Mikä silloista mieluisin Laajasaloon?

Mikä silloista mieluisin Laajasaloon

  • Ventus

    Äänet: 2 6.1%
  • Nexu

    Äänet: 0 0.0%
  • Debet Semper Plus Esse Virium In Vectores Quam In Onere

    Äänet: 1 3.0%
  • Hyperborea

    Äänet: 0 0.0%
  • Filum Lucis

    Äänet: 1 3.0%
  • Unda Arctica

    Äänet: 13 39.4%
  • Occursus

    Äänet: 0 0.0%
  • Septem Fratres

    Äänet: 4 12.1%
  • Gemma Regalis

    Äänet: 6 18.2%
  • Recreatio Maritimus

    Äänet: 3 9.1%
  • Oculus

    Äänet: 3 9.1%

  • Äänestäjiä yhteensä
    33
  • Äänestys suljettu. .
Mikä silloista mieluisin Laajasaloon

Omaksi suosikiksi tuli Gemma Regalis. Se on hieno, mutta ei ylitse ampuva, kuten jotkut ehdotuksista. Varsin tärkeä näkökulma mulle oli, että raitiotie on sijoitettu sillan toiselle laidalle, jolloin jalankulkijoilla ei ole tarvetta radan ylitse kulkemiseen. Joissakin ehdotuksissa silta oli lähestulkoon raitiokävelykaduksi verrattavissa, mikä on täysin väärä lähtökohta. Sillan on tarkoitus olla pikaväylä keskustaan, joten raitiovaunujen on pystyttävä kulkemaan vähintään 60 km/h koko matkan. Regalista saisi vielä hienosäätää pienimuotoisen aidan rakentamisella eristämään paremmin raiteet ja jalankulkijat.

Olen samaa mieltä kanssasi sillan edellytyksistä ja siitä, mistä näkökulmasta siltaa ja sen toimivuutta tulisi katsoa. Mutta oma suosikkini ei silti ole Gemma Regalis, vaan samantyylinen Unda Arctica. Se on samaan aikaan yksinkertainen ja toimiva, mutta myös tyylikäs ja hieno.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Painoin septem fratesia kun piti tukea oculusta. Selvisi ainakin, etten kannata kännykkä-äänestystä vaaleissa.

Ja perusteluna on lyhyt vilkaisu kuviin. En viitsinyt koko työpäivää keikkua jlf:ssä :tongue:

Tosin siis ehdoton suosikkini on Kantokosken pyöräilymetro, koodinimi Velodrom.
 
Unda Arctica on mielestäni tyylikkäin.

---------- Viestit yhdistetty klo 18:26 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:21 ----------

Oculus on myös tyylikäs.

---------- Viestit yhdistetty klo 18:34 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 18:21 ----------

Debet Semper Plus Esse Virium In Vectores Quam In Onere on mielestäni oudoin ja kääntää ajatuksen sillasta päälaelleen, tunneliksi. Ravintoloita, baareja ja skeittipuistoja Kruunuvuorenselälle ("Hei, lähetääks Sillalle hengailee!")?
 
Itse äänestin Recreatio Maritimus, mutta myös muutamasta muusta pidän.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Omat suosikkini ovat 1. Ventus ja 6. Unda Arctica. Viimeksi mainitun aaltomainen ulkoasu on mielestäni erittäin miellyttävä.

Huomasin videoilta, että joissain silloissa pysäkkilaituri oli kiskojen välissä juna- ja metrotyylisesti. Ratikoissahan ovet ovat vain toisella puolella, joten aiotaanko sillalla ajaa päikseen vai onko tuo vain huonosti tehty konsepti?
 
Huomasin videoilta, että joissain silloissa pysäkkilaituri oli kiskojen välissä juna- ja metrotyylisesti. Ratikoissahan ovet ovat vain toisella puolella, joten aiotaanko sillalla ajaa päikseen vai onko tuo vain huonosti tehty konsepti?

Huonosti tehty konsepti, ts. suunnittelija ei ole ottanut selvää Helsingin ratikoista.
 
Pitäisikö noille suunnittelijoille opettaa vähän latinaa? Recreatio on nimittäin feminiini, eikä siis mitenkään voi olla maritimus, vaan maritima:!:
 
Oikeastaan nyt kun katselin uudestaan siltavaihtoehtoja, mielestäni Oculus tulisi valita jatkoon.
Peukut pystyssä!
 
Omasta mielestäni Gemma Regalis oli kaikista kaunein vaihtoehto. Se ei ollut liian dominoiva, mutta kuitenkin jopa sykähdyttävän vaikuttava maamerkki. Kuin majakka Kruunuvuorenselän yöllisille veneilijöille. Sen vinoköydän ikään kuin kurottavat kohti kantakaupunkia ja Kruunuvuorenrantaa vetäen niitä lähemmäksi toisiaan.
 
Viimeksi muokattu:
Itse en ole ehtinyt niin tarkaa kaikkia katsoa, että pystyisin vielä päättämään suosikkiani. Sillan käyttäjän näkökulmasta esim. Oculus ja Gemma Regalis ovat siinä mielessä hyviä ehdokkaita (jos ei perehdytä yksityiskohtiin), että niissä löytyy enemmän katseltavaa. Päivittäinen ylikulku etenkin kävellen tai pyörällä hiljakseen noin pitkän sillan yli voi käydä tuskaiseksi, jos ei ole mitään katseltavaa tai kiintopisteitä. Muuten hieno Unda Arctica on ainakin videon perusteella tylsä siinä mielessä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mielestäni Gemma Regalis on ehdottomasti päräyttävin ja tyylikkäin vaihtoehto. Se erottuu hyvin joukosta luomalla hienon ja tyylikkään maamerkin yhdellä suurella pylonillaan. Monet vaihtoehdot olivat melko tasapaksun oloisia. Plussana myös maisemien vapaa ihailu niin raitiovaunumatkustajille, kuin jalankulkijoille (eli ei mistään ristikoiden välistä, kuten joissain ehdotuksissa). Vaihtoehdon kunniaksi sanottakoon esitttelytekstissä mainittu kustannusarvio, mikä puuttui valtaosasta ehdotuksia.

Sillan ulkoasu olisi kerrassaan tyylikäs Helsingin silhuetin uusi tunnus, keskipylonista tulisi todennäköisesti samanlainen symboli kuin Näsinneulasta Tamperelle.

Kuten Jykke jo totesi, raitiovaunut toisessa laidassa kaiteella kevyenliikenteenväylästä erotettuina on hyvä ratkaisu. Jalankulkijoille tulee vähemmän haluja poukkoilla raitiotiellä, kun valinnanvaikeutta kuljettavasta väylästä ei jää.

Gemma Regaliksessa oli hienona plussana myös maisemienihailupaikka sillan keskiosassa. Mikäs siinä olisi ottaessa muutama starköl kesäillan auringossa maisemia ja nopeaa Eurooppalaistasoista raitioliikennettä katsellessa. :cool:
 
Minulle tuli monta suosikkia, ja oli hankala päättää minkä valitsisin, mutta päätös tuli tavallaan hatusta ja valitsin:

#11 - Oculus

(Unda Arcticalla näyttää olevan eniten ääniä. se ei minusta vaikuttanut kiinnostavalta. Se vaikuttaa liian muodokkaalta. Mielestäni yksinkertainen tornisilta on sopiva tuolle maisemalle :D)
 
Takaisin
Ylös