LVM:n selvitys linja-autoliikenteen järjestämistavoista

kuukanko

Moderaattori
Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
7,559
Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä on selvittänyt erilaisia malleja linja-autoliikenteen järjestämiseen joukkoliikennelain siirtymäajan jälkeen. Työryhmän selvitykseen sisältyy suosituksia sekä markkinaehtoisten että palvelusopimusasetukseen perustuvien mallien käytöstä. Työryhmä esittää, että EU:n palvelusopimusasetuksen (PSA) yleisen säännön käyttöönottoa ei ryhdytä valmistelemaan eikä lisäselvityksiä asiasta tehdä.

Raportti
 
Jos nyt kyettäisiin ennen siirtymäajan liikennöintisopimuksien umpeutumista laajentamaan toimivaltaiset viranomaiset tuohon seutulippuvyöhykkeeseen 2 eli noin 50 km keskuskaupungista asti, niin voitaisiin välttää merkittävät ongelmat. Tämä todennäköisesti vaatii mahdollisten kuntarakenteen muutoksien jälkeenkin ylikunnallista yhteistyötä. Vieläkö levitellään käsiä? Jokainen voi piirtää noita ympyröitä kaupunkiseuduille niin tajuaa haasteet.

Kuriositeettina asian vierestä mutta foorumin ytimestä:
Turku/Tampere kissanhännän vetoa: Raportin mukaan 2010 Turussa 112 matkaa/as ja Tampereella vastaavasti 143. Tuo on mielestäni jo merkittävä ero, mutta toisaalta selittävät tekijätkin ovat osittain ilmeisiä.
 
Takaisin
Ylös