.o
  Idea olisi, että matkustaja valitsisi tämän uuden yhteyden, olipa menossa mistä reitin asemasta mihinkin asemaan. Porvoosta lähtevä matkustaja huomaa, että nopea juna kulkee tästä Helsinkiin 16 minuutin välillä (jos on menossa Helsinki-Oulunkylä tai voi kiertää kumpaakin kautta matkansa, pääsee jopa 8 minuutin välein) ja matka-aika on vain 40 minuuttia niin kyllä hän sen ottaa. Miksi tehdä ratikkaa Porvooseen, kun tietää jo valmiiksi että suuri matkustajajoukko Helsinki-Porvoo -välillä ei sitä valitsisi? Jos reitti tehdään junalle sopivaksi, reitistä onkin jo olemassaolevaa rataa 65%. Toki uusia asemia tarvitaan ja Porvoon radan vastaavat vaativat uudistusta ja vain pääradalla (27% reitistä) on sähköt, mutta säästyypähän suurin osa kiskojen rakentamisesta.

  ---------- Viesti lisätty kello 18:08 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 16:36 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Tota ihan hyvä, mutta mitä vikaa siinä HELI-radan varauksessa on?
  Se (HELI-rata) ei ole sama asia:
  1. Se ei käytä yhtä paljon hyödyksi olemassa olevaa rataa
  2. Se ei palvelisi yhtä hyvin nykyisiä eikä uusia asuinalueita (Viikki, Marjaniemi, Talosaari, Östersundom-alueen eteläpuoli minne on tulossa uusia asuinalueita...)
  3. Se olisi uusi linja, minun versioni muokkaisi nykyistä
  4. Porvoosta ei pääsisi sekä Itä-Helsinkiin että Keravaan (HELIssä joko-tai)
  5. HELI-radan idea ei ole olla lähijunayhteys vaan pikemminkin taajama/kaukojuna joka pysähtyy harvemmin ja kulkee kauemmas
  6. Se on luultavimmin 2-raiteinen, kun minun ratkaisullani pärjää yhdellä

 5. #5

  Liittynyt
  04.11.2008
  Sijainti
  Helsinki, Vallila
  Viestejä
  421

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Oulunkylä-(Metrovarikon raidetta)Viikki..., Lahdenväylän sillan kohdalla maan alle.
  Viikkiin maanalainen asema Prisman kohdalla, viereen rakennettaisiin bussiterminaali.
  Viikistä rata nousisi maan pinnalle Viikintie 47:n kohdalla ja kulkisi nykyistä metrovarikolle johtavaa raidetta...
  Tuo yhdysraide Ogelista Viikkiin on myös bussijokerin tie. Jotain järjestelyjä joutuisi varmasti tekemään. Nykylainsäädäntö ei taida tuntea kadulla kulkevaa junaa, joten bussielle joutuisi ehkä rakentamaan siihen viereen uuden penkereen. Pihlajiston kallioleikkauksessa tulisi varmaan kuitenkin ahdasta.

  Olen myös siinä käsityksessä (korjatkaa jos erehdyn), että yhdysraide on tarkoitus purkaa jokeriratikan tieltä niin Viikon-Ogelin välillä kuin myös Viikin-Roihupellon välillä.

  Onko se rata itse asiassa edes ajokunnossa nykyään, tai semmoiseksi helposti saatettavisa? Muistelen myös, että jossain Viikon liikenneympyröistä/tms se olisi katkottu.

  Tämä näin hiukan aiheen vierestä.

 6. #6
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Otso Kivekäs Näytä viesti
  Tuo yhdysraide Ogelista Viikkiin on myös bussijokerin tie. Jotain järjestelyjä joutuisi varmasti tekemään. Nykylainsäädäntö ei taida tuntea kadulla kulkevaa junaa, joten bussielle joutuisi ehkä rakentamaan siihen viereen uuden penkereen.
  Jos ei lainsäädäntö tunne kyseistä lakia niin sitten sitä ei ole kiellettykään? En usko että on vaikea saada lupaa junalle paikkaan, jonne ei ole tavallisilla autoilla/busseilla ole asiaa. Tarvittaessa ajorataa pitää leventää jotta bussi mahtuu ohi. Junilla olisi 50 km/h rajoitus (josta johtuu, miksi laskin tämän osuuden 45 km/h keskinopeudella) ja se ajaisi kuten bussit (toki pysähtymättä pysäkeillä). Sillalla liikennevalo takaisi etuuden aina junalle, mutta 50 km/h:sta voisi tarvittaessa pysähtyäkin valoihin.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Otso Kivekäs Näytä viesti
  Pihlajiston kallioleikkauksessa tulisi varmaan kuitenkin ahdasta.
  Väylän levennys on mahdollinen, korkeintaan länteen päin menevien jokeribussien pysäkkiä jouduttaisiin siirtämään 50m eteenpäin.
  Lainaus Alunperin kirjoittanut Otso Kivekäs Näytä viesti
  Olen myös siinä käsityksessä (korjatkaa jos erehdyn), että yhdysraide on tarkoitus purkaa jokeriratikan tieltä niin Viikon-Ogelin välillä kuin myös Viikin-Roihupellon välillä.

  Onko se rata itse asiassa edes ajokunnossa nykyään, tai semmoiseksi helposti saatettavisa? Muistelen myös, että jossain Viikon liikenneympyröistä/tms se olisi katkottu.
  Minun tietääkseni raide on täysin käyttökelpoinen sekä käytössä. Sekoitat varmaankin sen, että rataosuus Viilarintie-Herttoniemi (ex-sataman ex-satamarata) on purettu.

 7. #7
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  23.12.2007
  Viestejä
  625

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Otso Kivekäs Näytä viesti
  Olen myös siinä käsityksessä (korjatkaa jos erehdyn), että yhdysraide on tarkoitus purkaa jokeriratikan tieltä niin Viikon-Ogelin välillä kuin myös Viikin-Roihupellon välillä.

  Onko se rata itse asiassa edes ajokunnossa nykyään, tai semmoiseksi helposti saatettavisa? Muistelen myös, että jossain Viikon liikenneympyröistä/tms se olisi katkottu.
  Rata Oulunkylästä Viilarintielle toimii edelleen metron huoltoraiteena.
  Puretaan varmaan sitten, kun huoltoyhteys Vuosaaren kautta saadaan käyttöön.

 8. #8

  Liittynyt
  18.03.2006
  Sijainti
  Stockholm
  Viestejä
  2001

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Jos ei lainsäädäntö tunne kyseistä lakia niin sitten sitä ei ole kiellettykään? En usko että on vaikea saada lupaa junalle paikkaan, jonne ei ole tavallisilla autoilla/busseilla ole asiaa.
  Ainakin toisin päin tuntuu olevan mahdotonta saada toimimaan, eli että vaikkapa raitiovaunuilla pääsisi junarataverkkoon. Eli tuskin toisinpäinkään toimii ilman isoja laki- ja asennemuutoksia.

  Vaikka lain puitteessa nyt olisikin mahdollista kolistella junia pitkin katujua, viimeistään ensimmäisen onnettomuus- tai läheltä piti -tilanteen jälkeen tähän kyllä tulisi muutos, jota prosessoitaisiin luultavasti aika kauankin ja siihen saakka junarata kadulla olisi turha.

  Mutta tosiaan! K-"juna" duoratikkana Ogelista Viikin ja Itäkeskuksen kautta eteenpäin...? Mikä jottei! Roihikan voisi jättää Laajasalon ratikan jatkeille ja Marjiksen sekä Vartsikan rannat sikseen, sillä niistä tuskin kyytiinnousijoita tulee. Itäväylän varrella on asutus, joten sieltä matkustajia kannattaa mieluummin kerätä.

  Kunhan Rautatieosastolla tajutaan, että kaupunkiliikenne, ja miksei kaupunkien välinenkin liikenne, hyötyisi ratikoiden pääsystä rataverkkoon.

 9. #9
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4904

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Ainakin Sveitsin St. Gallenissa paikallisjuna kulkee kadulla. Saas muuten nähdä, milloin ensimmäinen sanoo tuon olevan ratikka...

 10. #10
  Jykke avatar
  Liittynyt
  21.03.2007
  Sijainti
  Tampere
  Viestejä
  625

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Rattivaunu Näytä viesti
  Saas muuten nähdä, milloin ensimmäinen sanoo tuon olevan ratikka...
  Minä ainakin sanoisin. Ylävalonheitin ehkä kyseisestä vehkeestä löytyy, mutta muuten tuo on kyllä siinä määrin suunniteltu katuliikenteeseen, että se ratikaksi voidaan luokitella. Sen sijaan tätä en erehtyisi ratikaksi kutsumaan vaikka kadulla tämäkin kulkee.

 11. #11
  Tunnistettu jäsen Rattivaunu avatar
  Liittynyt
  24.06.2005
  Viestejä
  4904

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Jykke Näytä viesti
  Minä ainakin sanoisin.
  Sen kun sanot vain. Sananvapauteen kuuluu sanoa omat käsityksensä asioista.

  Trogenerbahnista on juttua ainakin tässä artikkelissa (saksankielisen wikipedian kirjoitus).

 12. #12
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  28.02.2007
  Viestejä
  1250

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Samppa Näytä viesti
  Rata Oulunkylästä Viilarintielle toimii edelleen metron huoltoraiteena.
  Puretaan varmaan sitten, kun huoltoyhteys Vuosaaren kautta saadaan käyttöön.
  Toivottavasti ei. Se on kuitenkin paras raidesillanpääasema jos Porvooseen asti halutaan mennä (ainakin väli Oulunkylä-Viikki, sen jälkeen linjausmahdolisuuksia on useampiakin). Jokerin ja Porvoon raidehärpäkkeen pitäisi vallan hyvin mahtua samaan käytävään vaikka eri standardeilla olisivatkin, mutta eiköhän siinäkin nämä ns. Suomen erityisolosuhteet muodostuisi ongelmaksi.

 13. #13

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Toivottavasti ei. Se on kuitenkin paras raidesillanpääasema jos Porvooseen asti halutaan mennä (ainakin väli Oulunkylä-Viikki, sen jälkeen linjausmahdolisuuksia on useampiakin). Jokerin ja Porvoon raidehärpäkkeen pitäisi vallan hyvin mahtua samaan käytävään vaikka eri standardeilla olisivatkin, mutta eiköhän siinäkin nämä ns. Suomen erityisolosuhteet muodostuisi ongelmaksi.
  Toisen kerran tässä ketjussa: Mitä vikaa siinä Malmi-Porvoo ratavarauksessa on, semminkin kun se on helppo ainakin Helsingin päässä toteuttaa ilman mitään tunneleita.

 14. #14

  Liittynyt
  23.08.2005
  Viestejä
  3332

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kouvo Näytä viesti
  Toivottavasti ei. Se on kuitenkin paras raidesillanpääasema jos Porvooseen asti halutaan mennä (ainakin väli Oulunkylä-Viikki, sen jälkeen linjausmahdolisuuksia on useampiakin).
  Mihin ajattelit sitten Jokerin raiteet rakentaa, jollei sitä voi purkaa?

 15. #15

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2286

  oletus Vs: K-Juna Östersundomiin ja Porvooseen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Vesa Nurminen Näytä viesti
  Ainakin toisin päin tuntuu olevan mahdotonta saada toimimaan, eli että vaikkapa raitiovaunuilla pääsisi junarataverkkoon. Eli tuskin toisinpäinkään toimii ilman isoja laki- ja asennemuutoksia.
  Rautateillä kulkevasta kalustosta on kaiketi jotain sanottu mustaa valkoisella, ja nykyiset raitiovaunut eivät taida vaatimuksia vastata. Eli siinä mielessä ei ole kyse kokonaan määrittelemättömästä tilanteesta, mutta järjestelykysymyshän tuo on ja homma on onnistunut monessa paikassa, jossa ei ole näitä mainittuja fennoskandinaavis-arktisia erityisolosuhteita.

Sivu 1 / 2 12 ViimeisinViimeisin

Vastaavia viestiketjuja

 1. Juna- ja bussihuumoria
  kirjoittanut Jouni Seilonen foorumissa Muuta joukkoliikenteestä
  Vastauksia: 63
  Viimeisin viesti: 03.01.2015, 21:01
 2. Raideyhteys Porvooseen
  kirjoittanut Albert foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 193
  Viimeisin viesti: 26.08.2010, 11:43
 3. E-juna Kauklahteen?
  kirjoittanut Murzu foorumissa Junat
  Vastauksia: 28
  Viimeisin viesti: 12.07.2007, 14:17
 4. Uusia linja-autoja Lauttakylään ja Porvooseen
  kirjoittanut Resiina foorumissa Kauko- ja tilausliikenne
  Vastauksia: 22
  Viimeisin viesti: 08.06.2007, 22:16
 5. G-juna Saunakallioon
  kirjoittanut ultrix foorumissa Junat
  Vastauksia: 55
  Viimeisin viesti: 04.05.2007, 13:56

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •