Mitä luulet – tuleeko Helsinkiin johdinautoja?

Mitä Helsingin kaupunginhallitus lausuu syyskuussa 2011 johdinautoista?

  • Kaupunginhallitus haluaa Helsinkiin johdinautoja.

    Äänet: 10 17.5%
  • Kaupunginhallitus ei halua Helsinkiin johdinautoja.

    Äänet: 12 21.1%
  • Kaupunginhallitus ei ota suoraan kantaa puolesta eikä vastaan, vaan kehottaa selvittämään tarkemmin.

    Äänet: 7 12.3%
  • Khs toteaa, etteivät johdinautot ole ajankohtaisia, mutta kehottaa seuraamaan tilannetta.

    Äänet: 28 49.1%

  • Äänestäjiä yhteensä
    57
  • Äänestys suljettu. .

339-DF

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
8 Elokuu 2005
Viestit
8,148
Helsingin kaupunginhallitus antaa syyskuussa 2011 lausunnon HSL:n johdinautoselvityksestä. Käytännössä kaupunginhallitus päättää silloin, tuleeko Helsinkiin johdinautoja vai ei. Mitä Sinä ennustat?
 
Vaihtoehdoilla 2 ja 4 ei käytännössä ole mitään eroa, ei Helsingissä suoranaisesti tyrmätä mitään liikennehankkeita, ne vaan siirretään toteutettavaksi 2020-luvulla. :)
 
Miten ois äänestys aiheesta "Mitä luulet, tekeekö HSL tai Helsinki koskaan perusteellista ja kattavaa liikennemuodoista riippumatonta pintajoukkoliikenteen runkolinjaselvitystä/suunnitelmaa?"
 
Miten ois äänestys aiheesta "Mitä luulet, tekeekö HSL tai Helsinki koskaan perusteellista ja kattavaa liikennemuodoista riippumatonta pintajoukkoliikenteen runkolinjaselvitystä/suunnitelmaa?"

Kaikin mokomin, siitä vaan luomaan äänestystä. Vähän ehkä tulkinnanvarainen kysymys. Esim. helsinkihän saattaa pitää jo tätä johdinautohömpötysselvitystä kaikenkattavana runkolinjaselvityksenä, kai siellä joissain sivulauseissa ja lauseenvastikkeissa muutkin liikennemuodot on mainittu.

Itse tämän äänestyksen kysymykseen. Vaikea oli arpoa kolmen alimman pallukan väliltä, mutta luuloni kohdistui tällä kertaa neloseen.
 
Olin nyt äänestäessäni optimisti. Mutta ymmärrän myös sen että Helsingissä tehdään selvitystä selvitysten perään. Sehän on kovin diplomaattista. Ei selvä ei eikä Kyllä. Kaikkia osapuolia on miellytetty. Mutta vähäisen melun ja saastettomuuden faktat ovat kuitenkin koko ajan selvittäjien päässä.
 
Luulen ja olen melko varma, että ei tule. Helsinkiin ei haluta kokonaan uutta joukkoliikennemuotoa.
 
Khs:n esityslistassa 3.10. todetaan näin: "Kun huomioidaan edellä olevat tekijät, ei johdinautoliikenteen käynnistämiselle lähivuosina näytä olevan riittäviä edellytyksiä. Johdinautoliikenteen käynnistämistä voidaan harkita uudelleen, kun joukkoliikennelinjaston ja sähköisen ajoneuvotekniikan tulevaisuudennäkymistä on selkeämpi käsitys."

Näin ollen alin äänestysvaihtoehto osoittautui oikeaksi vastaukseksi. Aika hyvin me täällä osaamme arvata, mitä kaupunginisät tahtovat.
 
Aika selvää "pässinlihaa" Helsingin kaupunginhallituksen lausunto tosiaankin on:

Lausunto Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymälle johdinautoliikenteen hankeselvityksestä

"Esittelijä (apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri) toteaakin saatujen lausuntojen ja edellä lausutun perusteella, että johdinautoliikenteen käyttöönottoa ei ole liikennejärjestelmän kehittämisen kannalta taikka taloudellisesti tai teknisestikään perusteltua edistää tässä vaiheessa enempää."

Piste.
 
Takaisin
Ylös