Mitä odotat Helsingin metrolta seuraavaksi?

Mitä odotat Helsingin metrolta seuraavaksi?

  • Lentokenttäpikametro (lyhyempi ja/tai vähemmän välipysäkkejä)

    Äänet: 0 0.0%

  • Äänestäjiä yhteensä
    45
  • Äänestys suljettu. .
Se on entisen ap. kaupunginjohtajajan visio. Että saaret rakennetaan. Ja voittaneissa Helsinki 2050 ehdotuksissa oli kaikissa saarien täydennyrakentaminen merien täytöillä ja "kelluvilla taloilla". Mutta ei sinne metron vertaa saada, vaikka se santahaminaan joskus menisi. Sen sijaan Töölön-Kampin ratikkatunnelia voisi sinne rakentaa, pintaan Santahaminassa. Tulisi hieno merellinen uusi keskustanosa.

Kallis myöskin asuntojen ostajille. Mutta Helsingiltä vaaditaan asuntoja ratojen eteen, joita Pajunen lupasi, kun valtio niin vaatii. 100 000 lisää, ennen 2020.

Miten Pisaran varteen saa edullisia asuntoja? Tai entäs liikerakentamista ja työpaikkoja merimetron varteen? Tarvitaan myös meribulevardi. Eli autoillekin tunneli, ja liittymät pariin saareen.
 
Jotain mittakaavaa nyt hei. "Edulliset asunnot"-tavoite sulkee pois kaikki kalliit ratkaisut. Espoon (Matinkylän) metro laittaa uudisrakennuksille luokkaa +1000e/k-m^2 hintalappuun, eikä se edes olennaisesti mene meren alla. Eikä sisällä autoilijoiden tunneleita.
 
Takaisin
Ylös