Äänestys 3/14: Milloin länsimetro valmis?

Milloin arvioisit säännöll. vuoroliikenteen metrolla Helsingistä Matinkylään alkavan?


  • Äänestäjiä yhteensä
    47
  • Äänestys suljettu. .

339-DF

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
8 Elokuu 2005
Viestit
8,158
Päivitys vuoden 2006 äänestykseen: Mitä Sinä luulet? Milloin säännöllinen vuoroliikenne metroradalla Helsingistä Matinkylään alkaa? Äänestysaikaa on maaliskuun loppuun.

Jottei unohtuisi: "virallinen totuus" tätä kirjoitetttaessa on syksy 2016.
 
Vs: Äänestys 31/3: Milloin länsimetro valmis?

Oma vastaukseni pysyy samalla aikavälillä kuin edellisessäkin äänestyksessä, tarkennettuna vuosi 2018.
 
Vs: Äänestys 31/3: Milloin länsimetro valmis?

Oma vastaukseni pysyy samalla aikavälillä kuin edellisessäkin äänestyksessä, tarkennettuna vuosi 2018.

Minä vastasin vuoden 2006 galluppiin, ettei se valmistu ennen 2030. Muistaakseni tuo oli sitä aikaa, kun hinnannousua oli jo sen verran, että kulisseissa puhuttiin vakavissaan linjan päättämisestä Tapiolaan, sillä kaikki rahat olisivat kuluneet jo siihen pätkään.

Nyt taidan vastata samoin kuin sinä – vuosi 2017 tulee sittenkin liian nopeasti vastaan. Vaunutilaus kai on täysin levällään automaatista puhumattakaan.
 
Vs: Äänestys 31/3: Milloin länsimetro valmis?

Kesällä 2018 metrokokeilu alkaa länsimetron osalta kuljettajavetoisena länsimetron porteista huolimatta. Koska metrokokeilun luotettavuuteen ei voida luottaa, matkustajat matkustavat kuten ennenkin eli luotettavilla ja metroa nopeammilla länäri-dösillä. Espoon kaupunki joutuu velka-ahdingossaan myymään miljardiosakkeensa vain selvitäkseen metroseikkailusta ja on siten vain pari sataa miljoonaa tappiolla metron vuoksi. Talousahdingon vuoksi West Endiin rakennetaan 300 pakolaisen vastaanottokeskus valtion rahoittamana.
 
Vastataanpas näin: Ennen kuin ratikkaliikenteen 4 % nopeutustavoite on saavutettu. Kylläkin sellainen arvio jonka suhteen toivon olevani väärässä :D
 
Vaikka äänestysaika oli tarkoituksella lyhyt, alle kuukauden mittainen, ehti virallinen avaamisennuste pompahtaa sinäkin aikana taas rajusti eteenpäin.

Äänestyksessä joka tapauksessa kävi niin, että äänestyksen aloitusajankohdan viralliseen totuuteen uskoi 8,51 % äänestäjistä, kun taas 91,49 % ei jaksanut luottaa virallisiin lukuihin. Enemmistö olikin oikeassa, sillä nythän virallinen totuus on kai marraskuu 2017. Jos näin tosiaan kävisi, että Matinkylän metro avattaisiin silloin liikenteelle, olisi 29,79 % äänestäjistä valinnut oikean vaihtoehdon. Jos sen sijaan äänestäjät ovat oikeassa eli enemmistö voittaa, avataan metro vuonna 2018.

Seurataan tilannetta. Ja ehkä äänestetään taas syksyllä uudestaan!
 
Saako vielä äänestää? Kesällä 2017 päästään matkustajajunalla Matinkylään. Siltä vaikuttaa juuri nyt (10/2015):roll:
 
Saako vielä äänestää? Kesällä 2017 päästään matkustajajunalla Matinkylään. Siltä vaikuttaa juuri nyt (10/2015):roll:
HSL lähtee siitä, että syysliikenteeseen alussa 2016. Miksi näin poikkeava arvio?
 
Markku ei aikanaan perustellut sen kummemmin, mutta oli (tietysti) oikeassa ainakin siinä, ettei virallinen arvio pitänyt.

Rohkenenko väittää, että viivästyminen on ollut jos ei suorastaan tiedossa niin ainakin ammattitaidolla vahvasti ennustettavissa jo hyvän aikaa?

Ja jos näin on, mitä Länsimetro Oy tekee sellaisella toimitusjohtajalla joka joko ei lainkaan ole tehtäviensä tasalla taikka jos on, tarkoituksellisesti pimittää tietoa?
 
Ei minulla tietenkään ole ollut mitään varmaa tietoa arvaukselleni. Mutta kaikki mitä kokee, näkee, lukee ja kuulee johtavat tietynlaiseen tilannekuvaan omassa päässä ammatillisen näkemyksen ohessa.
Tuo kesä 2017 oli viime syksyn pohdintaa. Minun asia työläisenä ei ole näkemyksiäni tuoda kuntapäättäjien tai johdon pohdittavaksi; moinen olisi suorastaan asiatonta. ;) Välissä on ollut monta (johto)porrasta jotka vuorenvarmasti ovat muodostaneet omaa tilannekuvaansa.
Minusta kuitenkin tuntuu, että isoilla pojilla ei ole voinut olla ns. pokkaa tuoda julkisuuteen epäilyksiään. Se olisi ollut luotujen isojen yhteisten tavoitteiden (LM avataan 8/2016) vastaista ja tuonut työntekijöillekin ihmetystä jos johto ei itsekään usko avaamisen aikatauluun.
 
Saako vielä äänestää? Kesällä 2017 päästään matkustajajunalla Matinkylään. Siltä vaikuttaa juuri nyt (10/2015):roll:
Oho :roll:

Helsingin seudun liikenteen (HSL) toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi pitää tänään julkistettujen länsimetron valmistumistietojen valossa mahdollisena, että Ruoholahden ja Matinkylän välillä siirrytään metroliikenteeseen 19. kesäkuuta ensi vuonna.


http://www.lansivayla.fi/artikkeli/464063-19-kesakuuta-2017-tassako-on-kauan-odotettu-lansimetron-paiva-hsl-johtaja-arvioi-ja
 
Takaisin
Ylös