Sivu 4 / 22 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234567814 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 46-60/320

Viestiketju: Töölön metro

 1. #46
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Re: Helsinki on liian pieni metrokaupungiksi

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Kani
  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg
  Itämetro on vähän eri juttu, koska se rakennettiin aikanaan maanpäälliseksi, itäväylän ja kehäykkösen viereen. Siksi sen jotkut asemat ovat kiusallisen kaukana asutuksesta. Jos itämetro rakennettaisiin vasta nyt, se kulkisi myös Roihuvuoren kautta ja alittaisi Myllypuron keskeltä kylää.
  Erikoisia puutteita siihen nähden, että itämetro on rakennettu harvinaisen edullisissa suunnitteluolosuhteissa, kun on voitu kaavoittaa käytännössä koko Itä-Helsinki palvelemaan metron tarkoitusta. Tällaisia olosuhteita ei ole saatavissa enää millekään metroprojektille, mikä kyllä näkyy suunnitelmien väkinäisyytenä.
  Asiathan menivät muuten niin päin, että metron piti kulkea Myllypuron halki tai ali. Myllypuron asemakaava on tehty juuri sitä varten hyvin puhdasoppisesti: autot kulkevat alueen ulkoreunalla ja vain pistokaduilla sisäänpäin, joukkoliikenne ja kävely ovat autoilta rauhoitetulla sisäpuolella.

  Nämä ajatukset perustuivat paitsi 1950-luvun pikaratikkasuunnitelmiin, myös vielä 1960-luvun alun ajatuksiin samantyyppisestä metrosta kuin Tukholmassa.

  Mutta sitten tuli tämä raskasmetroidea, ja metrotoimisto vain ilmoitti, ettei metroa voi viedä asuinalueiden sisälle, koska se ei sinne taivu. Niinpä Myllypuron metroasema on nyt sitten koko Myllypuron ulkopuolella.

  Antero

 2. #47
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Re: Helsinki on liian pieni metrokaupungiksi

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku
  Myllypuron asemakaava on tehty juuri sitä varten hyvin puhdasoppisesti: autot kulkevat alueen ulkoreunalla ja vain pistokaduilla sisäänpäin, joukkoliikenne ja kävely ovat autoilta rauhoitetulla sisäpuolella.
  Tapulikaupungissa on myös tämä tilanne. Onko Tapulikaupunkiin joskus ollut tarkoituksena rakentaa jotain joukkoliikennettä keskelle aluetta? Joskus luin, että tätä ideaa parkkipaikkojen sijoittamisesta keskitetysti olisi ensimmäisten joukossa, ellei ensimmäisenä, kokeiltu juuri Tapulikaupungissa.

 3. #48

  Liittynyt
  20.07.2005
  Sijainti
  Pori
  Viestejä
  1311

  oletus

  Lainaus Alunperin kirjoittanut kuukanko
  Koska Töölön ja keskustan väli ei mitenkään elättäisi metroa, pitäisi matkustajia saada keskustan itäpuolelta. Vaihdoton yhteys Itä-Helsingistä Töölöön ja Pasilaan houkuttelisi varmaan monia matkustajia, mutta minun mielestäni keskustan kautta kiertävä metro ei ole kilpailukykyinen. Töölöön pääsisi yhtä nopeasti vaihtamalla kasiin Sörnäisissä. Itä-Helsingistä Pasilaan pääsisi nopeammin busseilla 58 ja 59 kuin kuin keskustan kautta kiertävällä metrolla.
  Taisin ilmaista itseäni huonosti: tarkoitin, että metroa jatkettaisiin Pasilasta itään, siis Pasila - Vallila/Alppila - Kalasatama. Vaihtoehtoisina linjoina olisi joko toisen itäisen metrohaaran johtaminen Erottajalle taikka uuden linjan Itäkeskus/Herttoniemi - Erottaja perustaminen.
  Ville

 4. #49
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  29.06.2005
  Sijainti
  Itä-Helsinki
  Viestejä
  2224

  oletus Töölön metrolinjan alustavan yleissuunnitelman tarkistustyön tilaaminen

  Kaupunkisuunnittelulautakunta lisälista 07.06.:
  Työn tarkoituksena on tarkistaa ja päivittää Töölön metrolinjan alustava yleissuunnitelma välillä Kamppi — Pasila. Tarkoituksena on myös Pasilan metroaseman syvä- ja pintavaihtoehtojen suunnittelu ja vertailu vähintään sillä tarkkuudella, että luodaan edellytykset päätöksenteolle niiden välillä.
  Päätetty ehdotuksen mukaan.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 09.06.2007 kello 08:34. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun

 5. #50
  sebastin avatar
  Liittynyt
  02.01.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  629

  oletus Vs: Töölön metro

  Töölön metron oikea nimi on Pohjoinen metrolinja, sillä sitä on tarkoitus jatkaa Pasilasta kahteen suuntaan: Vantaalle Lentokentälle asti sekä mahdollisesti Viikkiin. Myös metrosta voidaan tehdä eräänlainen pisara. Sillä Pohjoinen metrolinja voi jakaantua Pasilasta Meilahden-Töölön suuntaan sekä Vallilan- Sörnäisten suuntaan. Näin kantakapunkiin tulisi metrorengas, ja uusia asemia muun muassa Töölössä, Meilahdessa, Pasilassa ja Vallilassa. Viikin haara voisi palvella myös Arabianrantaa.

  Kokonaisuudessaan Pohjoinen metrolinja on erittäin kannatettava hanke. Se mahdollistaa Itäisen ja läntisen metron yhdistämisen Pasilassa. Näkisin Kamppi - Pasila osan rakennettavan ensin, sitten pohjoiseen Lentokentälle päin, jossain välissä Viikin haara ja viimeisenä Pasila-Vallila-Sörnäinen(tai kalasatama).

  Parasta ympyrämetrossa ja pisarassa on, että niihin voidaan louhia ja liittää uusia metro- ja junalinjoja.

 6. #51
  sebastin avatar
  Liittynyt
  02.01.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  629

  oletus Vs: Töölön metro

  RHK / VR rakentaa Pasilaan uuden 6 raiteen lähiliikenneterminaalin aseman läntiselle puolelle. Uusi terminaali on kiinteä osa Pasilan asemaa ja se rakennetaan kahteen kerrokseen. Pasilan Metroaseman on ilmeisesti tarkoitus sijaita Pasilan aseman ja tämän uuden kaksikerroksisen terminaalin alapuolella. Joidenkin aiempien kaavailujen mukaan tämän terminaalin ei pitäisi olla lähiliikenteen päättyvä terminaali vaan siitä olisi edelleen jatko keskustaan. Pisarakin rakennetaan, jolloin tältä terminaalilta voi vapautua tilaa lähiliikenteen käytöstä.

 7. #52
  sebastin avatar
  Liittynyt
  02.01.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  629

  oletus Vs: Töölön metro

  Helsingin kaupunginhallitus päätti 27.3.2006 Keski-Pasilan
  jatkovalmistelukohdista muun muassa:

  - ”kehottaa kaupunkisuunnitteluvirastoa yhteistyössä
  joukkoliikennelautakunnan kanssa käynnistämään
  metron/raideyhteyden yleissuunnitelman laatimisen
  Helsingin kaupungin osalta välillä lentoasema – Pasila”.

 8. #53
  sebastin avatar
  Liittynyt
  02.01.2007
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  629

  oletus

  Kamppi - Töölö - Meilahti - Pasila metron eli Helsingin toisen metrolinjan ensimmäinen vaihe on näemmä kunnallisvaalien aiheena nyt kun Helsingin Kokoomus haluaa kiirehtiä metron rakentamista. Aloitan tästä oman keskustelun tämän metropätkän suunnittelun ja rakentamisen seuraamiseksi.

  Tähän alkuun linkki HS:n uutiseen Kokoomuksen uudesta ohjelmasta:

  http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/.../1135235078802

  Helsingin kokoomus haluaa, että kaupunki valmistautuu itämetron nopeaan toteuttamiseen, eli metrolinjan jatkamiseen Mellunmäestä tai Vuosaaresta itään.

  Kokoomuksen mielestä samalla pitää varautua metrolinjan jatkamiseen Töölön ja Pasilan suuntaan. Lisäksi pitäisi selvittää suoran raideyhteyden rakentamista Pasilasta lentokentälle.

  Keskiviikkona hyväksymässään uudessa strategiassaan kokoomuksen valtuustoryhmä myös tyrmää ruuhkamaksut. Sen sijaan kokoomus ei sulkisi pois keskustatunnelin rakentamista.

  26.03.2008: Helsingin on varauduttava itämetroon

  Kokoomuksen valtuustoryhmä painottaa 26.3. hyväksymässään valtuustoryhmän strategiassa, että kaupungin tulee valmistautua itämetron nopeaan toteuttamiseen ja varautua metrolinjan jatkamiseen Töölön ja Pasilan suuntaan. Linjaus liittyy kokoomusryhmän haluun lisätä raideliikennettä ja rakentamista hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Kokoomusryhmä korostaa, että toimiva joukkoliikenne edellyttää myös riittäviä liityntäliikennepalveluita, erityisesti pysäköintitiloja asemien yhteyteen.

  Liikenne eri muodoissaan on muutoinkin keskeisessä asemassa valtuustoryhmän tuoreessa strategiassa. Kokoomusryhmän mukaan myös suora raideyhteys Pasilasta lentokentälle on toteutettava ja selvitettävä, miten Helsingin vesiliikennettä voidaan kehittää. Kokoomus linjaa strategiassaan, etteivät ruuhkamaksut ole kustannustehokas lääke Helsingin seudun liikennepulmiin. Ryhmä pitää edelleen esillä ajatusta keskustan elävöittämisestä ja kävelykeskustasta muun muassa niin, ettei suljeta pois mahdollisuutta keskustatunnelin rakentamiseen joskus tulevaisuudessa.

  Strategiassaan ryhmä korostaa erityisesti seudullisuuden merkitystä. Ryhmä esittää tulevaisuuden strategiseksi tavoitteekseen seudun kuntien yhteisen yleiskaavan. Seudullisen yhteistyön yhtenä toteuttamisvaihtoehtona ryhmä pitää pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämistä.

  Kokoomusryhmä korostaa luonnon ja ympäristön kunnioittamista. Ryhmän mukaan kaupungin on varmistettava energiapoliittisessa selonteossa päätettyjen kestävän kehityksen toimenpiteiden toteutuminen. Strategiassa luonto ja ympäristö nähdään merkittävinä vetovoima- ja viihtyvyystekijöinä. Kokoomuksen valtuustoryhmä haluaa panostaa Itämeren suojeluun ja luontoalueiden virkistyskäytön lisäämiseen luontoa säästävällä tavalla.

  Valtuustoryhmä hyväksyi ensimmäisen strategiansa 2006 keväällä. Nyt hyväksytty strategia ajantasaistaa ryhmän poliittisia tavoitteita.
  Viimeisin muokkaaja kuukanko; 28.03.2008 kello 14:50. Syy: siirretty toiseen viestiketjuun, yhdistetty kaksi viestiä

 9. #54
  Murzu avatar
  Liittynyt
  16.06.2006
  Viestejä
  359

  oletus Vs: Töölön metro

  Nyt kun länsimetron rakentamispäätös on saanut siunauksen, niin voitaneen siirtyä aiheessa eteenpäin. Eli lentokenttämetro Pasilaan ja siitä pisaran muodossa kantakaupungin kierros.

  Tarkemmin esiteltynä linja voisi kulkea näin. Lentokenttärata tunnelissa messukeskuksen ali kaartaen Pasilaan, kuten suunniteltu. Pasilan metroasema päärataan nähden poikittain, suunnilleen tulevan Keski-Pasilan kohdille. Rata linjaa Meilahti, Töölöntori, Kamppi, Esplanadi, Kauppatori, kuten suunniteltu. Tästä eteenpäin sitten aivan uutta ja poikkeuksellista reittiä. Katajanokan kasarmin koillispuolelta tunnelista ulos, edellyttäen että jäänmurtajille löydetään uusi kotisatama, esim nokan eteläpuolelta. Tunnelista ulos tultuaan siltaa pitkin Sompasaareen, mihin kaavaillaan tätä nykyä asutusta, poistuvan teollisuuden tilalle. Rata pitäisi tietenkin suunnitella ennen uudisasutuksen rakentamista, mikä voi olla jo liian myöhäistä. Sompasaaren neitseellistä maaperää pitkin maanpäällisenä Kalasatamaan, josta satamaradan linjausta aina Vallilan tunneliin. Tunnelista erkaneminen kohti Pasilaa, johon pääteraiteet samalle tasolle lentokenttäraiteiden kanssa.

  Mitä kyseisellä ehdotuksella saavutettaisiin:
  -Toinen metrolinja
  -Itämetrosta vaihtomahdollisuus Pasilaan
  -Metron vaikutuspiirin laajentaminen Pasilaan, Töölöön, Meilahteen, Kaartinkaupunkiin, Katajanokalle, Sompasaareen, Hermanninrantaan, Vallilaan.
  -Lentokentälle metrolla ja matkan varrella oleviin asutuskeskittymiin.
  -Mahtavat merimaisemat ja maanpäällinen kulku aina Vallilaan saakka.

 10. #55
  kemkim avatar
  Liittynyt
  24.09.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2703

  oletus Vs: Töölön metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Murzu Näytä viesti
  Nyt kun länsimetron rakentamispäätös on saanut siunauksen, niin voitaneen siirtyä aiheessa eteenpäin. Eli lentokenttämetro Pasilaan ja siitä pisaran muodossa kantakaupungin kierros.
  Jospa tehtäisiinkin kehämetro esittämääsi reittiä. Eli Pasilasta lähtisivät kumpaankin suuntaan metrot kiertämään ja kohtaisivat jälleen Pasilassa. Lentokenttämetron suhteen olen skeptinen, mielestäni sitä ei tarvita, jos pääratakin laitetaan kulkemaan lentokentän kautta. Kantakaupungilla sen sijaan metrosta olisi paljon hyötyä ruuhkien alituksessa.
  Yöbussissa on tunnelmaa

 11. #56
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7549

  oletus Vs: Töölön metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Murzu Näytä viesti
  Nyt kun länsimetron rakentamispäätös on saanut siunauksen, niin voitaneen siirtyä aiheessa eteenpäin.
  Eipä niitä urakoita ole vielä tilattu...

  Kalasataman alueen asemakaavat ovat jo niin pitkällä, ettei sinne enää maanpäällisiä raskasratoja tehdä. Siten merimaisemamaetrosta nykyisen metron vanhantaikaisella konseptilla ei tule mitään. Mutta kun otetaan toinen lähtökohta, eli moderni tapa tehdä metroja, niin mahdollisuudet muuttuvatkin aivan toisiksi. Eli ei tarvita muuta kuin ilmajohtovirroitus, 25 metrin kaarresäde, matalat laiturit ja enintään 2,65 m leveät vaunut niin kas, johan se metro mahtuu vaikka mihin.

  Radan ja pysäkkien rakentaminenkin muuttuu niin paljon halvemmaksi, että metro tulee ylipäätään mielekkääksi esim. Pakilan asukastiehyksillä. Vantaan puolella asemakaavoissakin on jo varattu tila tämän metron pääsylle lentokentälle.

  Antero

 12. #57

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Töölön metro

  Töölö ei sinänsä tarvitse lisää raideliikennettä, mutta sekä Maunula - Varisto - Hyrylä suunta että Viikki - Hakunila - Nikinmäki suunta tarvitsisivat kyllä raideyhteyden, mutta nykymetro on noihin suuntiin liian kallis. Anteron ajatus katukelpoisesta metrosta on sen sijaan hyvä, toteutumismahdollisuudetkin ihan mainiot kunhan se on oranssi eikä kukaan mainitse sitä ärrällä alkavaa sanaa... Ristitään vielä se Raide-Jokeri kehämetroksi, ja tehdään samalla standardilla.

 13. #58

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3727

  oletus Vs: Töölön metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut teme Näytä viesti
  Ristitään vielä se Raide-Jokeri kehämetroksi, ja tehdään samalla standardilla.
  Tuohan on hyvä idea.

 14. #59
  GM 5 avatar
  Liittynyt
  10.07.2007
  Sijainti
  Düsseldorf
  Viestejä
  115

  oletus Vs: Töölön metro

  Hei!

  Ehdottaisin pohjoiselle metrolinjalle hieman eri linjausta:
  Kampin sijaan linja voisi alkaa aivan ydinkeskustasta Lasipalatsin/Rautatieaseman kohdalta pohjoiseen. Keskustasta lähtee pohjoisen suuntaan leveä valtaväylä. Siinä keskellä on joitain antiikkisia 60-luvun ratkaisujen mukaan asennettuja kiskoja. Ne voidaan repiä pois ja korvata nykyaikaisilla, suoraviivaisemmilla ja metromaisemmilla ratkaisuilla. Näin säästytään kalliilta ja aikaa vievältä tunnelirakentamiselta.
  Linja voi jatkua pohjoisen suuntaan Pitäjänmäkeen, Viikkiin, Vantaalle ja ennen näitä alueitakin voidaan säästyneellä rahalla rakentaa lisää haaroituksia. Virtakisko pitäisi vaihtaa ilmajohtoon ja yli sata vuotta vanhan korkealattiaratkaisu matalalattiaiseen. Väri voi minun puolestani olla oranssi ja pysäkeillä iso "M". (katso Antero Alkun vastaus)
  Keskustasta linja voi jatkua ja haarautua uudestaan ihan Laajasaloon asti.

  Erityisen hyvä puoli tällaisella ratkaisulla olisi sen reilusti pienemmät rakennuskustannukset sekä käyttökustannukset kun ne kymmenet liityntälinjat vähenevät aika rajusti. Lisäksi se olisi nopeammin Helsingin asukkaiden käytössä kuin tunneliratkaisu. Sitäpaitsi matkustajilta säästyy aikaa kun vaihtoja on vähemmän ja jos on vaihtoja, ne tapahtuvat pääasiallisesti samassa tasossa.

  Mitä mieltä?

 15. #60
  Tunnistettu jäsen vristo avatar
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  3590

  oletus Vs: Töölön metro

  Lainaus Alunperin kirjoittanut GM 5 Näytä viesti
  Mitä mieltä?
  Erittäin hyvä idea; "Niederflur U-Bahn", kuten vaikkapa Düsseldorfissa.
  Risto Vormala
  Kaupunkiliikenteen linja-autonkuljettaja
  HSL-alueella

Vastaavia viestiketjuja

 1. Sipoon metro
  kirjoittanut Antero Alku foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 83
  Viimeisin viesti: 30.09.2017, 12:11
 2. HKL: Töölön ratapiha remonttiin
  kirjoittanut RSS foorumissa Joukkoliikenneuutiset
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 12.08.2010, 18:30
 3. Oma metro
  kirjoittanut hmikko foorumissa Metrot
  Vastauksia: 0
  Viimeisin viesti: 28.05.2010, 09:38
 4. Vesivuoto Töölön hallin edessä 13.10.2007
  kirjoittanut Safka foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 3
  Viimeisin viesti: 13.10.2007, 11:25
 5. Töölön sokeritehtaan rata
  kirjoittanut Skurubisin foorumissa Junat
  Vastauksia: 10
  Viimeisin viesti: 10.08.2006, 09:48

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •